53 tankar om “Pension i bilder

 1. Pingback: Pensionerna och inflationen – eaqhan

 2. Pingback: Pensionsmyndigheten ljuger! – eaqhan

 3. Pingback: Den stora skandalen – eaqhan

 4. Pingback: Synpunkter på pensionerna – eaqhan

 5. Pingback: PRO i kris – eaqhan

 6. Pingback: Något om pension – eaqhan

 7. Pingback: Ursäkta! – eaqhan

 8. Pingback: Värmen inte det värsta för de äldre – eaqhan

 9. Pingback: På vems uppdrag? – eaqhan

 10. Pingback: Vem stjäl premiepensionen? – eaqhan

 11. Pingback: De syns – eaqhan

 12. Pingback: Nu hade han ju chansen – eaqhan

 13. Pingback: Lev på 2000 spänn! – eaqhan

 14. Pingback: En pensionärs funderingar – eaqhan

 15. Pingback: Pensionärsliv – eaqhan

 16. Pingback: Arne Weise: ”Det är skamligt” Rasar mot låg pension – eaqhan

 17. Pingback: Inte ett knäpp från PRO – eaqhan

 18. Pingback: Dagens pensionssystem är ohållbart – eaqhan

 19. Pingback: Jag gick ur PRO – eaqhan

 20. Pingback: Pension – en svältens tillvaro – eaqhan

 21. Pingback: PRO erbjuder – eaqhan

 22. Har lite egna erfarenheter av PRO. Skulle nog säga att man inte kan vänta sig några större kämpainsatser av en förening vars ledning till stora delar består av avlagda socialdemokrater. Dessa människor är inte vana vid att sätta hårt mot hårt, speciellt inte mot det egna partiet! Detta gällde även när partiet inte satt i regeringen, för det skulle ju kunna bilda regering igen, och då vill man inte störa med några arga uppträden. Men det går ju att köra lite ”uppvaktningar” så tror de väl åtminstone själva att de gjort något, och någon S-politiker kan gulla lite grann och tala om hur mycket man tänker på ”våra pensionärer”.

  Gilla

  • Och framför allt har de avdankade S-politikerna som styr PRO en pension som vida överstiger vad pensionärerna hade i lön innan de gick i pension. Ovanpå det får de ju arvode för sin in(?)sats i PRO.

   Eller jag skulle kanske skrivit in(!)sats, eftersom den består i att lägga organisationens kurs jämsides med de pensionsfientliga partierna. Själva behövde de ju aldrig vända på slantarna. De spelar i en helt egen division.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

 23. Det sker hela tiden en massa saker vi (och journalisterna) aldrig får kännedom av. Beslut tas och vi får bara se de dåliga resultaten, men inte vad som ligger till grund för att de fattades. Pensionärerna ska tydligen stå med mössan i handen för att få ut sina egna pengar, som regeringen Persson började försämra och som sen alliansregeringen tacksamt tog emot med liv och lust..

  Kao

  Gilla

  • Journalistiken ska ju vara den granskande statsmakten, sägs det. Men historien har ju hur många exempel som helst på hur journalister tystas av diktaturer och var gång det sker så är det ju ett av de bevis som krävs för att påvisa att diktatur råder.

   På sextiotalet var TV ännu ganska ungt. Då hade vi de så kallade skjutjärnsjournalisterna. Nu är de borta. Sådana tillåts inte längre. Att ställa makthavare mot väggen leder till att karriären är slut. Och även en journalist måste ha mat på bordet och betala sina räkningar.

   Har vi i Sverige diktatur?
   Fundera!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Vi har inte diktatur, snarare en blandning av demokrati och diktatur där den senare vinner alltmer mark. Plötsligt en dag kommer vi vara där, kanske förr än vi anar. Och allt mer liknar vi de stater vi i Väst påstår oss vilja granska via journalistiken….

    Kram
    Kao

    Gilla

    • Jag menar att vi har diktatur. När en liten klick, den företagsägande borgarklassen, har makten både politiskt och ekonomiskt över folkflertalet så råder diktatur.
     Den diktaturen upprätthålls med en så kallad ”parlamentarisk demokrati”, men det blir ju mera demokratiskt för att det kallas demokrati.

