Det här går inte an!


Näe!

 

Man kan inte missbruka vår välvilja!

Man kan inte komma hit och missköta sig och till och till och med begå mord utan att åka tillbaka till därifrån man kom. Det måste vara tydliga signaler på den punkten hävdar jag med risken att misstänkas för att jag har påverkats av Sverigedemokraterna.

Nej, vill jag påpeka, jag påverkas inte det minsta av SD. Jag vet att det är ett parti med rötter i nazismen och deras ideologi är fortfarande närbesläktad. Därmed är det ett farligt parti som inte hör hemma i vårt land.

Ensamkommande bråkmakare

Men

Stort bråk, personalen låste in sig. / AB

Alexandra mörades på jobbet. / GT

Mördaren är 15 år. Han kan som mest få 4 år i ungdomsfängelse, vilket jag verkligen hopas han får. Självklart ska han sedan utvisas på livstid.

De som bråkade på HVB-hemmet i Emmaboda bör omedelbart förpassas till hemlandet. Klara signaler behövs.

När det gäller mordet på Alexandra måste ett tungt ansvar falla på Living Nordic AB. Hade de inte varit så vinstkåta hade de haft dubbelbemanning och kanske hade mordet då inte kunnat ske.

Min bloggkollega Kao skrev om mordet i Mölndal och där skrev jag denna kommentar:

”En bekant till mig känner en som jobbade där för ett par år sedan. Om hon jobbar kvar har jag inte kollat upp och inte om något har ändrats sedan jag fick höra hur det var på detta HVB-hem.

Men för ett par år sedan var det i alla fall inte sällan som som det blev bråk. En gång var det en ensamkommande ungdom från Afghanistan som blev rosenrasande bara för att apelsinerna var slut. Han krävde att personalen genast skulle springa ut och köpa apelsiner för det stod i ett papper han hade fått från boendet att det skulle finnas sådana varje dag. Så han hade ju rätt i och för sig, men det är ju inte personalens sak att gå ut och handla för sina egna pengar. Det kunde han dock inte finna sig i, så han slog sönder ‘hela’ inredningen.

Vad hände?
Ingenting! Det tystades ned och ny inredning köptes in.
Anledning?
Jo, det är en så förbannat lukrativ verksamhet så ingen skugga får falla på verksamheten. Inget negativt får sägas om den. Därför blev det ingen anmälan och personalen fick inte tala om saken!

Personalen?
Minsta tänkbara bemanning! Annars blir ju inte vinsten maximal.

Det enda vettiga är ju att staten driver dessa asylboenden. Det blir billigare även med adekvat bemanning. Men då rycks ju födkroken undan för giriga kapitalister och (huga!) det är ju socialism!

En liten ‘sketen’ underklassinvandrare är väl inget att bry sig om. Det finns fler! Tjo faderittan limbo vad miljonerna är sköna på kontot!”

Förmodligen hade inget så allvarligt som ett mord skett ifall ensamarbete inte hade förekommit. Och att låta en 22-åring arbeta ensam är helt fel även om inte en galning hade funnits bland klienterna. Det räcker med att en brand hade brutit ut för att stora problem hade kunnat uppstå och kanske fler hade fått sätt livet till. Men i privat regi går vinst före säkerhet.


Anders nära bli knivhuggen på HVB-hemmet

Misshandel på hem för ensamkommande – fyra gripna

Personalen på flyktingförläggningen på Orust tvingades låsa in sig när en man slog sönder deras lokaler.

Vi skulle halshuggas, säger Veronica Hakemo.

Upp till tjugo personer har varit inblandade i ett storbråk på en flyktingförläggning på Orust.

 

 

 

23 tankar om “Det här går inte an!

   • Ja, jag vet. I Rios favelor är det ingen ovanlighet. Det är fruktansvärt!
    Om det händer här så lär våldet inte komma från polisen. Men däremot från högerextrema hatgrupper. Vi fick ju en försmak av det under demonstrationerna i Stockholm i fredags, då hatarna drog fram på Plattan i City på jakt efter gatubarn att slå på käften. Olidligt att sånt ens kan hända här – och utvecklingen på den fronten går framåt i en rasande fart.
    😦
    Kao

    Gillad av 1 person

  • Jag kan i och för sig förstå våldsverkarna attackerat personer som ser ut att ha utländsk bakgrund, men givetvis inte försvara dem. Och jag måste påpeka att många av dessa våldsverkare i första hand har ett rasistiskt motiv som jag ju tar absolut och 100%-igt avstånd från.

