Ryssland gör skillnad


al-Assad-regeringen

 

återtar kontrollen med hjälp av Ryssland, Hizbollahmilis och iranstyrkor

Det är framgångar som kommit på kort tid och beror till stor del på att Ryssland kommit den Syriska regeringen till undsättning på al-Assads förfrågan (till skillnad mot USA som på eget bevåg har blandat sig i landets inre angelägenheter!) i dess kamp mot terroristerna.

USA har ju i åratal sagt sig bekämpa terrorismen i regionen, men samtidigt försökt att få bort president Bashar al-Assad, precis som man störtade och därefter avrättade president Saddam Hussein i Irak och störtade president Muammar Gaddafi i Libyen, vilken därefter mördades av USA-stödda islamistiska terrorister.

USA:s ”krig mot terrorismen” har ju inte haft någon framgång. Det vet vi ju alla. Och det är inte så konstigt, men få vet varför. Orsaken borde vi dock veta. Jag nämnde den alldeles nyss!

Terrorismen har USA:s stöd! Inte tu tal om den saken! Men de USA stödjer föredrar USA att kalla rebeller, såsom de som strider mot al-Assad och de som mördade Muammar Gaddafi till exempel. Däremot har den libanesiska Hizbollahmilisen av USA fått status som terrorister. Ryssland är snarast en fiende liksom Iran och al-Assad en skurk. Men det är ju just dessa som nu tvingar Daesh (IS/ISIS) på reträtten, medan USA:s påstådda krig mot dessa avskyvärda terrorister snarare fått motsatt effekt. Är det inte dags att fundera på rollerna?

Vilka är det alltså som bekämpar Daesh och vilka är det som främjar deras framgångar? Är det verkligen inte fullständigt uppenbart?

”Efter erövringen av den ännu viktigare staden Salma för ett par veckor sedan tros nu regeringssidan kunna nå fram till den turkiska gränsen, enligt det London-baserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Rabiyya beskrivs som en nyckelposition för att fortsätta avancera norrut, enligt Reuters.

Regeringstrupperna arbetade under söndagen med att röja minor i den intagna staden, skriver CNN.

Assadregimens trupper har förstärkts dels med flygunderstöd från Ryssland, men på marken även av libanesiska Hizbollahmilisen och iranska styrkor i de senaste veckornas offensiv i de västra och nordvästra delarna av landet.” / DN

Varför är det i norra Syrien som Daesh har sitt fotfäste? Svaret finns längre ned.

Ryssland mot IS

”Putin hyllade ryska framgångar …

– Våra styrkor har uppnått imponerande resultat i attacker från luften och från havet som vi kom överens om med Syrien. De har förstört hundratals operativa baser och ammunitionsförråd, hundratals terrorister och en stor mängd militärmateriel, sade Putin.

Putin försäkrade också att Ryssland har försökt bilda den bredaste möjliga koalitionen för att bekämpa extremister och terrorister.

– Vi har lyckats etablera samarbetskontakter med flera länder i Mellanöstern. Ryssland förhandlar som bäst om samarbete mot terrorism med Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Egypten, Jordanien, Israel och andra länder, tillade Putin.” / yle NYHETER

Världen är inte så som den skildras i media

”Kriget mot terrorismen” inleddes inte med attackerna elfte september 2001. Det inleddes kort efter Sovjetunionens fall då man från USA:s håll uttalade att ”nästa stora krig blir kriget mot terrorismen, vilket kanske inte tar slut i vår tid”. Redan då stod USA redo att starta kriget, bara en förevändning krävdes. Usama bin Laden pekades ut som skyldig, men till skillnad från alla andra terrorister tog han aldrig på sig skulden och när mulla Omar sa sig villig att överlämna honom till USA bara han fick bevis så kom det aldrig några bevis.

Bevis har däremot senare framkommit som visar att attackerna mot World Trade Center inte kan ha utförts på sätt som amerikanska myndigheter påstår. Istället har de utförts på sätt som tagit många månader att förbereda. WTC 1, 2 och 7 kan omöjligen ha kollapsat på sätt som skedde utan att de sprängdes på ett kontrollerat sätt. Mest bestickande är ju att WTC 7 kollapsade trots att det inte träffades av något plan! Lika bestickande är att amerikanska myndigheter ljuger och att de inte vill tala om WTC 7. Många känner inte ens till att även den byggnaden förstördes.

Vad USA egentligen gör i ”kriget mot terrorism” är att stödja terrorister i hemlighet för att destabilisera Mellanöstern i syfte att stärka sitt eget inflytande i den oljerika regionen.

I Libyen stödde USA öppet de islamistiska terroristerna för att störta Gaddafi och i Syrien stödjer USA lika öppet islamistiska terrorister. Dock erkänner inte USA sitt stöd till Daesh (IS/ISIS). Men däremot står det helt klart att Turkiet stödjer Daesh samtidigt som det är en av USA:s främsta allierade i Mellanöstern och har varit Nato-medlem i över sextio år. Självklart är USA medvetet om Turkiets stöd och högst troligt får det ekonomiskt stöd från USA för support till Daesh.