     Givetvis kan diktaturen skärpas, men den kan aldrig röstas bort. Det krävs klasskamp helt utanför de parlamentariska väggarna, precis som att borgarklassen utövar sin klasskamp utomparlamentariskt.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Det börjar luta åt att en folklig resning kommer ske, men det lär dröja länge ännu, tyvärr. Som jag skrivit förut; innan folk får det mycket mycket sämre kommer dock inget att ske.
      Kram
      Kao

      Gilla

      • Ja, det kommer nog att dröja länge. Men paradigmskiften kommer plötsligt och oväntat, så man vet ju inte.

       Det är som när man värmer vatten. Det blir varmare och varmare, men så helt plötsligt övergår det i ånga.
       Så är det med allting.
       Först ser det ut att inte hända något alls och helt plötsligt slår det över i något helt annat.
       Historien har visat oss allt för många gånger för att vi ska kunna förneka det, att den fungerar lika dant.

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

 24. Kanonbra skrivet!
  ”Efter 2006 hände något…” – det låter som att det hände av sej själv, men det fanns ju såna som drog i trådarna för denna försämring och det var INTE pensionärerna själva. Som pensionär låter det som att man ska vara tacksam att man alls får pension. Men det är ju vi pensionärer själva som under vårt arbetsliv avstått 1,7% av våra löner för just en pension vi skulle kunna leva på.
  PRO är ingenting för vanliga pensionärer och de skriver ingenting om hur en fattigpensionär ska leva eller tips om hur en sådan ska kunna få lite guldkant på tillvaron. T.ex att ha råd med annat än räkningar och mat.

  Kram
  Kao

  Gilla

      • Skulle till äventyrs någon fattigpensionär läsa blaskan (på bibban?) tror de säkert att alltsammans i deras situation bara är deras eget fel, alltså att de inte har råd med den där pensionärsresan som tidningen ordnat till Kina.

       /Skvitt

       Gilla

       • Att de tror det är deras eget fel tror jag inte. Däremot blir de kanske varse orättvisorna i samhället – och att en som jobbat i 45 år inte får mer i pension än den som inte har jobbat alls.Att vakna upp sent är bättre än att inte vakna upp alls.
        Kao

        Gilla

         • Här skyller man på Ryssland igen:
          http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21964308.ab
          Kanske vill de helt enkelt ha koll på vilka som flyger över sitt land och har kanske orsaker att vara vaksamma nu, efter 2 nedskjutningar av sina plan. Ett passagerarflyg och ett militärflyg.

          Nu låter det som att Ryssland bara vill jävlas med andra länders passagerare.

          (Jag har själv flugit över Ryssland flera gånger.)

          Fundera över det.
          Kao

          Gilla

          • Klart de har, men det tycker ju inte NATO och EU. Bra att Margot Wallström återigen har satt ner foten. Denna gång mot användandet av JAS Gripen i Syrienkonflikten. Hon är riktigt riktigt bra som gör allt detta hon har gjort på senaste tiden.

           Kao

           Gillad av 1 person

          • Margot Wallström är den enda sossepolitiker jag tycker om. Alla känner jag inte till så bra, men med det förbehållet kan jag också säga att hon är den enda jag tycker framstår som ärlig. Tyvärr ställde hon sig på fascistregerings i Ukraina sida. Hon kanske tvingades till det av partiet. Det är ju trots allt det som har sista ordet i utrikespolitiken.

           När hon satt i FN gjorde hon ett gediget arbete för kvinnors situation i framför allt utvecklingsländerna.

           /Skvitt

           Gillad av 1 person

         • (Alldeles nyss var det akut läge. Råkade spilla ut vätska som delvis hamnade på datorn. Katastrof! Musen fungerade inte. Men efter akut omhändertagande av mej så blev det lite bättre, det gnölar lite och jag vet inte ur datorn mår i morgon,)

          Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s