Idiotin avskaffas


Tillfrisknande

 

med ett politiskt pennstreck

Så kan man beskriva Alliansens införande av den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen, även kallad stupstocken. Visst hade det varit fantastiskt om det hade fungerat. Det hade garanterat blivit ett nobelpris i medicin.

Här vill jag citera några rader av vad Sven tycker: ”I går avskaffade den svenska riksdagen en av Högeralliansens mer hårresande dumheter. Det handlar om det faktum att Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Cristina Husmark Pehrssons trodde att sjuka människor blev friska och arbetsföra när dom varit sjukskrivna i 2½ år. Egentligen en spännande vetenskaplig framgång om det varit sant, men istället handlade det om att spara pengar på sjuka människor så att andras skatter kunde sänkas.” Du kan läsa mer här.

Sven tycker

Det här fruktansvärda påhittet, kallad ”reform”*, ledde till en del självmord när själva den ekonomiska basen rycktes undan från människor med svåra sjukdomar. De hade helt enkelt inget att leva på. När rapporterna om självmorden kom negligerade de hjärtlösa högerpolitikerna det. Vad gjorde det? Handlade ju bara om fattigfolk som kostade pengar! Så fungerar högerkrafterna! De ser bara till sin egen redan feta plånbok.

Jag kan ju tycka att sådana ”reformer” borde ha lett till ett tillfrisknande politiskt hos valmanskåren, så att Allianspartierna halkade ut ur riksdagen. Tyvärr klarade de sig och risken finns att de kommer tillbaka. Må Gud förbjuda det!

Reform betyder för de allra flesta att omforma och omgestalta för att förbättra och förändra något till ett nytt och bättre tillstånd i samhället. Ordet missbrukades flitigt av Alliansen som kallade sina försämringar av samhället för just ”reformer”. 

Sveriges riksdag, betänkande 2015/16 Sfu1

Solrosuppropet

9 tankar om “Idiotin avskaffas

  1. Tyvärr ser ju inte folk såna förändringar direkt. De försvinner i en soppa av kändisskvaller och annat skit.
    Många verkar tro att en ny regering kan göra underverk på direkten, men det kommer ta tid att rensa upp i röran Alliansen lämnade bakom sej. Det kan jag tycka att man borde begripa.

    Kram
    Kao

    Gilla

Lämna en kommentar