Falskt mail och falsk politiker


Lurendrejeri

bedrägeri, bedragare och politiker

Mail som skulle föreställa att komma från polisen har sänts ut i avsikt att plantera en trojan i användarens dator. Så gör ju kriminella och bedragare. Ska de lyckas måste de ju luras eftersom den som utsätts blir en förlorare på ett eller annat sätt.

I just det här fallet är det i alla fall för mig lite oklart vad avsändare ville vinna med detta lurendrejeri. Men helt klart hade framgången varit obefintlig om mailet var ärligt och annonserade att länken gick till nedladdning av skadlig kod. Sådan ärlighet lönar sig inte, som alla förstår.

Virusmail

Samma oärlighet måste till varje gång någon ska luras. Till exempel ett parti som bara gynnar ett fåtal måste luras för att få tillräckligt många som röstar på partiet och dess politik. Moderaterna är ett sådant parti. Det är så få som gynnas av detta partis politik att de knappast ens skulle komma in i riksdagen om de inte lurades som de värsta bedragare.

Läs bildtexten nedan nu. Analysen kommer strax.

Batra fel håll

Anna Kindberg Batra företräder Moderaterna i egenskap av partiledare, som ju alla vet. Hon säger, som synes, att regeringen tycks tro att värmen kommer bara man längtar efter den, istället för att rusta för vinterns kyla. Men regeringen gör ju tvärt om genom att höja skatterna och därmed ta fram ekonomiska resurser för att tackla framtiden.

Retoriken är snygg, men fruktansvärt falsk.

Hon påstår att hon vill leda Sverige framåt, men det gör man inte genom att minska landets skatteintäkter och försvaga ekonomin.

Hon talar om bättre alternativ för Sverige, men hon menar egentligen bättre alternativ för en liten redan rik klick i landet och försämring för det stora flertalet. Det är lögnaktigt, det är falskt och det skiljer sig inte det minsta från hur bedragare går tillväga för att roffa åt sig.

2 tankar om “Falskt mail och falsk politiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s