Har vi råd


Eller inte

 

Har vi råd med socialbidragstagarna

De kostar 10,5 miljarder i biståndspengar. Moderaterna tycker inte det. Rut- och Rot-bidragen har vi dock råd med. De kostar nästan det dubbla, 20 miljarder. Moderaterna tycker det. Men det var ju de som hittade på det. Och det är bara de välbeställda som har råd att nyttja Rot och Rut, alltså de som aldrig behöver sociala biståndspengar.

När hörde du någonsin en moderat knorra för att skatteflyktingarna kostar samhället 400 miljarder? Tänkte väl det. Det finns inte en enda socialbidragstagare som kan fly med sina pengar, de har ju inga. Men befaras fuska med bidragen och därför ska inte dessa ha någon integritet. Socialen ska kunna komma hem på oannonserade hembesök för att kontrollera att de inte har mer än fattigdomen att vältra sig i. Men de stora fuskarna är miljonärerna och miljardärerna som fuskar bort 400.000.000 kronor. Kanske dags för krafttag mot dem, men det har vi aldrig hört en moderat begära.

Läs Kim Fredrikssons artikel.

Råd och inte enl M

En stor skillnad mellan hur socialbidragstagare behandlas och hur en Rotbidragstagare behandlas kan jag ge upplysning om.

Behöver man socialbidrag måste man vända ut och in på hela den ekonomiska situationen, på sitt liv och hur det sociala nätverket ser ut. Sen ska det utredas och dras i möte på Socialförvaltningen för att avgöra om skälen är tillräckliga.

Gör man en renovering i sin bostad, förutsatt att man äger den, och anlitar en firma är det busenkelt. När räkningen kommer är avdraget redan gjort. Inget ifrågasättande, ingen myndighet, ingen kontroll. Men å andra sidan, ingen på samhällets avigsida äger sin bostad. Det är skillnaden.

Borgarklassen värnar om sina klassintressen. Arbetarklassen borde värna om sina!

11 tankar om “Har vi råd

  1. Pingback: En liten reform för Sveriges ekonomi | eaqhan

  2. Det är mycket märkligt att vanligt folk inte kan se skillnaden och rösta därefter. Statistiken här ovan ger ju raka besked hur det förhåller sej.
    Men (S) har bäddat för sina dåliga opinionssiffror. De tror att de ska och behöver vara alla till lags – och sen frågar de sej varför så få litar på dem. De politiskt okunniga röstar därför på SD, som de tror ska gynna dem. De översköljs av argument att allt är invandringens fel, och de går på det.

    Kao

    Gilla

Lämna en kommentar