Rätt rubrik


En rubrik kan räcka

 

för att framföra ett budskap som inte stämmer med verkligheten

Om Putin säger att Trump är smart och begåvad …

Putin om Trump

behöver det inte betyda att han gillar Trump och hans politiska budskap, lika lite som att jag skulle gilla Jimmie Åkesson för att jag anser att Åkesson är smart och begåvad.

Kanske Putin tycker lika illa Trump som jag om Åkesson, men Putin sitter i den sitsen att han inte kan vara lika frispråkig som jag.

 

Varför satte AB denna rubriken?

Var det som jag skriver i bilden; att misskreditera Putin. Tänker man lite efter och har noterat hur kritisk och till och med lögnaktig svensk press, inklusive AB, är om Putin ligger det nära till hands att AB hade just det uppsåtet nu igen. Folk påverkas. Nu får de ännu ett argument att luta sig emot när de dömer Putin. Men vad sa han egentligen, enligt AB: ”Trump är en smart och begåvad person. Hans inrikespolitiska uttalanden och vad han säger för att öka sin popularitet är inte vår sak att värdera, ska Putin ha sagt efter presskonferensen.” Han uttalade sig alltså enbart om personen Trump, inte hans politik! Alla kan inte hålla isär sådant och just det spekulerar AFTONBLADET ondskefullt och försåtligt i.

6 tankar om “Rätt rubrik

 1. Pingback: Vad sa Putin | eaqhan

 2. Sådär gör man ju hela tiden. Det är väldigt obehaglig propaganda, men som tydligen går hem i stugorna.
  Igår träffade jag min politiskt okunniga väninna igen och hon är övertygad om att Putin är Världens farligaste person idag. ”Ungefär som Hitler”, sa hon – för det hade hon läst nånstans. Vi pratade en stund om det, men jag vill inte hamna i bråk. Det löser inga problem. Men jag fick i.a.f henne att fundera över ett par saker och kanske omvärderade hon en del. Jag får fortsätta med det.

  Kao

  Gilla

  • Det är ett djävla fult knep. Man kan inte anklaga (i det här fallet) AB för att påstå att Putin och Trump ”kan ta varandra i hand”, men det är ju precis så det uppfattas att AB menar. Till och med en så politiskt intresserad och insatt person som en vän till mig som är politiskt aktiv i en S-lokalförening, har en helt galen uppfattning om Putin. Enligt honom kan man se på Putins ögon att han håller på att bli dement!
   Och enligt honom är det en fruktansvärd förbrytelse att Putin annekterade Krim. När jag sa att i den uppkomna situationen efter en fascistisk kupp i Ukraina, stödd av EU och ledd av USA blev en sådan annektering en politisk nödvändighet och hade USA hamnat i motsvarande situation hade de gjort precis detsamma, då var det värre än om jag hade svurit i kyrkan. Allt var fel.
   För det första var det ju ingen fascistisk kupp i Ukraina och för det andra skulle jag ju inte nämna USA. Då upplyste jag honom att USA i jämförelse med Putin är bra mycket värre, gått in i Afghanistan, Irak, Libyen och nu senast i Syrien i strid mot folkrätten. ”Nä, inte i strid med folkrätten!”
   Det gick inte att diskutera.

   Han ser på Putin precis på samma sätt som din väninna. Och det trots att han är både politiskt intresserad OCH aktiv! Vad fan gör man med sådana stollar?

   Jag sa till honom att han borde läsa min blogg och sen slutade vi tala politik. Han skrev i alla fall ned webbadressen. Alltid något. 🙂

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Tänk om det vore så enkelt att diagnosticera demens. Din vän borde få Nobelpriset 😀

    Jag vet. Det är svårt att diskutera med någon som redan har sin uppfattning klar och därmed inte vågar rubba den. Kanske av rädsla att verka obildad?

    Kao

    Gilla

    • Visst! Det allra tidigaste tecknet på demens. Har aldrig varit känt tidigare! 😉

     Han har kanske inte kommit på det själv utan har nog hört det på den lokala sosseföreningens styrelsemöten.

     /Skvitt

     Gillad av 1 person

 3. Pingback: Om rubriker | Se Eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s