Girigbuk och ”socialist”


Funkar det?

 

Var och en kan ju fråga sig!

Att Göran Persson har använt sig av Socialdemokratin för att göra sig en klassresa kan väl ingen förneka. Dan är förvisso inte ensam om det inom partiet. Men jag reagerar ändå när Leif GW Persson avslöjar vad Göran Persson ville ha för råd av honom när han skulle skriva sina memoarer. Pengar är ju inget som Göran Persson lider brist på, men han frågade ändå efter det. Källa AB.

Om jag inte har missförstått så avslöjar GW detta i Skavlan ikväll i SVT 1 kl 21:00.

Girigbuken Göran Persson

Det där med att Göran Persson skulle vara socialist ställer jag mig tvekande till. Jag tycker inte hans politik har präglats av något sådant i någon högre grad.

45 tankar om “Girigbuk och ”socialist”

 1. Nåja, klämma åt institutionaliserade storbolag är ju en paradgren för varje vänster. Förvisso kanske inte alltid för egen vinnings skull, men som vänster står jag alltid på individens sida, den enskilde författaren i detta fallet. Skriv gärna gratis åt din publik, men förlagsmaffian skall man krama varenda rött öre ur, tills de kanske en dag lägger näsan i vädret.

  Men tro inte att jag gillar Göran för det, att som socialdemokrat flytta in i en urgammal symbol för klassförtryck som besudlar vår landsbygd, herrgården, det är bara för lågt. Måtte han bygga om den till kursgård för ungdomar på glid, flyktingförläggning eller kollo för betongens barn och dela ut marken kollektivjordbruk för egendomslösa eller nått.

  Gilla

  • Jag håller med dig i att det inte är fel att få ut mesta möjliga från förlagskapitalisterna ifall man skriver en bok. Men här avslöjar Göran Persson sin girighet. Det passar sig inte när det gäller någon som har företrätt S att var girig. Socialist har han säkert aldrig varit i själ och hjärta.

   Sen kan jag inte för mitt liv fatta varför man kan vara socialist. Det innebär ju att stanna på halva vägen. Socialism är ju det samhällssystem som står och väger på gränsen mellan arbetarklassens totala maktövertagande och borgarklassens kvarvarande inflytande. Ska man göra halt där? Då står ju klasskampen kvar och tragglar!

   /Skvitt

   Gilla

 2. Nu har jag kollat reprisen av Skavlan-avsnittet (drygt halva). GW är sej lik. Jag gillar verkligen honom och han har helt rätt i sina åsikter om Göran Persson. Eller rättare sagt: vi har samma åsikt om honom. Monica Körre, idrottstjejen som blev våldtagen, var jättebra också. Men när Ebba Bratt-Wittström började prata var jag tvungen att stänga av, om jag inte skulle få hela dan förstörd…

  🙂
  Kram
  Kao

  Gilla

  • Jag reagerade inte negativt på vad Ebba Bratt-Wittström sa. Vad har du emot henne? Själv vet jag inget om henne mer än vad som framkom i programmet. Feminist, javisst. Men det finns så många olika feminister, både vettiga och ovettiga. Var hon står vet jag alltså inte.
   För egen del är jag inte feminist. Jag är jämställdist istället.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Det är jag också. Tack för de orden som sammanfattar allt jag tycker borde vara en självklarhet. Lika löner är en sak som borde fixas i ett kick. Fattar inte varför det ska behöva ta 70 år till…Men jag har svårt för de intellektuella feministerna som i mina ögon och öron låter som en klubb för inbördes beundran. Däri även en massa inbördes tjafs. Vad har de att säga som en vanlig arbetarkvinna kan begripa och ta till sej? Rka rör, tack! Företräder de ens de som behöver det mest?

    Gilla

    • Det finns mycket de skulle kunna ta tag i, som till exempel att nästan alla flickor från Somalia blir omskurna fast att de bor i Sverige som förbjuder detta barbari. Självklart borde samhället som sådant ta ta i saken, men när så inte sker så borde ju feministerna i alla fall fungera som påtryckare. Men de lyfter aldrig frågan ens.

     Feministerna borde också vara högljudda när det gäller kvinnolöner och fattigpensionärer. Det sista därför att merparten av dessa är kvinnor.

     Feministrörelserna fungerar mest som karriärstege. Få lyckas, men de som gör det styr och ställer rörelsernas politik och inriktning, samt vilka frågor som ska drivas.

