Unga ensamkommande afghanflyktingars sexövergrepp


Varför?

 

Skvitt har kanske svaret

Afghanungdomars sexövergrepp

Kanske ligger förklaringen i att dessa unga män inget annat vet än vad de är uppväxta med. Alltså Afghanistan efter 1992 och gamla djupt rotade religiösa och kulturella traditioner.

En kort historisk resumé

Afghanistans kommunistparti regerade 1978 -1992 efter att det gamla kungaväldet störtades. Partiet införde en reformvänlig socialistisk republik där flickor fick gå i skolan och kvinnor kunde yrkesarbeta.

Den efterblivna landsbygdens storbönder och religiösa ledare i landet kände sig hotade av moderniseringar. Usama bin Ladin var en av dem som motsatte sig modernisering och fick ekonomiskt stöd av USA. Hans hejdukar försågs även med vapen och utbildning från CIA och kunde störta regeringen. Därmed föll hela landet in i medeltid och kaos. Den relativa jämlikhet som kvinnor hade uppnått redan före 1978 avlöstes med burkatvång och sharialagar. Kvinnors värde och rättigheter reducerades till noll.

Efter att USA blandade sig i Afghanistans inre angelägenheter har landet gått århundraden bakåt i utveckling och går inte ens att känna igen om man jämför med hur landet var kring 1960. Det är vad USA har åstadkommit! Afghanistan 1960Därför flyr de som kan. Tyvärr tar en del yngre män med sig de värderingar som blivit officiella genom amerikansk inblandning i landets politik.

Konsekvenser

Att vara ung, vilsekommen och utan föräldrar eller andra vuxna som kan ta hand om dem i en helt annan värld med helt andra värderingar är nog för en del av dem en alltför svår situation att hantera. Att vara en ung och hormonstinn man med en kvinnosyn som avskräcker gör inte saken bättre. Kanske de inte ens inser att de gör fel när de förgriper sig på kvinnor som inte klär sig efter normer de är uppvuxna med.

Kulturkrock

Men också

Det är inget försvar! Det är inte ens så att lösningen är den enkla som SD alltid för fram. Lösningen borde vara att låta de här unga männen gå en intensivkurs i våra värderingar. Vi får inte blunda för att det finns människor som saknar kunskap om moderna värderingar, indoktrinerade av mullor och andra religiösa ledare och gamla förlegade kulturella synsätt. Och där landets regim gör allt för att normalisera och legalisera ett sedan gammalt etablerat kvinnoförtryck.

Lagligt kvinnovåld

Utbildning är svaret.

De måste lära sig att våra kvinnor är frigjorda, men att det inte är detsamma som att de är slampor, horor och får behandlas hur som helst, utan tvärt om har precis samma värde som män och ska behandlas med all respekt.

Kanske ska de också få klart för sig att kan de inte ta till sig det så blir det utvisning. Man behöver inte vara Sverigedemokrat för att hävda en sådan sak! Det räcker gott med humanism, vilket ju inte Sverigedemokraterna har gjort sig kända för.


Petterson gör skillnad

AB

DN

EXPRESSEN

Britta Svensson, krönikör EXPRESSEN

 

6 tankar om “Unga ensamkommande afghanflyktingars sexövergrepp

 1. Som jag skrev så ”kan läget bli mycket farligt” : Nu skriver man i Tyskland om hur tyska gäng gått till attacker (ev.var de planerade) mot flyktingar. Det kommer ske här också, var så säker. Och värre kommer det bli.

  Jag VISSTE att det skulle bli så här och det har jag begripit från första början, som du har sett då jag skrivit och kommenterat i de här frågorna.

  Hade man varit öppna redan från första början – och snabbt integrerat folk – och inte minst stoppat alla ensamkommande flyktingpojkar som driver runt på gatorna här i City och andra städer – så hade det inte blivit så här allvarligt.

  Nu har proppen plötsligt lossnat ur flaskan och alla tidigare dolda sanningar läggs på bordet i en aldrig sinande ström. Gissa vilka som vinner på det? Inte minst vänstern skulle snabbt agerat och lagt beslag på sanningen. Detta kan mycket väl bli (S):s politiska död.

  Kram
  Kao

  Gilla

 2. Vet ju också hur det var i Afghanistan förr och håller naturligtvis med dej i det du skriver. Äntligen börjar PK-eliten och politikerna ta till sej att man måste berätta om det som sker, utan att för den skull blandas ihop med SD. Som jag skrivit tidigare så går vi en farlig framtid till mötes om vi bara ger mat och tak över huvudet till flyktingar. Det krävs så mycket mer för att integrationen ska fungera och åtgärderna måste sättas in DIREKT när folk kommer hit. De här unga killarna bryter mot lagen och det måste stävjas omedelbart. Sen får man ha hur mycket förståelse för deras sätt att hantera friheten och demokratin som man vill, samt att känna till deras kulturer och historia. Men det skyddar ju inte våra unga tjejer.

  Kao

  Gilla

  • Man kan ha hur mycket förståelse som helst utan att för den sak skull acceptera.

   Om till exempel två personer lider skeppsbrott och den ene slår ihjäl den andre för att få mat och överleva så kan man ha en viss förståelse för handlingen, men inte säga att den är acceptabel. Drastiskt exempel, men du förstår hur jag menar.

   Det är skillnad på att förstå och att acceptera.

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s