Islam och IS


Nima Dervish

 

Född och i Iran 1975. Kom till Sverige 1987

Jämfört med mig får han väl betraktas som expert på islam. Jag låter honom få ordet.

”Okej, jag har majorly tröttnat på allt skitsnack. Ett par saker som folk behöver ta till sig eller vara kompletta idioter enligt mig och människor jag inte vill ha något att göra med:

1. Skippa skitsnacket om att det IS gör inte är riktig Islam. De gör exakt det som profeten och hans efterföljande kalifer gjorde. Erövring med svärd. Läs er Koran, läs era hadither, skiten finns därute, ni behöver inte ens ta på er skorna för att dra till ett bibliotek.

2. Sen är vi tacksamma för att resten av er muslimer är fina, goa människor. We love you. We really fuckin do. De som står emot IS just nu är kurdiska sunnimuslimer, inte The Richard Dawkins Resistance Movement eller Sturmark-gerillan. Men alla ni by default-muslimer behöver ta en ordentlig titt på er religion. ”Man up” och inse och medge att det finns problematiska aspekter och ett gigantiskt behov av reformation om vi ska ha en chans att komma nånstans om 50-100 år.”Nima Dervish Mummelförlaget

 

”En muslim som inte skakar hand med kvinnor signalerar ett konservativt tänkesätt; Gällande kvinnor, flickor, klädsel, barnuppfostran, samhällets sexualmoral… En uppsättning värderingar anas bortom hälsningen.” / Nima Dervish

Bekänner man sig till islam har man uppenbara svårigheter till integration. Man kan ju inte bekänna sig till en religion och samtidigt ta avstånd från religionens värderingar.

Just när det gäller islam finns dock ett problem, det finns nämligen inte bara en islamsk tolkning, det finns nästan hur många tolkningar som helst av Koranen. Men handen på hjärtat, Koranen står för ett patriarkalt samhälle från 600-talet och dess värderingar omfattas av de flesta muslimer. Med sådana värderingar platsar man inte i ett modernt västerländskt land. Det främjar inte integration och tror man det så vet man inte vad integration är. Islam o integration

”Vår verksamhet fyller en viktig samhällsnytta och vi ser oss som en viktig pusselbit i arbetet för integration, säger Mustafa Atik.” / Tidningen Hisingen

Jag har svårt att se hur en moské kan fylla en funktion för att underlätta integration i Sverige. Är det integration man verkligen vill åstadkomma kan man ju börja med att befria kvinnor och barn från slöja och även från de förnedrande huvuddukarna som får dem att se ut som anskrämliga skurkärringar från Sveriges 50-tal.

Huvudduk

”Huvudsyftet med slöjan är att kvinnan hindrar mannen från hans syndiga tankar genom att dölja sina behag. Slöja på barn är således en implicit sexualisering av deras kroppar (trots att det inte är målet). Ett regelverk mot slöja på barn skulle värna just deras integritet som oskyldiga, icke-sexuella varelser och respektera den av svensk lag väldefinierade gräns som ser de under 15 år som barn.” / Nima Dervish, länk som ovan.

Man ser ju både nikab och burka ibland och med sådan klädsel är integration helt omöjligt att uppnå, liksom att komma ut på arbetsmarknaden. Därför, i jämlikhetens namn och för  kvinnornas skull, måste man förbjuda sådan klädsel. I någon mån måste invandrarna ändå ta seden dit de kommer.

20 tankar om “Islam och IS

 1. Det är hlt otroligt att kvinnor måste bära slöja för att vissa män tänker med underlivet i.st.f hjärnan!
  Men jag kan berätta att i vissa muslimska länder jag varit i, inte minst i Kuala Lumpur i Malaysia, så är männen på och tafsar även på de beslöjade kvinnorna ändå, om de inte ledsagas av en man. Sånt vill jag inte att dessa kvinnor ska behöva uppleva här..

  En sikh (muslimer från norra Indien med turban) och hans dam i Kula Lumpur kan jag ta som ett exempel: På henne syntes endast ögonen. Resten var en säckliknande klädsel. Hon hade t.o.m svarta handskar i den 35-gradiga värmen.

  Jag vill inte ha detta i Sverige, eftersom jag anser att slöjan är ett förtryck av kvinnor. Även om de själva säger att de har valt den. Men om de INTE väljer slöja betraktas de av sina egna landsmän/kvinnor som lössläppt. Lika horaktig som man ser den svenska kvinnan som.

