Vi betalar


Bush förbröt sig

 

och konsekvenserna får vi nu ta

Den före detta ambassadören och grundaren av det Europeiska Kulturparlamentet, Karl-Erik Norrman, skriver på SvD debatt: ”Vilket ansvar har egentligen Europa för flyktingkatastroferna? När största skulden faller på George W Bush?”

 

Han konstaterar precis som jag länge också har gjort, att:

”1.\ En huvudorsak till dagens kaos i Mellanöstern är George W Bushs invasion i Irak 2003.

2.\ Den ‘arabiska våren’ hade en hype på cirka ett år innan det mesta rasade ihop och de demokratiska drömmarna började framstå som digital revolutionsromantik.

3.\ En annan del av revolutionsromantiken i den arabiska vårens spår var kampen mot Syriens härskare Bashar al-Assad. Alltför sent insåg världen att Assads huvudmotståndare är IS …

4.\ En annan källa till flyktingströmmarna är konflikterna och fattigdomen i Afrikas Sahel-länder. Konflikterna hänger delvis samman med jihadismens spridning enligt ovan, i länder som Nigeria, Mali och Somalia, men fattigdomen hänger också ihop med andra europeiska och amerikanska försummelser.”

Och så påpekar han att: ”Biståndet till dessa urfattiga länder har stagnerat och vad värre är: Bitsåndet till afrikanska kvinnor har minskat. Varje kvinnas rätt att bestämma över sitt eget liv och sin egen kropp har försummats. Även på detta område spelade Bush en katastrofal roll när USA ställde in sina bidrag till FN:s befolkningsprogram UNFPA.”

Vi betalr för Bush

Att USA ligger bakom världens politiskt skapade katastrofer borde vara väl känt, men media och även våra politiker tiger om sakförhållandet. Det är en beklagansvärd feghet att inte våga yttra sig, självcensurerar, i rädsla för den stora supermakten i väst. Istället ska till exempel den svenska politiken vara så följsam som möjligt mot diktaturen på andra sidan Atlanten. Nej, jag skrev inte fel. Det man brukar kalla ”den stora demokratin i väst” är inget annat än kapitalets högborg och diktatur, vars regeringschefer avlöser varandra men förblir dess nickedockor.

Mörkad orsak

Inför den illa dolda fascismen hukar hela vårt etablissemang och gör sig till megafoner för den amerikanska propagandan!

USA-IS-Mellanöstern

Sålla

Den mörkade bakgrunden

USA krigar – vi får flyktingarna / Anders Borg

Nu får det vara nog! Skulden är inte vår

9 tankar om “Vi betalar

 1. Pingback: Tack, Tulsi Gabbard! – eaqhan

 2. Pingback: Du läser censurerade tidningar | eaqhan

 3. Pingback: Syrien också vårt problem | eaqhan

 4. Anders Borg är ju en av de mycket få personer i ledande position här i Sverige som vågat säga åtminstone att USA startar krigen och vi får ta hand om flyktingarna, vilket både du och jag tyckte var märkligt att han vågade säga.

  Det som bekymrar mej allra mest är att sanningen inte förs ut av media till allmänheten. Undrar vem som trycker ner sanningen i skorna? Företagsledare? Politiker? G20? Illuminatu? NATO?

  Nu verkar vi vara närmare NATO än någonsin och det är extremt bekymmersamt, för går vi med så ligger vi mycket illa till. Tror jag.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Går vi med så förändras maktbalansen kring Östersjön och det får ju konsekvenser. Det begriper ju alla för om det inte fick konsekvenser finns ju ingen anledning att vi går med.

   Nu säger man i Ryssland att det får konsekvenser. Då kallas den ryske ambassadören upp för att förklara sig!
   Fan så sjukt!

   Man kallar upp ambassadören bara för att kunna göra propaganda av saken. Och folk går på det. Meningen är att folk ska tycka att Ryssland hotar oss! Det är väl inget hot att Ryssland ser om sitt eget hus när NATO bygger upp sina resurser vid ryska gränsen. Vad förväntar man sig? Ska Ryssland kanske flytta sina militära resurser öster ut i ett sådant läge?

   Urk!

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   • Det är ju märkligt att så få kan se balanserat på saken. NATO har övat i våra farvatten och luftrum mer än en gång. Men när Ryssarna ”ligger nära” det internationella luftrummet kallas det aggression. Det är ju så uppenbart. Varför kan vissa inte lägga ihop 1+1? Är folk så styrda av propaganda att de inte kan se det som sker mitt framför ögonen? Ibland blir jag bara så trött på folk.

    Ryssland har all internationell rätt att flyga över Östersjön i internationellt luftrum, men NATO och USA har definitivt ingenting i den här delen av världen att göra.

    Våra naiva politiker och stridspittarna kan visst inte se skogen för alla träd. De kommer ju själva få ett , och dra med sej oss andra, i ett mycket osäkert politiskt/geopolitiskt läge om de tvingar med oss i NATO.

    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s