Det läcker både här och där


Ett plus ett,

 

plus ett, plus ett och så vidare

Tillsammans blir det väldigt mycket, särskilt som det kan ta tusentals och hundratusentals år innan det försvinner. Under tiden blir världen allt mer kontaminerad av radioaktivitet. Tree Mile Iland, känt för Harrisburgolyckan, är ett exempel. Mer omskrivet och än allvarligare är Tjernobyl. Väl i klass med den är ju Fukusima.

Vid sidan om dessa katastrofer sker det mer eller mindre ständigt smärre radioaktiva utsläpp. Sellafield har uppmärksammats. Där pumpades det ut radioaktiva ämnen i Irländska sjön. Det läcker radioaktivitet hela tiden från tusentals och åter tusentals olika källor. Små utsläpp, men allt summeras och inget försvinner i vår eller i våra barns och barnbarns livstid. Ej heller i deras barns och barnbarns livstid eller de som kommer därefter!

Kärnkraftsdrivna ubåtar har gått till botten. USA använder utarmat uran i sina projektiler. För att nu bara ta ytterligare några exempel.

radioaktiv läcka

Nu kommer en ny rapport. ”Kärnkraftverket Indian Point hade tre incidenter i december som är under utredning och nu ryter guvernören Cuomo ifrån mot ägarna Entergy:
– Det här senaste misslyckande på Indian Point är oacceptabelt, säger han enligt tidningen.”

Radioaktivitet har på ett ställe ”stigit med närmare 65 000 procent och nu ligger skyhögt över de tillåtna värdena.” Källa.

Vi måste få stopp på dessa ständigt pågående utsläpp, oftast i liten skala och ibland i större. Allt summeras och halveringstiderna är betydligt längre än den mänskliga civilisationen hittills har existerat.

Det handlar om vår vår framtid. Då kan inte den snöda kapitalistiska vinningen få gå före!

 

16 tankar om “Det läcker både här och där

 1. Pingback: Aktiv eller radioaktiv – eaqhan

 2. För mig var det bara nåd när hon hämtade sig. Men jag har aldrig kommit förbi de där nätterna när vi trodde att hon var döende. Det var hon. Vårdcentralen som vi gick varje dag till för att kolla hennes status gav inget hopp. Prästen smorde henne med olja enligt kristen tro. Hennes fadder följde samisk läkekonst och kastade kokta köttben till henne. Hon undersökte som barn gör och sög. Och livet kom tillbaka.
  Men hennes liv har präglats av detta på olika vis. Hon har inga medvetna minnen. Men hennes kropp minns nog.

  Gillad av 1 person

 3. Tyvärr är det alltid de kapitalstarka intressena som regerar och därmed dödar debatten om kärnkraften. Man är gärna med och tjänar pengar på den, men man tar inte hand om soporna efteråt. Precis som när det gäller ekonomi och allt annat, alltså.
  Apropå kärnkraftens vara eller icke vara; ”skyll inte på mej, jag röstade nej”.
  Kao

  Gilla

 4. Pingback: Det läcker både här och där | NejTillFascism

 5. Pingback: Det läcker både här och där | NejTillFascism

 6. Pingback: Läckage | Se Eaqhan

 7. Jag tror att det skall vara ”kontaminerad”, inte ”dekontaminerad”. Det första betyder bland annat nedsmittat, och det andra att smittan tagits bort. Och i det här fallet är det ju tyvärr det första som gäller. Bland annat det kriminella tilltaget med radioaktivt material i höljena till bomber och granater.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s