Räkmackornas förlovade land


Välkommen

 

Vissa får och inte andra

Det får ju sina följder. De som det satsas på går det väl för och omvänt. De som det inte satsas på går det alltså inte lika så bra för. Det är en ganska enkel matematik och den får nu polisen försöka lösa.

”Hur kan det komma sig att det finns unga i Bergsjön som misstror samhället och är beredda att låta sig rekryteras till de kriminella gängen?

Kan det kanske ha något att göra med stängda fritidsgårdar, ständigt färre lärartjänster i skolorna och att de eldsjälar i föreningarna som kämpar för att ge ungdomarna möjlighet att syssla med idrott och kultur inte får minsta stöd från kommunen?” Den frågan ställer Marcus Jönsson i tidningen Proletären.

RäkmackelandI Göteborg satsas allt på att framhäva staden som en evenemangsstad. Det kostar!

Marcus Jönsson skriver: ”Samma nummer av Göteborgs-Posten som listar landets fjorton problemområden berättar också om Svenska Mässan/Gothia Towers nya satsning. Hotelltornet som färdigställdes 2014 för 1,2 miljarder är inte nog. Två nya torn ska byggas. Tanken är att tornen ska stå klara när Västlänken invigs och att besökarna då ska kunna stiga av Västlänken på Korsvägen och gå rakt in på Svenska Mässan.

Minst tre miljarder kommer kalaset gå loss på. (Tornen alltså, Västlänken är budgeterad till 20 miljarder men har alla förutsättningar att få Hallandsåstunneln att framstå som ett klokt och välplanerat projekt.)”

Västlänken

Tunnel passande evenemangens kapitalister, men inte kollektivtrafiken genom Västsverige.

Stiftelseägda Svenska Mässan har fortfarande inte fått svar på sin begäran om planbesked från Göteborgs Stad, men det ska nog ordna sig. Tre av stiftelsens styrelsemedlemmar tillsätts nämligen av kommunfullmäktige, och kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) sitter tillsammans med tidigare vice ordförande, moderaten Jan Hallberg, i styrelsen.”

Fler citat:
”Förra året sköts det sammanlagt 52 gånger i Göteborg. I snitt en skjutning i veckan. Men skit i det, viktigare är naturligtvis att Gothia Towers samma år krängde rekordmånga räkmackor till sina gäster: inte mindre än 142.574 exemplar av King Size räksmörgås, faktiskt.”

”Stiftelsens uppdrag är att ‘främja det västsvenska näringslivet’, och att främja kapitalisterna får man erkänna att kommunpolitikerna är duktiga på. Synd bara att de är så dåliga på att främja alla de göteborgare som inte vunnit på de senaste decenniernas nyliberala skifte – och som kanske inte ens har råd att köpa en King Size räksmörgås på Gothia Towers för 255 kronor.”

Gbg mutstaden

Göteborg som korrumperad stad utmärker sig. Skälet är enkelt. Den är precis lagom stor för att alla ska känna alla och dunka varandra i ryggen och hålla käften. I Stockholm, som ju är större, finns det fler konstellationer och de kan konkurrera om inflytandet. Malmö är för litet för att korruption ska kunna hemlighållas lika väl som i Göteborg.  I Göteborg florerar ju den så kallade ”Göteborgsandan” sedan länge. Det är nog en del av förklaringen till att av de fjorton problemområden i landet, som kräver ett särskilt polisiärt fokus, ligger nästan hälften i Göteborg. Biskopsgården, Bergsjön, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet.

Nu satsas en massa pengar på ett rent resursslösande projekt som får statligt bidrag.

 

4 tankar om “Räkmackornas förlovade land

 1. Pingback: Insändare om Västlänken – eaqhan

 2. Det har alltid varit populärt inom särskilt högern att ropa på polis när problemen hopar sej. OK. Nu är man kanske i ett sånt läge att polis kan behövas. Tillfälligt. Politiker är bra på att låta saker förfalla, liksom man är bra på att bygga penissymboler såsom höga torn….till vems nytta? Men att ta itu med de grundläggande problemen med ungdomsgäng och hopplöshetskänslor hos de som bor i förslummade områden – det bryr man sej inte om.

  Det hade aldrig behövt gå så långt med ungdomskriminaliteten i storstädernas förorter om man verkligen hade satsat på de nya svenskarna. Gett dem en chans att ta sej in i samhället.
  Nu har man börjat inse att man inte ska tvinga högutbildade flyktingar att gå och drälla i åratal innan de kan börja jobba och sålunda bidra till samhället med sina kunskaper. Det är ju bra.

  En annan sak man verkar ha glömt gällande de nya svenskarna är att många, väldigt många av dem är starkt traumatiserade av krigsupplevelser. Sånt går inte över bara av att de flyttar hit. Många av deras barn söker en kriminell identitet, för att alls ha någon, då de känner att de ligger långt efter i skolan. De ger upp inför svårigheterna att få ett normalt liv, som de i grund och botten säkerligen vill ha.

  Det är DETTA man måste lägga pengar på. Det finns tydligen pengar till TORN, men inte till de medborgare som kanske behöver pengarna bäst. Skamligt!

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Ja, så är det.
   Ungdomar som inte ser en chans till att få jobb utan bara ser att deras föräldrar och alla kompisars föräldrar går arbetslösa och tvingas leva på socialens smulor, de inser ju att kriminalitet är en bra lösning för att tjäna pengar. Många drar in lika mycket på en eller ett par dagar som deras föräldrar har att leva på en hel månad. Inte konstigt att de väljer den ”breda” vägen.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • När man fråntar en person alla dennas chanser och/eller att de själva inte tar dem för att de inte orkar hela vägen av anledningar du nämner, då kan det bli så här.
    Kram
    Kao

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s