Banker, betala tillbaka nu!


Trettiofyra miljarder

 

det är vad bankerna fick av oss under krisen 2008-2009

Det var för att rädda dem undan konkurs. Nu delar de ut till sina ägare 56 miljarder. Istället borde de betala oss först. Det skulle ju ändå bli 22 miljarder över åt aktieägarna. Om de tycker att det är för lita så må det vara hänt. De blir ju kvitt med oss skattebetalare! Men, se det har de ingen lust till!

Jag kommer osökt att tänka på bedragare. De brukar göra på samma sätt, låna pengar och sen låtsas glömma bort det när det är dags för pay-day.

Läs debattinlägget från Folkkampanjen för gemensam välfärd, AlingsåsBankskulden åter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 tankar om “Banker, betala tillbaka nu!

 1. Pingback: Undra vilken skillnad det blir – eaqhan

  • Om bankerna ändå hade varit statliga hade det väl gått an, men nu är de privata. Och det är alltså privatpersoner som i kraft av ett aktieägande i banker skapar pengar ur intet, till exempel för att låna till staten och berika sig själva.

   Så var det inte förr. Antingen ägde staten helt eller delvis banken , eller hade i vart fall en stor makt över bankerna. Nu har staten ingen makt alls över bankerna, men bankerna har makt över staten (och regeringen).

   Kapitalismen har gått in i ett nytt och än starkare skede. Men fortfarande envisas alla (nästan) att kalla det demokrati!

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   • Klart bankerna borde vara statliga!
    Det är så sorgligt att man vill gråta nu. Men det hjälper ju inte. Kan inte fatta hur en (S)-regering kan låta detta fortsätta.
    Bra med de runt 350 journalisterna runtom i världen som avslöjar skattefiffel. Hoppas bara att detta inte blir en ‘dagslända’.
    Kram
    Kao

    Gilla

    • Det skulle nog bli en militärkupp om regeringen fick för sig att förstatliga bankerna. Och kuppmakarna skulle få all tänkbart stöd av USA, som skulle säga sig försvara demokratiska fri- och rättigheter och kalla regeringen för kommunistisk och Löfven för diktator.
     Men nu har varken Löfven eller regeringen sådana ambitioner, tyvärr.

     Jo, det här blir också en dagslända. Jag ser redan tendensen. Alla (åtminstone alla stora inflytelserika) skyldiga rycker bara på axlarna åt saken för de vet att det snart blåser över.

     En sak blir jag dock glad över. En höjdare i Sverige har pekats ut, Anders Wall. Tänk om man kunde peka ut resten också!

     Jag blir så förbannad på mycket i den den här saken. Bland annat att de inte kallas för vad de verkligen är, tjuvar.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s