50.000 kr / mån i pension


PRO-resor

 

t. ex. en kryssning på Aralsjön för 41.995:-

Det erbjudes pensionärer av tidningen PRO pensionären. Tidigare hade man en resa till Dubai och även en till Kina. Många löntagare har inte råd med det ens innan de går i pension. Vilka ska då ha råd med det som pensionär, när pensionen ligger på eller under hälften av lönen?

Jo, det ska väl vara sådana som Bo Lundgren. Det tycks som att pensionärernas riksorganisations organ PRO pensionären vänder sig den lilla skaran av välbetalda pensionärer när de skriver om sådana resor. Bo lundgren 50000 i pensionBo Lundgren får dessutom 14.000 kronor mer i månaden än har rätt till. Ett fel som efter två år ännu inte har rättats till.

Då kan han åka till Bajkalsjön. Endast 42.000 kronor. Då får han faktiskt 5 spänn över. PRO-resa 42000Det är mer än många pensionärer får över från månad till månad. Men sånt skriver inte PRO pensionären om. Se här vad PRO:s ordförande, Christian Tallberg, har på hjärtat när hon breder ut sig i tidningen!Christina Tallberg har ordet

Om vi inte hänger upp oss på just Bo Lundgren (för just hans ekonomiska situation känner jag inte till i detalj) så är det ju ändå så att höginkomsttagare ofta har privata pensionsförsäkringar, aktier och välbetalda uppdrag både här och där, inte sällan även som pensionärer. Deras inkomster kan därför vara betydande och vad de kan disponera varje månad sedan de har gått i pension kan vida överstiga Bo Lundgrens ovan nämnda 50.000 kronor i månaden. Antagligen gäller det även för Bo Lundgren.

Det är politiker med sådana inkomster när de väl har gått i pension som såg till att skrota ATP-systemet, vilket kom att rasera ekonomin för dagens pensionärer.

Bilden nedan visar snittinkomsten för vanligt folk, såväl innan som efter de har gått i pension. Man ser att en vanlig genomsnittlig person måste öka sin månadsinkomst med 150% bara för att komma upp i Bo Lundgrens inkomst nu när han är pensionär. Och när en genomsnittlig löntagare väl har gått i pension har den bara en dryg femtedel att röra sig med, och många har inte ens det. Och på det ska de betala 30% i skatt. Det blir inga resor på Bajkalsjön med den inkomsten. Det räcker inte ens till det allra billigaste erbjudandena som PRO:s medlemmar kan få ta del av! Som idag, till exempel: ”PRO Lilla pubafton 23 april travlördag med V75 från Umåker. Pris: 120:-/pers. inkl. del i andelssystem och valfri dryck. Tilltugg och dryck serveras från baren. Anmälan till PRO exp. senast 15 april”. Alla har inte ens råd med det!

Inkomster

”Fler fattigpensionärer och få billiga hyresrätter gör att risken för äldre att hamna i hemlöshet ökar”. / Dagens samhälle.

Det är inte precis den verkligheten som PRO pensionären skildrar. Tvärt om. Där skildras hur sjuttiofyraåriga Ulla gjorde om sig med en helt ny garderob. Inte ett ord om att kvinnliga pensionärer har det sämre än pensionärer i snitt och måste gå i sina paltor så länge de hänger ihop. Och hade de bara råd med glasögon så hade de lappat och lagat så de höll än längre. Men många har ju barn och lånar från dem. Återbetalningen står skriven i stjärnorna, inte i PRO pensionären.

PRO pensionären - nya kläder

Den verklighet som vanliga pensionärer lever i är lika främmande för PRO pensionären som för våra högt betalda politiker. De lever i en helt annan värld. Det visar ju bilden från min förra blogg, den jag förlorade access till på grund av att några ogillade sanningarna som jag avslöjade på Skvitts.

Mats Odell lägenheter

Och så har vi ju den numera avsomnade Ann Wibbles välkända uttalande som avslöjar en skrämmande brist på verklighetsförankring.Ann Wibbles årslön på banken

Allt sånt här föder politikerförakt. De skapar vår vardag och den ser mer torftig ut än de kan föreställa sig. De bryr sig inte ens.

Men allt detta, hur orättvist den än kan verka, är ett intet jämfört med hur det är för dem som lever på sitt kapital och de inkomster som löntagarna skapar åt dem, pengarna de tjänar kommer ju någon stans ifrån, så klart! De inhöstar lika mycket varje dag i vinster på sina aktier och värdepapper oavsett hur gamla de är och oavsett om de är dödssjuka eller inte. De spelar i en helt annan division än till och med dem jag har nämnt ovan i inlägget. De är kapitalister. För dem gäller helt andra spelregler.

Mer av Skvitt

PRO-ordförande har ordet

”Skvitt, du har ju skrivit om pension”

LO larmar om usla pensioner

Vad ska pensionärerna göra med alla sina pengar?

Naivism

3 gånger fler fattiga på 8 år

Ska jag verkligen drabbas av fattigdom?

Skvitt synar pension, Pensionsmyndighet, mm.

Fattigpensionärer ökar kraftigt

Oj, så mycket bättre!