   Men det finns uppgifter om att det finns omkring 300 unga män från framför allt Nordafrika som tagit sig in i landet illegalt utan att söka asyl och som inte har för avsikt att göra det och inte heller vill ha kontakt med myndigheter. De lever helt utanför samhället och försörjer sig på kriminalitet, främst narkotikalangning och rån. Det är inte konstigt att människor tycker att det får vara nog nu och så tar de saken i egna händer, påhejade och ledda av nazister och sverigedemokrater. Det blir som så kallade medborgargarden och så kan vi inte ha det. Det krävs att samhället gör något.

   Det fattas en plan och det är politikernas uppgift att ta fram en sådan, men de har antagligen inte fantasi nog för det.

   Det borde vara ganska enkelt att lösa. Polisen griper ju dessa ungdomar titt som tätt, men de har sällan juridiska rättigheter att göra annat än att släppa dem igen efter förhör. Och här måste det ske förändringar.

   Jag menar att dessa personer, rena gangsters för att tala klarspråk, borde låsas in och tvingas samtala med socialtjänsten som antingen syr ihop en lösning på deras problem och ser till att de blir utredda angående om de har asylskäl, vari ingår att fastställa deras identitet och härkomst.

   Om de har asylskäl ska de givetvis få samma bidrag som alla andra i samma situation, samt SFI och en grundkurs i våra värderingar innan de återfår friheten. Innan dess är risken överhängande att de återgår till sitt asociala liv på gatan.

   Om de inte har asylskäl ska de återpassas till hemländerna.

   Om dessa tydliga regler hade funnits kunde polisen agera konstruktivt istället för som nu.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • ”Det finns uppgifter om…”, skriver du. Javisst. Bland annat så har ju jag skrivit om det några gånger. Förutom de runt 300 som fanns innan flyktingkrisen så finns det nu runt 14.ooo till som driver runt i vårt land på samma sätt. Att det inte är bra fattar ju vem som helst. Kan jag tycka. Problemet är just att polisen och samhället inte har laglig rätt att låsa in dessa barn enligt lagen om LVU (Lagen om vård av unga). Även om jag tycker att lagen är perfekt just i det här läget. Under den tiden de är omhändertagna kan utredningen göras. Om den visar noll asylskäl ska de hem till mamma och pappa snarast.
    Dock kan man inte skylla på polisen att de följer de mesiga lagar som finns.

    Kao

    Gilla

     • sånt här borde man ha tagit med i beräkningen att det kunde ske, då man släppte in folk helt ohejdad. Alla är ju tyvärr inte ärliga med gott uppsåt, även om 95 procent antagligen är det. Det är farligt med öppna famnen-inställningen ‘fri invandring’ därför.
      kao

      Gillad av 1 person

 1. Det går bra att kritisera utan att ursäkta sig. Avpixlat har foto på den misstänkte mördaren i Mölndal, och han ser inte ut att vara i mellersta tonåren. Kan vi tippa på minst 20 år i själva verket?

  Gilla

  • Om bilden verkligen föreställer gärningsmannen så har du helt rätt. Problemet är att man inte kan lita på Avpixlat.
   Vi får väl se om hans bild publiceras senare i andra media i samband med rättegång.

   Många ensamkommande ljuger om sin ålder. Det är kanske inte så konstigt, men en dag kanske de ångrar sig. Jag tänker på ifall de får stanna, etablerar sig och får jobb. Sen ska de gå i pension. Om vi utgår från att samma pensionsålder gäller då som nu så går de på en nit. När de är ”65” är de i själva verket 70. Och höjs pensionsåldern till 70 är de 75 innan de kan gå i pension. Tjo faderittan limbo, en sån nitlott! 🙂

   /Skvitt

   Gilla

  • Han ser inte ut att vara en somalier, snarare egyptier eller liknande. Därmed blir jag väldigt misstänksam till Avpixlat, en site som ofta ljuger. Det är alltså inte ens säkert att mannen på bilden är identisk med gärningsmannen.

   /Skvitt

   Gilla

   • De här pojkarna ser oftast äldre ut än de i själva verket är. Det är välkänt sen tidigare. OK. I vilket fall som helst är det inte bra för samhället (eller dem själva) att de driver omkring i Sverige utan jobb och fast bostad och utan att myndigheterna (eller de själva?) vet vilka de är. Det kan bli ett jätteproblem i framtiden.
    Kao .

    Gilla

    • Men han på bilden lär vara gärningsmannen som mördade på HVB-hemmet (om jag får tro Avpixlat) och alltså inte en av de kringdrivande från Nordafrika som jag tror du syftar på nu. Den gruppen tror jag har ställt till det så det räcker och blir över i sina hemländer och känner det brännas under fötterna och flyr hit istället och utan önskan att myndigheterna blandar sig vad de gör.
     Kanske jag har fel. Kanske det är mina fördomar. Men jag kastar ur mig det för att se vilken respons jag får. Någon kanske vet bättre än jag och kan rätta mig, vilket ju skulle vara väldigt glädjande.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Tyvärr tror jag att du har rätt :(. Självklart sticker man utomlands om man har begått brott i sitt hemland, om man ser att möjligheterna finns. Men det gäller för myndigheterna här att varken vara naiva eller buffliga.

      Kao
      Kao

      Gillad av 1 person

 2. Ensamarbete, där man i vanliga och vettiga fall ska och alltid har varit två tidigare, är en konsekvens av det vinstsug som finns hos de privata vårdbolagen. Och nu ser vi ju konsekvenserna… och det vet jag ju av egen erfarenhet 😦

  Även på sjukhus och andra vårdinrättningar är det just personalinskränkningarna som genererar vinsterna – och som gör att personalen slits ut, blir sjuka och kostar samhället en massa pengar. Förutom allt lidande för personerna i fråga och inte är det de privata företagen som betalar för de sjuka, nej det är samhället. Vinstbolagen håvar bara in pengar till sej själva.

  Om inte (S) kan se detta och göra något åt (bl.a) det så kommer partiet skrumpna ihop och dö. Kanske lika bra det.

  Kao

  Gilla

    • Nolltolerans och utvisning säger jag bara. Kanske det låter hårt, men vad ska man göra? Vi kan inte ha det på annat sätt. Sköter man sig inte när vi ställer upp så varför ska vi då ställa upp?

     Jag tänker på chilenare som kom på 70-talet. Vi hade inga problem alls med dem. Men det är ju inte så konstigt. Det var ju vänstermänniskor.

     De som kommer nu vet ju inte ens vad vänster är för något. Det är en helt annan kategori som kommer.

     När det gäller bråket i Emmaboda så lär det ha handlat om att de inte fick gå och köpa godis. Det låter förbannat bortskämt och då undrar jag vilka förhållanden de har flytt från. Det kan inte ha varit särskilt jobbiga förhållanden. Flydde de för att morsan och farsan inte köpte godis till dem?

     /Skvitt

     Gilla

     • Många av de yngre chilenarna idag står för stor del av kokainimorten till Sverige. Så var det inte när deras föräldrar kom hit på 70-talet. Nu säger jag INTE INTE att alla unga chilenare av andra generationens invandrare sysslar med sånt, men många gör det.
      ————
      De unga nordafrikaner som flytt hit har säkert traumatiska upplevelser, men de kommer inte från krigsdrabbade länder. Många är helt enkelt rymlingar hemifrån och har inte asylskäl på samma sätt som syrierna. Då är det bäst för alla parter att de åker hem till mamma och pappa igen. För varför ska de vara här? Det begriper inte heller jag. I så fall skulle väl varenda människa från Mellanöstern och Nordafrika, Centralafrika och alla andra ha rätt att komma hit? Jag bara undrar och har min åsikt klar. Sen får folk kalla mej vad fan de vill.

      Kram
      Kao

      Kao

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s