     /Skvitt

     Gillad av 1 person

     • Mitt i prick! Folk (särskilt feministkvinnorna själva) blir nästan rabiata av ilska om man som kvinna talar i dessa ordalag – då har man enligt feministerna inte fattat någonting.
      —–
      Såg du på nyheterna om oskuldskontrollerna i Sverige?

      Kram
      Kao

      Gillad av 1 person

       • Nej, men väldigt talande inslag. En påtvingad gyn-kontroll på dessa kvinnor är som en våldtäkt och det finns inte en chans att sånt ska vara tillåtet i Sverige. (Eller i resten av världen. )Religionsfrihet och rätt att utöva sin kultur i all ära, men det finns gränser – och de gränserna går långt innan dessa oskuldskontroller. Den s.k mödomshinnan, som inte ens är någon hinna i den bemärkelsen, kan ‘brista’ i ett gupp på t.ex en cykeltur eller av lek i barnstadiet. Det hela är vansinne och borde medföra fängelsestraff för grov misshandel och övervåld för den läkare som utför detta. Liksom för föräldrar som åker till sitt gamla hemland och låter omskära sina döttrar. När de kommer hem och detta uppdagas bör de också få fängelsestraff på samma punkter, men för medhjälp. En omskärning går aldrig att reparera.

        Kao

        Gilla

        • Visst är det övergrepp att kontrollera oskuld på flickor, men trots det anser jag att flickors underliv ska kontrolleras när det gäller flickor från länder där omskärelse praktiseras. Men det här med oskuldskontroll är däremot en sak som inte ska få förekomma.

         Underlivskontroll menar jag ska ske rutinmässigt av förslagsvis skolsköterskor på flickor från kulturer där det praktiseras omskärelse för att inga föräldrar ska komma undan med sådan grov och livslång misshandel av sina barn.

         För något år sedan framkom att i en undersökning i en svensk skola (minns inte vilken) gjordes en undersökning av somaliska flickor och alla var omskurna. De allra flesta hade utsatts för den allra grövsta varianten, infibulation.

         Jag anser att om dessa brott kan styrkas så ska föräldrarna gå miste om sin vårdnad av flickebarnen och de barnen ska placeras i fosterhem, plus att föräldrarna ska utvisas ur landet även om de redan har fått uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap.
         Jag är oresonlig på den punkten!

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

 3. …dessutom skäms han inte ett dugg över att plocka ut enorma summor i jordbruksbidrag från Staten = oss skattebetalare. Och det är han inte ensam om. De största bidragstagarna i Sverige är grevar och baroner med miljonförmögenheter. Tänk om folk kunde begripa detta…..

  Gilla

 4. Que? Persson har väl aldrig varit socialist! Möjligen socialdemokrat, men även det är tveksamt. Han har bara använt partiet för att göra karriär. Var hans sympatier ligger är/var ju inte svårt att se; han är en typisk borgarbracka i mina ögon.

  Girighet är avskyvärt i alla dess former.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Klart han aldrig har varit socialist. Men det har han säkert inte tillstått för det är väl inte en merit inom S att erkänna öppet. Falskt som fan att sjunga Internationalen på 1:a maj, som han ju har gjort ett otal gånger.

   Att S sedan mycket länge är arbetarklassens fiende borde alla veta, tycker jag. Redan under förra århundradets första decennium varnade Kata Dalström i brev efter brev Hjalmar Branting för att gå åt höger, men helt förgäves: ”sök hålla kursen åt venster och gör inga försök ens att drifva åt höger”

   Sen vet vi hur det gick.
   I slutet på 80-talet stod Göran Persson och snackade till oss i TV och sa att vi inte skulle begära lönehöjningar för det ”ger bara luft i plånboken”.

   Måste vara enormt mycket luft i hans egen plånbok idag.

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   • Jag har aldrig gillat honom. Han är en översittare. Klart han behöver pengar….det kostar väl att driva gården – och han sa ju själv helt nyligen att han skulle utöka boskapsbeståndet på sin gård. Det kostar väl en del? En mjölkko kostar väl runt 10-15.000kr, kan jag tänka mej. Vet ej. det är bara en gissning.

    Hans memoarer verkar knappast gå ner på djupet av honom själv, som man ju skriver i den sortens litteratur.

    Persson är och har alltid varit högerns dräng och han skäms inte ens över att han har gått direkt från statsministerposten till lobbyist. Han har aldrig varit arbetarnas man. Annat än då och då i retoriken. Luft i plånboken? Det är hans tal och löften som har varit luft. Han är en klassisk narcissist.

    Kram
    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s