  Jag tycker visst man ska få utöva sin religion här, i sina moske’er, men det ska inte komma krav på att det svenska samhället ska behöva rätta sej efter andra kulturer på andra sätt.

  De flesta har ju flyttat från krig och förtryck och då ska de komma hit med en önskan om fred.
  Kao

  Gilla

  • Jag störs faktiskt av deras klädsel, måste jag erkänna. Varför måste de basunera ut sin religion genom hur de klär sig.

   Religionen ska vara en privatsak och vill de visa upp sin tro för andra så har de ju särskilda lokaler för vidskeplig hänryckning. Urk!

   Arbetarklassen ska inte hänge sig åt humbug och lata sig pacificeras genom att tro att allt förändras med bön om gud vill. Det tjänar bara borgarklassen på. Och därför är det farligt för arbetarklassen när nu en växande skara kommer hit och har noll koll på hur striden står mellan samhällsklasserna.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Du har rätt härvidlag.
    ”Religionen är ett opium för folket”. Tråkigt för dem som faktiskt är både religiösa och vettiga. ör vad än du kanske tror så finns det många såna.
    MEN: religiösa normer ska ALDRIG tillåtas ta över politiken och uttryck för densamma.
    Kao

    Gilla

    • Som vanligt ska man inte dra alla över en kam. Det finns många som tror att gud finns, men sen är det så att säga bra med det. Men så finns ju till exempel kristna sekter som skiter i politik och klasskamp eftersom en stark tro och en bön löser alla problem och om det inte gör det så ska man finna sig i sin lott för så är guds vilja. Och just den inställningen tror jag är vanligare inom islam.

     Och är man starkt troende så underkastar man sig också auktoriteter. Om såldes en religiös ledare säger något så är det bara så. När till exempel Gustav II Adolf skulle ut i krig manade prästerna på allmogen för att den skulle ställa upp och slåss och de varnade oss för katolikerna. Om vi inte stoppade dem så skulle de komma hit, skövla vårt land, bränna ned våra hus, våldta våra kvinnor och äta våra barn. Och om prästen sa det så var det ju sant.
     I dag har vi media som nästan säger samma sak om Putin och utan att vara troende är det trots allt många som tror på auktoriteter i alla fall, ”för det har jag läst i tidningen och sett på TV.”! Propagandamaskineriet har det lika lätt för sig nu som då.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Det är sant.
      Det finns ju många exempel, med eller utan gudstro, där människor låter sej ledas in i fördärvet. Det är därför utbildning är så viktigt så att människor kan tänka själva. Även om de tror på någon Gud.
      Kram
      Kao

      Gillad av 1 person

   • Tillägg till min förra kommentar:…vilken religion det än må vara. Men med kulturen är det en annan sak, som jag tidigare har nämnt. Många svenskar som bor i andra länder, av en eller annan anledning, bör givetvis också tänka på detta! Men hur många av dem gör det? Har själv träffat utlandssvenskar på mina resor….
    Det är inte att utplåna sej själv för att man följer andra länders lagar och normer. När man är där. Det kallas även hänsyn och ödmjukhet.

    Kao

    Gilla

    • Jo, och det krävs om man ska bo permanent i ett land att man i alla fall i viss mån försöker ta sedan dit man kommer för att kunna integreras.

     Sen finns det ju gränser. Hade jag en fru så skulle jag aldrig bosätta mig i Saudiarabien för att frugan då aldrig skulle kunna gå ut utan mig och dessutom tvingas bära heltäckande klädsel. Endast om det av något skäl blev så att det endast var där vi kunde bo så fick vi väl finna oss i det i så fall. Och jag fick avstå från en öl, ett öde värre än döden 😉

     Vi har ju en regel i svenska flerfamiljshus att man inte borrar i väggarna på söndagar. Det är ju för att söndagen i den kristna tron är en vilodag och då ska man inte störa sina grannar. Trots att ytterst få tar så allvarligt på det här med vilodagen och den kristna läran så följer folk det och det gör jag också. Jag drar inte ens fram dammsugaren eftersom det hörs till grannen, vilken jag betvivlar skulle vara det minsta religiös.

