Ko(rrupt)mmunal


Äntligen!

 

Nu avslöjas korruptionen inom Kommunal

Kommunal - korrupt

Man ljuger och säger att man har betalat för sig, men AFTONBLADET har kollat och det stämmer inte, som framgår av bilden ovan.

Min bloggväninna Kao gjorde ett inlägg och där kommenterade jag följande:

”‘Även om många är arga och besvikna på Kommunal idag, så är det lika viktigt som någonsin att du och dina arbetskamrater fortsätter att vara medlemmar.’ Det mailade Kommunals ordförande Annelie Nordström. Hon vill ju inte bli av med medlemmar som sponsrar ledningen med många sköna miljoner.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22085358.ab

‘Aftonbladet har under hela dagen och kvällen sökt förbundsordförande Annelie Nordström för en kommentar. Men hon har gjort sig oanträffbar. Hon är varken på Kommunals huvudkontor eller i sin bostad i centrala Stockholm.’ skriver AB (länk som ovan).
Hon sitter kanske och dricker vin á 32.000:- flaskan, inne på den tredje (?). Kanske på ‘fackpamparnas paradis – ön Marholmen i Stockholms skärgård som ägs av Kommunal – utan att betala för sig’
http://www.aftonbladet.se/nyheter/granskning/article22070892.ab

I slutet på 80-talet fick nog halva personalstyrkan gå när man lade ned det mesta av psykiatrin. Vad tror du Kommunal gjorde? Inte något för att streta emot uppsägningarna. Inte ett skit!
Däremot startade man på en utbildning för alla som jobbade ”på golvet”. Tre dagars utbildning på internat och sedan en massa möten med diskussioner på de olika vårdavdelningarna där man studerade kursmaterialet och diskuterade det.

Kursen hette ”Kom vidare i vården” och var en kompetenshöjande satsning. Inget ont i det, men en sådan satsning borde ju vården/arbetsgivaren betala, inte facket.

Det finns inget klös i Kommunal. De har hela tiden vikit ned sig inför arbetsgivaren.

Sådana fackföreningar kallas gula. ”Alltså facklig sammanslutning som styrs eller kontrolleras av arbetsgivaren i syfte att förhindra strejker eller motverka arbetarnas inflytande på lönerna eller andra produktionsförhållanden.” / Wikipedia.


Tar medlemmarnas pengar – och satsar på lyxkrog och porr

Kommunals ordförande skriver massmejl till medlemmarna: ”Stanna kvar”

Jeanette, 46: De borde avgå, de borde skämmas

Topparna åker till fackets ö på semester – betalar inte en krona

Det luktar gammal fackpamp lång väg

13 tankar om “Ko(rrupt)mmunal

 1. Till ön Marhomen borde i stället utslitna, underbetalda undersköterskor få åka för rekreation. Gratis. Men för dem duger det säkert med vin a’ 100:- flaskan. De borde även få ta med sej sina barn, som kan passas av kommunalpamparna.

  Kao

  Gillad av 1 person

     • Ja just det. I.o.f.s verkar just hon själv ha pengar att spendera på privatpension, men hon är ändå insatt. Jag kommenterade där och får väl se om hon svarar.

      Kao

      Gilla

      • Jag är ju skitförbannad på våra usla pensioner, men jag gnäller inte för att jag själv har det så uselt. Tvärt om har jag det relativt bra.

       Under mitt yrkesverksamma liv har jag dragit ihop mer än en mille och det sparkapitalet ska jag dryga ut min usla pension med tills jag dör.
       Men det är fan att pensionen inte ska räcka för ett drägligt liv att leva på. Jag talar alltså för alla de som aldrig haft chansen att spara för de har haft en för låg inkomst hela livet.

       Men jag är också förbannad för att jag inser att mitt sparkapital inte räcker tills jag förväntar mig att dö om jag ska ha en båt. Jag måste alltså avstå från en sak som jag annars hade all tid att ägna mig åt och som jag älskar att syssla med. Men hade vi haft kvar det gamla ATP-systemet så hade jag haft råd med båten. Men nu sålde jag den i höstas för det blev för dyrt. Fan för våra politiker! Man ska ju kunna njuta livets sista dagar efter ett långt yrkesverksamt liv!

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

       • Någonting vill man ju kanske ha. Som du med din båt som du ju köpte för en tid sen. Trist att du tvingades sälja den av ekonomiska skäl.
        En annan sak som inte går in i huvudet på politikerna är att väldigt många svenska hushåll består av endast EN person och att den personen måste betala allt själv; hyra el och annat. Då blir det ju ÄNNU dyrare att leva på en usel pension. Även om man får bostadstillägg, för det är uträknat på kronan så att man inte får något över i alla fall. Nu när min pension sänktes med 53:- så höjdes bostadstillägget med 68:-. Så visst har jag vunnit något:FEMTON KRONOR. 😦

        Kao

        Gilla

        • FEMTON KRONOR! WOW!

         Gå ut och gör en glad kväll för pengarna! Se bara till att du har kronor från 1916 och säga att du betalar med det årets penningvärde. 😉

         Jag kommer aldrig att få något bostadstillägg. Jag kvalar inte in för något sådant. Tyvärr, eller tack och lov. Men jag blir så förbannad när jag går in på Minpension.se för där gör de alla beräknar med förutsättningen att man har bidraget.

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s