S och pensionerna

När Skvitt klantade sig

Den skandalösa pensionen

Pensionärerna

Inte fan ska man stjäla andras texter

Pensionsmyndigheten och propagandaministeriet

Bevisat – vi har råd med högre pensioner

Pensionsnytt

Pension – en skållhet överraskning

Fattigpensionärer ökar kraftigt

Enkätundersökning om PRO:s tidning

Självklart ska även den här saken också fram i ljuset i denna fråga, de rikas skattefusk (läs: stölden från folket!): ”Det är fullständigt hårresande att man tillåtit sittande svenska politiker att göra självrättelser, oavsett om de sitter på lokal nivå eller riksnivå. Det är tydligen inga problem för sittande politiker att skattefuska. Bara man till slut gör en självrättelse.” Läs mera här.

45 tankar om “50.000 kr / mån i pension

  1. Pingback: Pensionerna och inflationen – eaqhan

  2. Pingback: Pensionsmyndigheten ljuger! – eaqhan

  3. Pingback: Den stora skandalen – eaqhan

  4. Pingback: Synpunkter på pensionerna – eaqhan

  5. Pingback: PRO i kris – eaqhan

  6. Pingback: Något om pension – eaqhan

  7. Pingback: Ursäkta! – eaqhan

  8. Pingback: Värmen inte det värsta för de äldre – eaqhan

  9. Pingback: På vems uppdrag? – eaqhan

  10. Pingback: Vem stjäl premiepensionen? – eaqhan

  11. Pingback: De syns – eaqhan

  12. Pingback: Nu hade han ju chansen – eaqhan

  13. Pingback: Lev på 2000 spänn! – eaqhan

  14. Pingback: En pensionärs funderingar – eaqhan

  15. Pingback: Pensionärsliv – eaqhan

  16. Pingback: Arne Weise: ”Det är skamligt” Rasar mot låg pension – eaqhan

  17. Pingback: Inte ett knäpp från PRO – eaqhan

  18. Pingback: Dagens pensionssystem är ohållbart – eaqhan

  19. Pingback: Jag gick ur PRO – eaqhan

  20. Pingback: Pension – en svältens tillvaro – eaqhan

  21. Pingback: Sällan synlig – eaqhan

  22. Pingback: Falskt besked – Trädgårdsföreningen! – eaqhan

  23. Pingback: Pension = fattigdom – eaqhan

  24. Pingback: Fattigpensionären i Djursholmsvillan – eaqhan

  25. Pingback: Skvitt ser på bostadslån – eaqhan

  26. Pingback: Att vara pensionär idag – eaqhan

  27. Pingback: Skamlön – eaqhan

  28. Pingback: Det gynnar oss inte – eaqhan

  29. Pingback: Tände eld på sig – varför – eaqhan

  30. Pingback: Hundralappen och kontanter – eaqhan

  31. Pingback: Pensionssystemet – eaqhan

  32. Pingback: Insändare i pensionärstidning – eaqhan

  33. Pingback: PRO pseudokam – eaqhan

  34. Pingback: PRO erbjuder – eaqhan

  35. Pingback: Lägre pension – eaqhan

    • Mina föräldrars pension var 80% av lönen. I dag får pensionärer ända upp till 50% av lönen och den siffran beräknas sjunka ännu mera. Allt fler pensionärer får gå till soc. Hurra för högerpolitik!

      Kram!
      /Skvitt

      Gillad av 1 person

      • Jag går i pension om några år. Och vad jag då kommer att få ut i pension får mig nästan att brista ut i gråt. Här har man jobbat och slitit hårt ända sedan man slutade skolan och själva ”tacken” man nu får för det är som ”ett direkt knytnävsslag rätt i ansiktet”! 😦
        Kram!

        Gillad av 1 person

        • Ja, det är för djävligt, rent ut sagt. Man måste spara själv för att klara sig och det är just vad jag har gjort. Så det går ingen nöd på mig. Men jag tänker på andra, särskilt de som helt enkelt aldrig har haft råd att spara. Då har de sannolikt inte heller haft särskilt stora inkomster, vilket innebär en pension därefter. Jag gråter när jag tänker på dem. Det är därför jag är så förbannad och skriver så ofta om pensionerna och pensionärers verklighet. Och jag blir så ursinnigt förbannad på tidningen PRO pensionären som låtsas som om pensionärer i allmänhet har det bra.
          Bilden säger väl allt om tidningen:

          Kram!
          /Skvitt

          Gillad av 1 person

  36. Politiker och höginkomsttagare har ingen aning om hur det är att leva på en svältpension. Eller på en undersköterskelön. Försöker man förklara det för dem (med eller utan papper och penna) så får de något frånvarande i blicken som tyder på totalt ointresse för hur verkligheten ser ut för så många människor. DE VILL INTE VETA! De vill inte sätta sej in i en enkel matematik.
    Här kan jag ta min egen bror som ett typexempel. Han vill inte veta. Han blir helt enkelt tyst i telefonen när jag försöker beskriva hur det ligger till.
    —-
    Mats Odells uttalande gjorde mej rosenrasande då jag läste om det för en massa år sen. Jag har också bloggat om det tidigare. Hans och Anne Wibbles uttalanden är precis såna som jag kopplar till politiker- den välbesuttna medelklassens- och överklassens syn på arbetarklassen. Och på sej själva. Det stärker mej ytterligare i min grundläggande avsky mot den sortens människor.
    Kram // Kao

    Gilla

Lämna en kommentar