Lisa Holm, domen


I dag kom domen

 

Det blev livstid och utvisning

Inget annat var förväntat. Och jag har ingen invändning. Media skriver och jag har bara en kommentar till allt som skrivs. Och det är att det lilla flickebarnet måste ha känt den största tänkbara skräck innan hennes liv rann ut. Och jag frågar mig hur en människa är funtad som kan utföra en sådan handling mot någon utan att att känna ett obeskrivligt hat. Han kan ju inte handlat utifrån sådana motiv. Istället har han handlat utifrån ren lust. Det är det som jag inte kan förstå.

Lisa Holm dom tingsrätt

Lisa, vila i frid!

AB

Oisín Cantwell

7 tankar om “Lisa Holm, domen

 1. Precis som alla socialarbetare, poliser, kriminologer och behaviorister sagt sen främst 80-talet så säger du tydligen också att det beror INTE på, eller möjligen marginellt, på alla spel och videor med våld? Det tror jag inte ett ögonblick på.

  Kao

  Gilla

  • Jag tror man måste ha en latent förmåga till sådana brott för att avtrubbas av vad man ser. Normalt funtade människor påverkas inte. Jag tror få människor är påverkbara. Jag kan givetvis göra en underskattning.

   Sen är det ju klart att om det är fråga om en moralupplösning generellt i samhället så dras fler med. Vad gäller förföljelser i samhället har vi ju både historiska och nutida exempel på sånt.

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   • Klart att det är något fel redan från början hos såna personer och det märks redan i skolan. Så också hos vanliga ‘svenne-banan-barn’.Men det rättfärdigar givetvis inte att vissa beter sej som idioter.

    När vuxenvärlden kapitulerar och girigheten att äga, plundra och bemästra andra stater ökar så riskerar det att bli så här.

    Ser man tillbaks i historien med alla krig och interventioner i andra länder, även i nutid, så är orsaken till att såna här kriminella rövarband som Daesh nu stärks alltmer, inte konstigt. Men inte desto mindre obehagligt och farligt.

    Men det var väst som började och det måste vi förstå.

    Kram
    Kao.

    Gilla

    • Människan i gemen är lättledd och vill ledas så den slipper anstränga sin hjärna. Huvudet har alltför många fått enbart för att ha något att sätta hatten på.

     Det utlovade inlägget är nu publicerat. Det består av två delar som hänger ihop och kan läsas vid olika tillfällen om man så önskar. Jag håller på att uppdatera det med länkar på slutet.

     Det två delarna skiljs åt med tre länkar.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

 2. Porr och våldsporr kan säkert förvrida hjärnan hos somliga, men bara högst marginellt. Det är bara rejält skruvade personer som är kapabla till något sådant som Lisa Holm råkade ut för. Mindre grova brott är betydligt vanligare, men jag tror inte det har ökat. Däremot anmäls fler brott, sägs det.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 3. Det är så att man vill storgråta! Det är fruktansvärt.

  Jag är glad för min dotters skull att hon bor och är uppväxt mitt i en storstad med folk omkring hela tiden, så hon slipper gå genom parker och skumma buskage när hon är på väg hem när det är mörkt…..

  Lilla Lisa Holms mördare är ju en storkonsument av våldspornografi (men han skyller på att det var brodern som kollade…..hmpf!) och en sån person riskerar att till slut göra allvar av det han suttit och tittat på. Se bara på Anders Eklund! Där har du en till. Det finns säkert många många fler.

  Har märkt att mäns syn på och attityd till/mot kvinnor blivit allt råare de senaste minst 20 åren och jag är ÖVERTYGAD OM att porr/våldsporr och mördarspel på video ligger bakom många våldsbrott mot kvinnor. Särskilt av svaga individer med låg självkänsla, oengagerade föräldrar, falsk självbild och uppblåsta egon. Det sistnämnda är också, tror jag, förklaringen till de frustrerade ungdomarna som blir jihadister. Stigmatiseringen, allt blingbling från våldsvideor och spel, kopplat med frustration och låg självkänsla utgör en explosiv blandning.

  Kram
  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s