Storebror ser dig!


1984 är här

 

och laddas in på din hårddisk utan att du har begärt det

Har du automatiska uppdateringar på din PC så läggs installationsfilerna till Windows 10 in utan att du har begärt det.

”Det här kan innebära en enorm belastning på ett mobilt internetabonnemang och flera gigabytes utrymmesförlust på ett kanske redan begränsat lagringsutrymme.” / Datormagazin

Om Windows 10 har jag skrivit tidigare:

Operativsystem med inbyggda spioner

Efter Windows 8 och 8.1 lanserar Microsoft nu Windows 10. Man hoppade över siffran 9 för att inte förväxlas med Windows 95. Uppenbarligen har de inte särskilt höga tankar om sina kunder.

Nytt med det nya operativsystemet är att det kartlägger precis allt vi gör och det måste man godkänna för att kunna installera det.

”Det verkar som om Microsoft nu har gått in för att de ska kartlägga användarna så mycket som möjligt. De reserverar sig rätten att övervaka folk till en nivå som jag tror att få är medvetna om.” Det säger David Lindahl (it-säkerhetsforskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI) till SvDWindows 10

Maktfullkomliga företag med nästan monopolställning gör som de vill. Frågan är om man utan att veta om det nu har fått in Windows spiontrojaner som kablar allt man gör till NSA i USA så de kan kartlägga allt man gör. Paranoid? Nej inte alls.

NSA Merkel

Vad gör man då? Ska man skaffa Mac istället? Nej, det är inget jag rekommenderar. På Mac kan man inte installera vilka program man vill. Mac ska godkänna det. Jag har Mac också. Och när jag skulle installera ett gratisprogram som var skapat för Mac så fick jag inte göra det! ”You are not allowed …” fick jag på skärmen.

Mac är ren djävla skit, om jag ska ge mitt omdöme. Den maskinen använder jag nu bara kopplad till TV:n för att se till exempel Svt Play. Och trots detta begränsade användandet så är Mac en källa till högt blodtryck!

Mac är hyllat av många, men jag har provat det och jag är, som ni alltså förstår, ytterst besviken på många sätt och kan verkligen inte på något sätt rekommendera detta operativsystem. Det uppför sig synnerligen märkligt och jag begriper inte att folk kan gilla det. Och inte blir man fri från NSA:s spionage med Mac, om nu någon trodde det.

Vad återstår då? Linux? Antagligen bara det. Men för att använda det så får man nog vara lite av en datornörd om jag har förstått saken rätt. Jag har försökt mig på det, men gav ganska snart upp. Och i PC-tidningen, som ju skrivs av nördar, läste jag att de testade Linux på ett hotell med deras wifi utan att få det att funka.

Google har ju också ett operativsystem, men på sådana maskiner kan man inte installera några program. Allt ska göras på nätet, vilket ju begränsar en hel del.

Men spelar det någon roll egentligen? Hur vi än gör så blir vi övervakade ändå. Allt vi gör på nätet registreras i alla fall och det kommer vi aldrig undan. Det är på gott och ont. Kriminella aktiviteter kan spåras och det är bra. Men regimkritiker i diktaturer spåras också. Och jag som kommunist är helt klart kartlagd för mina åsikter, vilket jag skiter i för det blev jag redan på åttiotalet genom telefonövervakning av SÄPO.

Jag bloggar i ett alias så att du inte vet vem jag är, men Storebror vet det!

16 tankar om “Storebror ser dig!

  1. Pingback: Läcka om intrång och avlyssning – eaqhan

  2. Jag har inte installerat Windows 10, men vet ändå att jag är övervakad. Det märks ju helt klart när jag söker efter något på nätet. De vet precis vad jag läser och vilken musik jag lyssnar på. Vilka videosnuttar jag ser. Allt. Dessutom registreras jag ju med mitt bankomatkort, så de känner till min ekonomi. Jag håller helt med Starkskör om detta med kontanter. Kanske jag hädanefter ska röra mej bara med sådana?

    Kram
    Kao

    Gilla

  3. Jag har den inställningen att allt jag gör kan vem som helst kolla om de vill. Det är bara otroligt naivt att tro att man kan dölja sina förehavanden så länge du gör nåt i den elektroniska världen. Analogt, öga mot öga och kontanta pengar… då kan man i alla fall hålla sig lite off the grid…

    Gilla

    • Ja, och med Storebrors algoritmer läggs allt samman och ut kommer en bild av oss som är mera komplett än vi själva skulle kunna presentera.
      Storebror vet mer om oss än vi själva gör och han glömmer aldrig.

      Kram!
      /Skvitt

      Gillad av 2 personer

Lämna en kommentar