     /Skvitt

     Gilla

     • Ja, att söndagen är en vilodag är först av religiös innebörd, sen blir den oftast kulturell. Sen kan det vara sunt förnuft också, som sen blir ett kulturellt OCH religiöst riktmärke. T.ex att man inte äter griskött i vissa länder. Man äter ju inte upp en hel gris som man gör med en kyckling och har man då inga kylmöjligheter så bildas snabbt trikiner i griskött. Det är enbart sunt förnuft som ligger bakom detta.

      Kao

      Gilla

      • Att vissa, som t. ex. muslimer, inte äter gris handlar om annat än att man inte kan äta upp hela grisen innan den börjar ruttna. Man kan ju köpa delar av grisen och till och med korv eller som blandfärs. Det är ju inte det som är skälet.

       Förklaringen är nog snarare att grisen anses vara oren. Det säger de ju själva. Kanske för att den bökar i allt.
       Men det är inte konstigare än att vi inte äter hund, katt och knappast ens häst. Sistnämnda går under namnet hamburgerkött, men går knappast att få tag i. Och det är ju inte det köttet i hamburgare.

       I Asien, Kina t. ex, äter man gärna hund. Så det handlar om skillnader i synsätt. Kalla det kultur. Varför det skiljer är svårt att veta.
       Jag menar att när vi inte äter hund kanske det beror på att vi inte vill äta vår bäste vän. Men även kineser har ju hundar som sällskaps- och bruksdjur, så varför äter de dem?

       Vill man dra frågan riktigt långt så är det inte länge sedan som vissa naturfolk åt människor, oftast av religiösa och rituella skäl, medan vi i vår kultursfär endast i yttersta nödfall har gjort det, t. ex. när rugbylaget störtade i Anderna, när Franklins expedition frös fast i norra Kanada och några liknande nödfall, såsom ett dokumenterat fall en gång vid ett skeppsbrott då man i livbåten drog lott om vem som skulle slås ihjäl för att ätas upp.

       Att man inte borrar i väggarna på söndagar kan väl i dag snarast kallas för sedvänja. Få förknippar det med något religiöst i dag.
       Frågan är om sedvänjan börjar luckras upp numera. I alla fall har det hänt flera gånger på senare år att några har ignorerat denna regel i mitt hus, trots att alla nya medlemmar informeras om förbudet och att det står att läsa på föreningens hemsida, samt att detta faktiskt gäller över lag i alla fastigheter oavsett upplåtelse- och ägarform.
       Men kanske finns förklaringen i att de som inte har iakttagit regelverket är nyinflyttade ungdomar uppvuxna i villa och nu har köpt sig en lägenhet utan att ha en aning om vad som gäller när man bor i flerfamiljshus, samt inte har intresserat sig för att ta del av infobladet till alla nyinflyttade.

       /Skvitt

       Gilla

 2. Religion är ju alltid ett gissel. Men ateister numera ägnar sig åt att sparka in öppna dörrar.

  Det har aldrig funnits mer ateister på jorden än idag. Frågar man folk som är religiösa så visar de sig vara defaktoateister, de tror på gud som ”en kraft”, en kraft är ingen persona, har inga av de egenskaper en gud har. De är defaktoateister. Anledningen till att de går i kyrkan och moske eller var de nu går, det är för att det känns tryggt att träffa samma människor en gång i veckan och driva skvaller. Förutom den uppenbara ”koppleriverksamhet” som samfunden är, där parar man ihop folk så det står härliga till. Men de är bara där som en sorts kulturhandling. Ingen går i döden för ”en kraft” osv. Alla raligioner världen över har noterat starkt avtagande intresse för deras verksamhet i decennier, färre vill viga sina liv åt religionen, sämre kvalitet och färre vill bli imamer och präster, trollkarlar och gud vet allt. De slår, inte ur styrka, utan ur svaghet. Det är samma med kulturnationalister i europa, färre är rasister än någonsin tidigare, de slår inte ur styrka utan ur svaghet. Religionernas och nazisternas sista strid och de hjälper varandra så gott de kan.

  Jag har bott i Jönköping i tonåren, att göra något för ungdomar i den kommunen som ogillades av religösa fanatiker kanske inte är lika illa som i vissa muslimska länder, men resultatet blev ofta det samma, det blev inget av det.

  Men det säljs av media och en mängd rörelser i alla politiska inriktningar en grovt felaktig bild av terrorismen och IS. När man talar om folkresningar som vid granskning visar sig vara demonstrationer i mindre omfattningen än demon i Härnösand, då säljer man idén om att krig skapas av att folk går och knackar dörr och säger ”Låt oss ha ihjäl grannen!”. Så har aldrig ett krig kommit igång. För att få igång dödandet behöver man bara ett par fanatiker, efter ett tag kan hämnden hålla konflikten i liv. Det är inte av religiös övertygelse som folk i Syrien och Irak är med i IS, det är för att IS betalar dem, den överväldigande majoriteten av IS stridande förband är inte idealister. Vi lever i en tid då idealismen är död. Cash is king och det gäller för IS också. Folk får då för sig att det är kollekten i moskeer runt om i världen som håller en armé på som mest 250 000 man på fötter. Som betalar inköp av avancerade vapensystem och plugg till dessa, förnödenheter av alla de slag. Nej, kollekten i den radikala mosken räcker inte långt då.

  Det är mycket rika sponsorer, det är oljehandel, intern och extern, det är handel med stöldgods och allt som kan krängas. Men du tror väl ändå inte att lastbilschaffisarna som kör till Turkiet för att sälja olja och handla förnödenheter är betrodda med en stor säck pengar? Nej, det är naturligtvis en hel del elektroniska pengar, för det skulle krävas lastbilslass med kontanter för att betala vad det kostar att underhålla en sådan armé i flera år. Man kan helt enkelt inte göra transaktioner i den storleksordningen med kontanta medel. Gör du sådana transaktioner på annat sätt än kontant, då är minst en bank och minst en nationalstat/riksbank inblandad. IS skulle kunna strypas och gå under på ett par veckor med en dator och mobiltelefon, bara sparka in dörren på valda bankkontor och så är sagan slut. Sannolikt vet ma precis vilka bankkontor det rör sig om, man kan bara inte låta banken vara underordnad demokratin, vara ansvarig inför någon.

  Hur handlar man vapen till moderna amerikanska system, hur fyller man ammunition i den omfattning som krävs för att hålla en armé på fötter i flera år? Ja inte gör du det utan att minst en nationalstat är med på noterna, knappast skickar man en lastbilschaffis med en container kontanta medel att betala för dessa leveranser.

  IS slut är blott en knapptryckning bort i den digitala bankvärlden.

  Gillad av 1 person

  • Mycket bra kommentar, men du uppehåller dig mycket kring sådant som jag aldrig berörde. Kanske för att rubriken kanske inte var den mest passande för inlägget.

   /Skvitt

   Gilla

   • Jag var medveten om det, men det är inte första gången idag som jag dragits in i diskussionen IS = Islam.

    Det är givetvis bra att människor med bakgrund i islam tar debatten med religiösa normer och traditioner. De värsta avarterna kan kyrkor fås att avstå om man bygger populärt stöd för det och för att det skall ske måste folk givetvis tala om det. Men arbetarens frigörelse måste vara hens eget verk, som nån gubbe sa. Frågan är, hjälper du sekularisering genom att göra religionen till en motståndsrörelse? Nej, jag tror inte det.

    Jag tror att den svenska sekulariseringen hänger på att vi gjorde kyrkan till Herrodes, skattskrivaren. Jag tror vägen fram är samma här, man ger alla religioner pengar och utbildar deras trollkarlkar för att hålla koll på de sina. Precis som svenska kyrkan en gång gjorde. Man gör dem till tjänstemän i apparaten, då är det inte så spännande att visa sin tillhörighet.

    Jag har sett att det påbörjats projekt att göra kulturerna underställda demokratin, genom att välkomna flyktingar med folk från kulturföreningar för olika länder osv. Den svenska stats-imamen kan motta muslimer och skriva in dem i sin församling osv.

    Gilla

    • Att islam kan skapa terrorister som ingen annan religion kan väl ingen tvivla på idag. Om det sedan beror på texter i Koranen kan jag inte uttala mig om. Den typen av böcker läser jag inte, men jag borde bara för att veta mera innan jag uttalar mig. Men det är ju mycket man borde här i livet, bara man hann med.

     En bidragande orsak till fanatismen inom islam, vid sidan om vad den i övrigt förkunnar, är bönen fem gånger dagligen, vilket gör att den får ett så fast grepp om de troende. Det insåg jag när en svensk man uttalade sig i TV för en massa år sedan.
     Han hade konverterat till Islam och flyttat till Marocko. Och han sa att ”ber du fem gånger om dagen så glömmer du aldrig att tänka på din gud. Och det ligger nog mycket i det. Därför, tror jag, är det som det är, att i muslimska länder är nästan varenda kotte religiös, blint troende och aldrig ifrågasättande. Sånt är farligt!