 

Mer läsning, (klicka på länkarna nedan för att läsa hela texterna):

”Syriska rebeller får i hemlighet lära sig att handskas med luftvärnsvapen och vapen mot stridsvagnar av agenter från USA.

Presidenthögkvarteret Vita huset bekräftar inte uppgiften men medger för Los Angeles Times att rebellerna får ”väsentligt bistånd”.

 

Utbildningen, som är ledd av både militär specialpersonal och spionorganet CIA, började i slutet av förra året i Jordanien och Turkiet. Det var flera månader innan president Barack Obama godkände att syriska rebeller får handeldvapen från USA.

– Vi har utvidgat vårt stöd men jag kan inte räkna upp alla delar i detta, säger Vita husets pressekreterare Jay Carney i Los Angeles Times.” / AB

”Under en utfrågning i FNs högkvarter i New York redogjorde utrikesminister Sergei Lavrov för Rysslands avsikter i Syrien. Lavrov förklarade att de ryska målen i Syrien består av grupper som har terroriststämplats av FNs säkerhetsråd …

Schismen mellan USA och Ryssland grundar sig i definitionen av ‘moderata’ kontra ‘extrema’ rebeller. USA hävdar att de moderata elementen som man stödjer i Syrien och som står i opposition till Assad faller offer för de ryska flygbombardemangen. Ryssland menar att alla försök att rentvå rebellerna hitintills bevisligen varit fruktlösa och att alla de ryska målen i Syrien hittills är att betrakta som extremister.

Frågan varför Rysslands initiativ i Syrien förargar USA och kullkastar relationen mellan de två stormakterna behöver därmed adresseras. Ryssland har anfört att initiativet inte enbart gäller Islamiska Staten, utan även riktar sig mot andra internationellt stämplade terroristnätverk som verkar i Syrien. Bland dessa ingår bland annat al Nusra-fronten som är al-Qaidas förlängda arm i Syrien. Islamiska Staten är i själva verket en ideologiskt närbesläktad utbrytare från al-Qaida.

En av de grupper som inte tillhör Islamiska Staten och som varit föremål för ryska flygangrepp är Tajammu’ al-’Izza. Den är en i raden av grupper i Syrien som USA i hemlighet har beväpnat. Kritik har riktats mot Ryssland med anledning av flygangreppen på Tajammu’ al-’Izza, som av USA betraktas som en ”moderat rebellgrupp”, trots att gruppen ingår i den bredare rebellkoalitionen Jaish al-Fateh som leds av den internationellt terroriststämplade al Nusra-fronten. USAs stöd till diverse ”moderata rebeller” har ofta lett till att al-Qaida tillsammans med likasinnade nätverk dragit nytta av amerikansk träning och kunnat tillskansa sig amerikansk utrustning, något som skedde så sent som i september i år.”Nabil Mouchi

”Onsdag 30 september godkände Rysslands parlament en begäran från president Vladimir Putin om att få genomföra flygbomb-ningar i Syrien. Samma dag genomfördes de första anfallen. Uppladdningen hade pågått i veckor med militära leveranser och ökad rysk närvaro på militärbaser vid den syriska Medelhavskusten.

Inte oväntat hördes genast upprörda reaktioner från västvärlden, Turkiet och Gulfstaterna. Det vill säga samma länder som i åratal understött det väpnade upproret för att störta Assadregeringen. Samma länder som själva tagit sig rätten att flygbomba syrisk mark i över ett års tid.

Det finns en principiell skillnad mellan den USA-ledda koalitionens och Rysslands bombningar.

USA med allierade har sedan augusti förra året genomfört fler än 2360 flygattacker mot mål i Syrien utan att begära tillstånd eller ens diskutera frågan med landets regering. Det är en kränkning av Syriens suveränitet och ett brott mot FN-stadgan och internationell rätt. I sammanhanget framstår Turkiets klagan över att ryska plan kränkt det turkiska luftrummet som rent provokativt.

Rysslands pågående insats genomförs efter att Syriens legitima och av FN erkända regering formellt bett om hjälp i kampen mot terrorismen. De ryska flyganfallen sker i samråd med den syriska armén och ingår som del i en större militär strategi.” / Patrik Paulov

”Det verkar bli allt klarare för även vissa stora massmedia (inte svenska) och kommentatorer att USA:s krigspolitik ligger bakom dödandet, kaoset i Mellanöstern, och flyktvågorna därifrån. Den som efter alla uttalanden från företrädare för USA” (exempel i originaltexten, länk nedan eller här) ”inte inser att USA:s utrikespolitik kan ha orsakat stor förstörelse i Syrien och stärkt al-Qaida och ISIS är att beklaga.

