Inte att lita på


Läkare utan gränser

 

litar inte på USA

Det gör de rätt i. Nu kräver de en oberoende undersökning kring varför USA bombade sjukhuset i Kunduz och dödade 30 oskyldiga människor, patienter och sjukvårdspersonal. Att skylla på mänskliga misstag räcker inte.

Sjukhusbombning utredningskrav

18 tankar om “Inte att lita på

 1. .Hmpf! Jag tror ju inte att sjukhusbombningen var ett misstag…..men kanske man hade hoppats på att kunna skylla på Ryssland? Nu gick ju inte det. Men media har tagit alldeles för lätt på det här.
  Att bomba ett sjukhus måste vara det lägsta man kan göra över huvud taget.

  Kao

  Gilla

  • När det var krig på Balkan bombade USA Kinas ambassad trots att den var väl utmärkt på officiella kartor.
   Är man bombfanatiker så faller bomberna lite här och var.

   Rekommenderar:
   http://www.8dagar.com/2015/12/wagenknecht-gisslar-militaristerna.html

   Citerar:
   ”Även ryska bomber dödar. Det har hon naturligtvis rätt i.

   Att nyansera den ståndpunkten är naturligtvis ogörligt i en sådan församling som den tyska förbundsdagen, där man buar och häcklar talarna precis som på den värsta ölhall.

   Men till ryssarnas fördel kan man säga 1) att de är där på begäran av den syriska regeringen och alltså inte bryter mot folkrätten, vilket USA-koalitionen gör och Tyskland kommer att göra och 2) att deras bombningar som sker koordinerat med den syriska armén har större chanser att träffa rätt än USA-koalitionen bombningar. I den mån USA-koalitionen över huvudtaget angriper IS!

   Dessutom 3) är den ryska insatsens främsta innebörd att den spärrade vägen för ett omedelbart förestående försök av Turkiet och Nato att införa en ‘flygförbudszon’ över Syrien, dvs. samma taktik som användes för att krossa den libyska staten.

   Avslöjandena i förrgår om att hundratals om inte tusentals tankbilar varje dag går ut till Nato-landet Turkiet borde skaka även de mest inbitna Nato-anhängare.

   Hur som helst är det inte att ta fel på Sarah Wagenknechts vrede. Tänk om det fanns en enda sådan talare i Sveriges riksdag!

   Tänkte först skriva ett inlägg med anledning av artikeln, men jag iddes inte. Kanske det kommer. Men vill du skriva så gärna för mig.

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s