Bara polisen tillåts så usla resultat


Hur skulle det se ut

 

om någon annan verksamhet fungerade så dåligt

Polislättja

Gång efter annan kan vi läsa om hur polisen avskriver en inkommen anmälan redan samma dag den kom in. Undanflykterna för att slippa jobba med ärendena lyder lite olika, ”brott kan ej styrkas”och ”utredningsuppslag saknas” är bara två i raden av de fraser som brukar användas.

Här är AFTONBLADETs artikel.

AFTONBLADETs artikelserie Krisen inom polisen.

Enda skälet i dag att göra en polisanmälan när det gäller vardagsbrott är att försäkringsbolagen kräver en anmälan för att betala ut ersättning. När jag fick min cykel stulen ansåg jag inte det var mödan värt att ens anmäla. Jag hade annat för mig än att sitta en timme hos polisen och berätta om stölden, berätta igen och igen tills konstapeln hade fattat vad det handlade om och sen med pekfingret skrivit ihop anmälan, som säkert hade fått göras om tre gånger innan jag skulle ha kunnat godkänna den.

I Veckans brott sa Leif GW nyligen att man borde sätta fart på de poliser som bara sitter i fikarummet eller spelar innebandy på arbetstid och det är precis det jag också menar.

 

9 tankar om “Bara polisen tillåts så usla resultat

 1. Pingback: Senfärdig polis – eaqhan

 2. Pingback: Här har polisen brustit – eaqhan

 3. Pingback: POLISEN – en tvivelaktig kår – eaqhan

 4. Det behövs säkert flera poliser, men de so finns gör fel saker. Bl.a det du nämner. Både du och jag bor i storstäder och kan därför konstatera att man inte ser poliserna ute på gatan. De ska inte bara åka på larm, de ska i övrigt patrullera. Helst till fots, så de ser annat än korvkioskernas skyltar från bilfönstren.

  I glesbygden är det 10 ggr värre, för där har enstaka patruller otroligt stora områden och det är givetvis fel. De måste kunna komma inom rimlig tidsrymd vid larm, men det kan ta timtals innan de dyker upp – om de ens gör det. I stället för att lägga ner stationer i glesbygden borde de sätta upp flera.

  Polisväsendet är lika illa skött som sjukvården med sina systemfel.

  Det är irriterande att ständigt läsa om att polisen har för lite resurser – eller: ”vi har inte råd” o.s.v. Det har man visst! Som när det gäller allt annat ska man fördela pengarna på ett sätt som kommer medborgarna till del. Inte en massa överbetalda chefer och andra anställda som ständigt är på kurs.
  Kao

  Gilla

   • Det har du helt rätt i. (Har ju själv nästan jobbat ihjäl mej i sjukvården). Men ändå är det ett stort systemfel som gör att båda branscherna fungerar så dåligt.
    Kao

    Gilla

    • Främst är det ju att man inte ser till att sjukvården får kosta det som den behöver kosta. Och det är ju politikernas sak att se till, men nu är det ju liberalismen som gäller.

     Men visst finns det systemfel också. Bara en sådan sak som, och det finns undersökningar som du vet som har visat det, att högutbildade får bättre behandling än lågutbildade. Det beror inte bara på de förstämda kan ställa krav utan det beror precis lika mycket på läkares och annan högre utbildad vårdpersonals egna attityder.

     Och en sak som handlar om samma sak är det som det snackats en del om på det sista, endometrios. Kvinnor som inte tas på allvar och sjukvårdpersonal som inte ens känner till sjukdomen! Men det är ingen ny sjukdom. Den har väl alltid funnits. Och jag kan ju avslöja att jag har känt till den sjukdomen i 40 år! Då ska väl för fasen en gynekolog känna till den! Men man utbildar inte vårdpersonalen om endometrios. Det är ju bara kvinnor som drabbas! 😦

     Så visst finns det systemfel, men inte så de kan mäta sig med de som finns inom polisen. Kårandan där gör det helt omöjligt för den som skulle få för sig att göra som GW tyckte i Veckans brott, att sätta lite fart på lathundarna som sitter i fikarummen eller spelar innebandy på arbetstiden.

     Jag blev så fascinerad för ett anta år sedan när jag såg minst 8 snutar stå med med armarna i kors utan att göra ett skit, så jag stannade för att se vad de sysslade med. På gatan satt två killar, ca 25 år. Tydligen höll polisen på med ett ingripande mot dem, men de såg lugna och fina ut och ifrågasatte ingenting. De undra nog också vad polisen sysslade med.

     Poliserna snackade inte med killarna. De snackade med varandra istället. En polis pratade i sin mobil hela tiden. En annan stod mest och glodde på folk. Och ingenting hände.
     Tre vanliga polisbilar och en piket stod parkerade på trottoar och refuger.

     Efter cirka en halvtimme fick killarna sätta sig i piket. Då gick jag. Jag orkade inte stanna kvar och se hur lång tid detta odramatiska gripande skulle ta. Men jag hade redan hunnit konstatera att det var ett fruktansvärt missbruk med resurser och våra skattepengar. Alltsammans borde ha kunnat klarats av på två minuter och sen kunde gjort något bättre, till exempel patrullerat med sina fyra bilar.

     /Skvitt

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s