En massmördares klagan


 

Med vilken rätt?

 

Har han egentligen rätt att klaga

I dagens rättegång, där Anders Behring Breivik har stämt norska staten för omänsklig behandling av honom, hade han bland annat anfört följande:

1. Han har kroppsvisiterats helt naken 885 gånger, varav 12 gånger av kvinnor

Kommentar: Är det de 12 gångerna han inte gillar, eller är det de andra 873 gångerna han klagar över?

2. Han förhindras att leva ett normalt mänskligt liv

Kommentar: Många av hans överlevande offer skadades så svårt att de än mindre kan leva ett normalt mänskligt liv, vilket Breivik inte i sin grandiosa självuppskattning inte kan ta till sig

Oslo 22 07 11 attentat.jpg

3. Han klagar på dålig mat i fängelset

Kommentar: Klart han ska den mat han förtjänar, grismat!

4. Breivik menar att han under fängelsevistelsen har blivit lite mer dum i huvudet

Kommentar: Mer dum i huvudet än han var från början har jag lite svårt att föreställa mig att han kan ha blivit

Breivik 7

5. Han har tappat livslusten

Kommentar: Hans offer på Utøya sjöd av livslust, vilken han släkte

Breivik 8

6. Han säger att norska staten försöker mörda honom genom att behandla honom så fruktansvärt att han kommer att begå självmord

Kommentar: Mindre sant än att han själv både försökte och lyckades mörda många människor, närmare bestämt 8 stycken genom bomben i Oslo och 69 på Utøya. Självmord? Ska det vara ett hot – så vem bryr sig?

7. Tack vare Mein Kampf lever han då den har gett honom den styrka han behöver för att behålla sin självkänsla och, säger han, boken läste han första gången när han var 14 år.

Kommentar: Han är inspirerad av en bok som inspirerade till massmord och världskrig

8. De enda människor han får träffa är enligt honom är vänsteraktivister, vilket han anser är värdelöst. Han behöver träffa människor som tycker som han

Kommentar: I hans värld är alla andra vänsterextremister om de inte hyllar nazismen. Han bör faktiskt ägna en tanke åt offrens anhöriga som inte får träffa sin nära och kära, men därtill är han allt för egocentrerad

9.Han tycker att han lever i helvete och behandlas värre än ett djur

Kommentar: Han behandlas som han förtjänar

Breivik 6

Aftonbladet skriver att Breivik säger: ”Staten försöker mörda mig, säger han i rätten och menar att om han tar livet av sig så är det mord av staten.”

Det är väl ingen som bryr sig om han tar sitt liv. Det enda tråkiga är att han i så fall smiter ifrån sitt allt för lindriga straff.

Några rader ytterligare ur AB:s artikel visar hur sjukt han tänker: ”Han fortsätter med att klaga på att han inte får publicera böcker, han får inte svara på brev och att han fram tills nu har nekats rätten att ingå äktenskap.

– Hur kan det skada att jag gifter mig med en nationalsocialistisk kvinna och får 3-5 nationalsocialistiska vänner?”

16 tankar om “En massmördares klagan

 1. ABB är en ytterst farlig person. Här är ytterligare en anledning till hans isolering (AB idag 18/3-16):

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22467064.ab

  Han kan känslomässigt inte ta till sej vad han har gjort, känner ingen som helst skam och skuld. Det som rågar måttet är att han fortsätter ungefär där han slutade vid tiden för brottet. För att inte tala om de ca 10 års planerande och skrivande (!!!) innan brottet. Han är en högpresterande psykopat och fullständigt livsfarlig.

  Att han nästan alltid är bojad utanför sin cell beror på risken att han tar gisslan inne på fängelset är hög. Anledningen till frånvaron av internet och förbudet att skicka brev framgår av artikeln. Samma sak att han inte får ge ut böcker. Det är en fara för det norska samhället.

  Nu börjar han tycka att livet är tämligen meningslöst och det tycker jag är helt i sin ordning. Det är en del av straffet. Det är många människor som idag lever med livslånga skador/sviter efter hans dåd.

  Kao

  Gilla

 2. Han är tidernas största terroristskurk i Norge och förtjänar det straff han har. Han är en högriskfånge och behandlas därefter – och SKA behandlas därefter. Det finns ju inga straffsatser som gäller enbart honom, som han verkar tro. Skulle han släppas ut bland vanliga fångar skulle han inte leva många minuter där.
  Han är en narcissist och det är därför han ens har mage att klaga. Han ska enligt lag sitta där han sitter. Punkt slut.

  Kram
  Kao

  Gilla

 3. Jag är inte förvånad att han blir behandlad på det sättet. Han är ju bland de mest hatade människorna i Norge. Men med tanke på vad han har gjort så är det mer förvånansvärt att han inte har det värre ändå.
  Varje gång någon förbrytare, som har gjort fruktansvärda saker, grinar över hur han/hon blir behandlad så mår jag illa. Jag vill bokstavligen spy över människor som vägrar acceptera konsekvenserna av sitt agerande.

  Gilla

  • Han behandlas enligt regelverket, men man använder det mest restriktiva man har att ta till. Så uppfattar jag det. Man har alltså inte hittat på nya regler för att djävlas med honom. Istället behandlas han trots allt med en respekt han aldrig visade sina offer.

   Visst är det som du skriver, att när de väl åker fast så är det så djävla synd om dem. Men det kunde han och andra ha tänkt på när de planerade sina brott.

   Det finns en massa lagöverträdare som aldrig planerat sina brott. De skedde i hastigt mod och utan att de haft en chans att tänka på konsekvenserna. Och det finns också många som döms för brott som i det närmaste inträffade av en ren olyckshändelse.
   De lagöverträdarna kan möjligen ha rätt att beklaga sig, men inte de som under lång tid minutiöst har planerat sina brott och dit hör ju Breivik. Dessutom är hans brott alldeles exceptionellt grovt. Han förtjänar till hundra procent den behandling han får. Han hade verkligen gott om tid att fundera över om han ville ta konsekvenserna eller inte.

   Jag tror det finns ganska många som har all anledning att slå ihjäl en idiot som har gjort dem något riktigt illa T. ex. bedragare som lurat av dem hundratusentals kronor utan att de har lyckats få rätt mot dem. Eller en pedofil som gett sig på deras barn.
   De går säkert och bär på ett stort hämndbegär, men de vill inte ta konsekvenserna för det och därför ger de sig inte på förövaren, knyter istället näven i fickan.

   Jag menar att Breivik också kunde övervägt konsekvenserna och avstått från sina handlingar, knutit näven i fickan och levt med sina frustrationer över att världen utvecklas åt ett håll han inte är mogen för. Men han är alldeles för primitiv för att anpassa sig till nya tider, liksom att anpassa sig till sitt nya liv, som ju är konsekvensen av hans eget handlande.

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 2 personer

 4. Mycket av vad han säger är knäppt.

  Men man ska inte tro att det är lindrigt att sitta i fängelse. Det är en fruktansvärd miljö. Om man dessutom blir isolerad, så vet man genom exempel, att den psykiska hälsan tar stryk.
  Gå med mig, vilket du inte lär få, på fängelset en dag och se hur det är. Det är illa nog för ”vanliga fångar”. Med ännu fler restriktioner och kontroller ökar stressen.
  Jag tycker inte synd om Breivik, men jag vänder mig emot att man tror att det är så lindrigt att sitta inne.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s