KeyCode


Säkerhetsföretaget

 

som skrämmer för att få kunder

Jag blev nyss uppringt av detta företag. Mina personuppgifter ligger på ett par siter på nätet och det kan bedragare utnyttja. Därför skulle jag bli kund hos dem. Den överenskommelsen ville de att vi gjorde direkt i telefon. Sen skulle jag få hem papper, som jag dock inte behövde returnera. Jag skulle alltså tacka ja innan jag fått svart på vitt vad det var jag accepterade. Jag bad att få återkomma efter att jag hade gjort research, men han föreslog att han ringde upp igen istället.

KeyCode 2

Jag märkte också att försäljaren liksom förlorade lite av sin självsäkerhet när han hörde mig tala om research. Nu förstår jag varför.

När jag undersökte företaget visade det sig ha lite obskyra metoder. Och att nästan alla har sina personnummer på nätet på olika siter, som dock maskerar de 4 sista siffrorna. De sidor försäljaren nämnde kollade jag upp och det var merinfo.se och upplysning.se.

P4 Göteborg har uppmärksammat företaget. ”Och utöver de hundratal anmälningar till Konsumentverket som Key Code dragit på sig sedan början av 2014 har de också blivit anmälda till polisen nära 50 gånger.”

KeyCode

Viska hittade jag bland annat detta: ”Varning för Key Code AB!
Key Code AB är ett mycket oseriöst företag som försöker lura på folk säkerhetstjänster. De ringde till mig igår, trots att jag är med i NIX, från nummer 031-758 61 93.
De försöker skrämma en genom att säga;
-Vet du att ditt personnummer ligger ute på Internet?
Allas personnummer finns på nätet, på sidor som t.ex Ratsit och Upplysning. Men de nämnde nån annan sida som jag inte la på minnet, men antog att de ville sälja att ta bort det därifrån.

Bli INTE rädd om någon ringer o säger att ditt personnummer ligger ute på Internet, det är offentliga handlingar. Det skrämmer säkert t.ex äldre som inte är så insatta i Internet.”

”Företag som måste lita på telefonförsäljning är inget att ha. KeyCode är ett sånt. Jag är mycket besviken på deras ”säkerhetstjänster”. Helt värdelösa. Alla vanliga människor har sina personnummer på internet lite här och där. KeyCode försöker sälja en närmare kontakt med UC (UpplysningsCentralen) som seriösa banker kontaktar vid långivning. Dock finns det andra banker som struntar i UC och då blir tjänsten från KeyCode helt värdelös.”

Nej tack till KeyCode (á 83 kr per månad), med andra ord. Det sa jag också till honom när han ringde upp. Han erkände polisanmälningarna mot företaget, men de berodde på att folk hade blivit rädda! Jag glömde fråga vad de hade blivit rädda för.

 

 

 

 

 

 

10 tankar om “KeyCode

  1. Ett annat säkerhetsföretag försökte lura mig förut. Nu minns jag inte namnet på dem, men de hade köpt upp ett företag där man kunde få en bricka till nyckelknippan. Jag hade en sån, men sa upp det för kanske 6 år sedan.
    För ett år sen damp det ner ett kuvert med en sliten nyckelknippa med en sådan bricka på, de sa att min nyckelknippa hade blivit upphittat och sänd till mig. Med var en räkning på 129 kr som de skrev att jag måste betala för tjänsten.
    Det var inte min nyckelknippa och jag hade ju inte haft den tjänsten på fem år. Jag skrev till deras kundtjänst och skällde ut dem för det här fula tricket. Läste sedan att de körde såna här fula trix, de också, precis som KeyCode verkar göra. Tyvärr alldeles för vanligt, och människor är fortfarande lite för naiva så jag gissar att de gör sig en enorm förtjänst på den här metoden…

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar