Den farliga högern


Breivik, t. ex.

 

och Brunon Kwiecien i Polen

Och Sven-Erik Karlsson, suppleant i Sverigedemokraternas lokalavdelning i Högsby. Han ville ge Anders Behring Breivik asyl i Sverige.

Och andra galningar och deras uttalanden kan läsas här.

Och så har vi ju Anton Lundin Pettersson, inspirerad av SD:s retorik och andra organisationer längst ut på högerkanten.

Den farliga högern

”Brunon Kwiecien, 48, hade lastat en skåpbil med fyra ton explosiva ämnen. … hans önskan att leda en revolution och döda presidenten, säger domaren Aleksandra Almert.

Han sägs vara inspirerad av den norske massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik. Men ansåg att dennes attack var ett misslyckande. Brunon Kwieciens ska ha sagt att hans plan var bättre och hans mål var att spränga det polska parlamentet. Bland annat.” / AB
När säkerhetspolis uttalar sig och när politiker från högerkantens C, Kd, M och L (tidigare Fp) uttalar sig om extremistvåld vill de alltid framhålla vänstern som så farlig, ibland till och med farligast. Vad SD tycker i frågan är ointressant med tanke på att de i högsta grad tillhör extremhögern och inte kan tas på allvar när de talar i egen sak. Farligast är extremhögern, dit helt klart också de islamistiska terroristerna hör. Det är bara att se sig om i världen och notera vad som sker och vilka som gör vad och har gjort vad. Tänk på Hitler, Mussolini, Japans nationalistiske massmördare och krigsförbrytare Hideki Tōjō, Franco, Pinochet och så vidare. Och här hemma: ”23 döda på 25 år. Den högerextrema rörelsen har de senaste decennierna fostrat flera av landets mest brutala mördare.” (Publicerad 2008-11-21).
Nu kan alltså ytterligare tre läggas till listan efter skolattacken i Trollhättan.
”Sverige är det land som haft flest högerextrema mordhändelser per invånare i hela Västeuropa under de senaste 25 åren. Detta enligt en ny studie av två norska forskare.” / SvD

15 tankar om “Den farliga högern

 1. Det är farliga krafter som svenskarna har röstat fram till tredje största parti. Otroligt att man kan vara så naiv att man går på SD:s retorik. Förstår inte folk vad det skulle leda till om partiet blev störst i nästa val? Det kryper i kroppen av obehag bara jag tänker på det – d.v.s varenda dag.

  Kram
  Kao

  Gilla

     • 😦 Otroligt! Folk är inte bara dumma, det ska man inte tro. De vill så mycket att det ska bli en slags förändring för egen del och har gått på retoriken att allt är invandrarnas / flyktingarnas fel och zvanzen allvarligt tror det är de nya svenskarnas fel. Vissa har svårt att se en helhet – och orsak och verkan.

      Jag vet inte en enda person som kan säga att de har fått det sämre pga flyktingar och andra invandrande. Själva vill SD-väljarna inte ens ha de jobb som den gruppen tar. Eller också har de inte utbildning nog att ta de jobb som landet skriker efter arbetskraft till. Och hade de haft det så hade de antagligen inte röstat på SD 😦

      kao

      Gilla

      • Jag tror SD har tagit många av borgarklassens röster från M och Kd därför att de människorna är klassmedvetna och inser att SD driver en ännu hårdare högerpolitik som gynnar överklassen.
       De röster SD har tagit från S är från arbetarklassens politiskt mest omedvetna individer. Ofta personer med mycket låg utbildning, har usel ekonomi, arbetslösa eller förtidspensionerade och som bor i torftiga hyreskaserner i invandrartäta förorter, missnöjda med sin lott, illitterata och utan möjlighet att påverka sin egen situation.

       /Skvitt

       Gilla

       • Du har helt rätt! Nu önskar jag dej en lugn och skön jul med mycket fet mat ;-).
        Tiggaren utanför Coop fick 2 julklappar av mej: ett paket tjocka strumpor och ett paket med 4 olika sorters smarriga kakor. Han är omtyckt här i kvarteret och visade mej att han hade fått flera julklappar.
        Julkram från Kao

        Gilla

        • Julkram tillbaka.

         Snällt av dig att ge tiggaren julklapp. Strumporna kommer han att ha glädje av länge och kakor får han säkert inte varje dag.

         Firar du julen i stillhet med dottern, andra eller solo?
         Själv firar jag inte jul alls. Eventuellt, men ganska osäkert, så går jag ut lite senare och tar en bärs på krogen.

         /Skvitt

         Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s