     När vi nu börjar få så många nytillkomna blint troende på islam kan jag känna en gryende rädsla för vad som kan komma i framtiden. Nu börjar jag låta som en SD:are, men det är jag verkligen inte.

     Det här är dock en sak som jag inte tänker så mycket på att det stör mig och jag vet att nästan samtliga muslimer är som vi andra, bortsett från deras tro.

     Störd blir jag däremot på alla dessa hucklen de ska ha på huvudet. De basunerar ju ut att de är muslimer, en sak som jag anser att de ska hålla för sig själva och inte skylta med utåt. Jag skulle bli lika störd om alla kristna till exempel hade en skylt om halsen där det stod ”Jesus lever!” eller på annat sätt demonstrerar sin religiösa tillhörighet.
     Jag störs också om jag ser en jude med kippa på huvudet, eller hatt och korkskruvar i håret. Då vet jag att det är en jude som vill visa alla att han är ett religiöst pucko.
     Jag vill helt enkelt inte veta att det kommer ett pucko på gatan, så det stör mig just därför.

     Kort sagt störs jag av att människor är så efterblivna att de tror på sagor och vidskepelse. Att de tror på något som det inte finns minsta vetenskapliga bevis för och som bygger på mångtusenårig vidskepelse från tider när människor inte visste så mycket om någonting och som levde i en tid då måste söka trygghet i något. Dumhet stör mig, kort sagt.

     Jag kanske inte är så klok själv, men jag försöker i alla fall hålla mig till sådant som vi vet och som är vetenskapligt underbyggt. Tomtar och troll hör barndomens fantasivärld till, inte vuxenstadiet.

     /Skvitt

     Gilla

     • Låt mig illustrera min poäng om hur kyrkan blir när den blir en representant för statsmakten. När islam blir något annat än en motståndsrörelse emot sakernas tillstånd, när islam hamnar i samma situation som Svenska kyrkan, en representant för den världsliga makten snarare än som en motståndsrörelse. Då blir muslimen som iraniern. De iranier du träffar i Sverige och världen över är muslimer på samma sätt som svenskar är kristna, de är de mest moderna, de mest sekulära muslimer du träffar. För deras Islam är bara en förlängning av statsmakten, deras Islam är Herrodes.

      Så blir kyrkan när den gör sig beroende av statsmakten. Därför säger jag som jag gör, gör kyrkan underordnad staten, gör dem beroende av svenska staten.

      För det märks att du inte träffat många invandrare som kommer från platser där svenska samfund missionerar. De kommer till Sverige och är chockade över att Sverige inte är ett så kristet land som de trodde. De ber till gud morgon och kväll, iaf i början. För dem är kristendomen oerhört viktig. Men eftersom vi inte bombar den kristna världen med drönare, eftersom våra missionärer alltid är säkra har du inget behov av att slå vilt omkring dig.

      Den muslimska världen är den del av världen där vi ägnat särskilt mycket resurser på drönarbombning av bröllopssällskap, där vi pumpat in enorma summor pengar under 40 år för att träna och utrusta folk till krigare. Du kan spåra IS till Afghanistan på 70-talet, du kan spåra det till Nixon.

      Gör den materiella analysen, fall inte till föga för att tro att saker har sin upprinnelse i det ytliga.

      Vi tillåter Saudi och andra att vara finansiärer till moskéer och gör dem till politiska organisationer för främmande makt. Du tror inte det har med saken att göra? Waberi kommer från göteborg, han har gjort min gamla skola Römosseskolan i göteborg till en brutal madras med pengar från utlandet. Göteborg skickar flest till IS, slump?

      I Kaukasus står numera salafistmoskéerna tomma, de fyller inte längre på leden i IS och andra organisationer i samma utsträckning som tidigare. Det uppsving du tror dig se, finns inte, det blir färre som åker från Kaukasus till IS. Men överallt där Saudi har intressen, där väller de materiella resurserna in till radikala Imamer. Jag pratade med en Eritrean som jobbade först i Sudan och sedan i Libyen, det han beskrev om utvecklingen i dessa länder, vittnade om att det kom resurser in i de radikala elementen utifrån. I både fallet Sudan och Libyen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s