Förre kongresstjänstemannen Rodney Martin sa i en intervju i Press TV i måndags ‘USA:s ursprungliga politik var att destabilisera stater i Mellanöstern till fördel för Israel och jag tror inte att USA någonsin räknat med att Ryssland skulle sända flyg, tunga vapen och trupper till Syrien’.

USA har avsatt 500 miljoner dollar i ett program för utbildning av syrier som ska kämpa mot Syriens armé – huvudkraften i kampen mot terrorismen på marken.” Anders Romelsjö

”USA ville störta ett antal ledare i Mellan Östern under den så kallade ‘Arabiska Våren’ 2011. Man lyckades med Khadaffi i Libyen där även Sverige deltog i flyganfallen. Idag ligger landet i spillror och plågas av interna konflikter och är en grogrund för IS.

USAs avsikt att bomba president Bashar al-Assad i Syrien fick inget folkligt stöd … 

Ryssland har accepterat att hjälpa den syriska regimen. Först höll Putin ett uppriktigt tal i FN där han ställde en retorisk fråga till Barack Obama: ‘Do you realise what you have done?’

Sedan började Ryssland bomba de USA-stödda rebellgrupperna.” / Gamereactor

 

 

14 tankar om “Ryssland gör skillnad

  1. Pingback: Tack, Tulsi Gabbard! – eaqhan

  2. Pingback: Inbördeskrig eller inte – eaqhan

  3. Pingback: Det är ju söndag – eaqhan

  4. (….) ”Sammanfattningsvis är allt stöd som underlättar för den syriska regeringen och armén, som sedan åratal utgjort huvudkraften i den väpnade kampen mot al-Qaida och ISIS bra. Inte undra på att USA visar oro. ISIS och al-Qaida är ju barn av USA:s politik och har fått – mycket väl dokumenterat stöd av USA – då de vill bekämpa Assad och ett självständigt Syrien. USA:s politik med minst 700 militärbaser utomlands och där man ser som sin uppgift att ha ett avgörande inflytande på politiska och ekonomiska beslut runt om i världen – enligt officiella USA-dokument – ligger bakom. Det är detta som kallas USA-imperialism, och som analyseras i boken ”USA som världspolis”./ Anders Romelsjö

    Gilla

    • Anders Romelsjö är väldigt bra. Tyvärr har jag inte läst boken. Jag borde väl göra det. Och även om jag i princip redan känner till det han skriver, så är det säkert många detaljer som kanske är nya för mig.

      Han skriver ju här bland annat, vilket du säkert vet: http://jinge.se/

      Kram!
      /Skvitt

      Gillad av 1 person

        • Tack för länken!

          Att USA bedriver en aggressiv och expansionistisk politik med alla medel, alltså långt ifrån alltid med militära d:o, borde vara allmänt känt. Tyvärr är det dock så att media förmedlar en helt annan bild, varför det istället är så att många ser USA som en kraft för demokrati och frihet i välden, vilket ju är raka motsatsen till vekligheten.

          Man kan ju undra om våra media medvetet förvränger verkligheten.

          För egen del är jag helt övertygad om att det är så. Kritiska, medvetna och frispråkiga journalister har fått sluta på redaktionerna i samband med att redaktionerna har bantats på grund av sämre ekonomi när allt fler läser tidningarna på nätet, vilket har varit svårt att få ekonomisk täckning för. Kvar blir de som rättar in sig i ledet för att behålla jobben, eller som medvetet vill slå blå dunster i huvudet på läsarna.

          Ytterst är det ju redaktionsledningen som bestämmer om läsarna ska få sanningen eller lögnen serverad. Och redaktionsledningen får sina direktiv utifrån vad som gagnar ägarna.

          När ägarna är kapitalister förstår man ju vad de har för mål med sin policy, men public service borde ju ändå kunna hålla sig till sanningen och därför är det svårare att förstå varför public service gör sig till megafoner för USA:s politik.

          Kram!
          /Skvitt

          Gilla

          • När AB (läs LO) sålde de fflesta av sina andelar till den norska jättekoncernen Schibstedt förändrades tidningens innehåll på ett mycket påtagligt sätt. Nu äger Schibstedt 91% av aktierna och LO resten.

            Har ett nytt inlägg hos mej om bl.a rysshat.

            Kram
            Kao

            Gilla

    • Man kan ju tro att alla har samma redaktion.
      Tänk bara på ”Gomorron Sverige” på SVT och Nyhetsmorgon på TV4. Om jag kikar på den ena kanalen och tycker det är ointressant och därför byter kanal, nog fan handlar det om samma sak även där, eller något snarlikt. Till och med själva nyhetsinslagen handlar om samma sak och oftast kommer reportagen i samma ordning. Vem samordnar det?

      /Skvitt

      Gilla

  5. Pingback: Ryska resultat | Se Eaqhan

Lämna en kommentar