16 tankar om “Diklofenak

 1. Bra skrivet!
  Diklofenak och liknande produkter är INTE bra ens för människor i längden. Många, många har fått magsår pga den medicinen.

  Kao

  Gilla

   • En kortare kur är inte farligt, men vissa sjukdomstillstånd kräver lång behandlingstid och då skulle det vara bättre med en annan variant av samma basämne.
    Kao

    Gilla

      • Jag behöver bara acetylsalicylsyra när jag får migrän. En öl funkar också, men det har jag ju inte alltid hemma. Stå på huvudet funkar också, liksom syrgas.

       /Skvitt

       Gilla

       • Treo är utmärkt mot huvudvärk. Finns inget bättre 🙂
        Stå på huvudet??? Det kunde jag förut – utan stöd. Nu törs jag inte ens försöka eftersom jag börjar få problem med mina halsartärer igen. För 10 år sen hade jag ju en Karotisdissektion och det var bara en enorm tur att jag överlevde. Så att stå på huvudet törs jag inte.

        Syrgas? Har du det hemma?
        Kao

        Gilla

        • Du ska alltså inte stå på huvudet.

         Migrän och huvudvärk är inte samma sak. Migrän orsakas av en kramp i hjärnans kärl så hjärncellerna temporärt inte funkar då de inte får tillräckligt med syre. Att man får huvudvärk av migrän beror på den kompensatoriska vidgning som kommer när krampen släpper.

         Att stå på huvudet leder till att trycket ökar i kärlen i huvudet så blodet kan strömma trots krampen.

         Syrgas innebär att hjärncellerna får syre trots att kärlen krampar.

         Varför ett intag av acetylsalicylsyra kan häva en attack ifall man tar det så snart man märker första symptom är mer än jag vet.

         Alkohol verkar avslappnande på kärlens muskulatur och häver en kramp.

         Jag har inte syre hemma men fick chansen att testa en gång vid ett anfall och effekten var nästan omedelbar. Det var mina vetenskapliga kunskaper som fick mig att testa och det visade sig alltså att min teori fungerade. Du vet, med kunskap kan man komma långt. Det är därför jag alltid har rätt när det gäller politik 😉

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

         • Intressant det där. Klart du har rätt! Det brukar du ha. 🙂
          ——
          När det gäller min halvsideshuvudvärk så hjälper ingenting traditionellt. Sen 10 år tillbaks har jag ätit Gabapentin (heter även Neurontin). Ganska låg dos. Det är ett gammalt neuroleptika som används mot bl.a epilepsi. Har försökt sluta med den medicinen, men då får jag omedelbart tillbaks den halvsidiga huvudvärken. Eftersom det tog så lång tid att få adekvat hjälp, då för 10 år sen, så blev huvudvärken kronisk (sa neurologerna) och liknas vid Hortons huvudvärk, även kallad ”självmordshuvudvärk”. Nu har den alltså återkommit och jag ska på MR-röntgen inom en snar framtid, så de får kolla mina halsartärer igen.
          ——–
          Usch, vad jag är trött på all skit jag drabbats av! Det är inte bara en sak, det är flera.
          Kram
          Kao

          Gilla

          • Kanske finns det nån som kan hjälpa dig genom hypnos eller akupunktur. Jag vet alltså inte om det går med den sortens behandling, men det finns i vissa fall och det hjälper.
           Risken för att du råkar ut för en kvacksalvare föreligger förstås, men du riskerar bara att bli lurad på pengarna. Mer än så händer väl knappast. Kolla på nätet om du hittar något i den vägen.
           Om det är en seriös kanske du kan få remiss och kanske sjukvårdsförsäkringen också gäller.

           Ja, det var bara tankar. Kram!
           /Skvitt

           Gilla

          • Jag litar på specialisterna i neurologi på mitt storsjukhus. Det gäller bara att få komma dit innan nåt händer. Får väl se vad MR-röntgen säger. När nu den blir av. Min VC-läkare är mycket bra och engagerad och anser att det ska ske så fort som möjligt. Han gör vad han kan.
           Någon privat kvackare tänker jag inte anlita.
           Kao

           Gillad av 1 person

          • Det är ju inte så att jag i första hand tror på sånt, men det finns fall där det lyckats. Kanske inte för just dina åkommor. Det är mer än jag vet. Jag ville bara så ett frö.

           Glad ändå att du tycks vara i engagerade människors händer.

           Kram!
           /Skvitt

           Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s