Terroristernas grogrund


Inte så enkelt

 

men kanske en anledning att de skapas

De som i våra länder låter sig värvas till terrorismen har ofta en vanlig kriminell bakgrund och de kommer från stadsdelar som präglas av fattigdom och misär. Unga människor söker ett alternativ. Ofta består det i att ansluta sig till kriminella gäng.

Några enstaka med en muslimsk tillhörighet börjar efter en tid ifrågasätta den kriminella världen och söka sig till islamistiska extrema förklaringar på sin egen rotlöshet. Det är då de ”radikaliseras”. Det är då de kan rekryteras till Daesh, det som kallas IS.

Så tror jag det ligger till.

Terrorismens grogrund

Om jag har rätt så beror den här terroristrekryteringen från våra förorter till till exempel Syrien, men även till dåden i till exempel Paris och Bryssel, på våra brutalt orättvisa och ojämlika samhällen, där få äger nästan allting och flertalet knappast äger något alls.

Rätta mig om jag har fel!

Länk till artikeln i bild.

Läs gärna också Fegt, skruvat och kriminellt och min lösning.

6 tankar om “Terroristernas grogrund

 1. Senast igår (26/3-16) talade Malmös imam på nyheterna i TV om detta problem och orsakerna till IS-värvningarna – och att det är ett samhällsansvar snarare än ett religiöst, att integrera de marginaliserade i främst storstädernas förorter. Det säger sej själv att den som inte har något framtidshopp tar tag i det lilla som finns. Det är alltid lättare att missleda lågutbildade bittra människor (främst unga). Vare sej det gäller kriminalitet, religion eller kulturella fenomen, såsom att gå runt på gator och torg i sina hemorter och leka moralpoliser mot kvinnorna. De gör precis som lågutbildade, bittra vita svennebananer – röstar på/dras till extrempartier och ‘sparkar’ mot kvinnor. Hatar kvinnor.

  Kao

  Gilla

  • Visst hade han rätt i det. Men han blundade samtidigt för att dessa gangsters hänvisar till islam och de tror till och med på islam.

   Islam anser inte att en människas eventuella tro, hur man klär sig och vad man har för sexuell läggning är en privatsak. Med en sådan religion i ryggen är det lättare att bli en som utövar våld mot andra och till och med att bli självmordsbombare eftersom man kommer till paradiset.
   Inom kristendomen till exempel är det knappast så många i dag som verkligen tror att man kommer till något himmelrike efter döden.

   Islam står alltså för sånt som lättare leder till övergrepp mot andra människor. Och den biten ville han helt enkelt inte låtsas om.

   Hade det varit något bevänt med imamerna så hade de varit de som allra mest höjde rösten för att säga ifrån mot jihadister och terrorister.

   Visst förekommer det att en del säger ifrån, men inte tycks det mig som att de mangrant och kraftfullt har sagt ifrån mot de här djävlarna. Kanske för att de inte tycker att det är så helt fel med terrorism som vi andra gör. Vi vet ju vad de i övrigt har för åsikter. Sharialagar, månggifte och att kvinnor inte ska samma arvsrätt som män är exempel på sånt som har sagts av imamer till och med som lever sedan länge i Sverige.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

    • Jag visst är det så.
     Hopplösheten leder till kriminalitet. Och sen ”radikaliseras” de för att få lite mening med livet, mm. Och det är DÅ imamerna ska stå där och leda dem rätt för i det läget finns det nog ingen annan som kan göra det.
     Men tyvärr tror jag att många imamer är illa skickade för den uppgiften. Inte minst på grund av sina egna ideologiska inställning.
     Risken är kanske istället överhängande att de förvärrar saken eftersom jihadisten inte avslöjar vad han innerst inne vill, men får vägledning i den ”enda sanna tron”!

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s