Rensa upp i korruptions-Sverige!


Det är dags nu

 

att göra som Putin

Skandalerna avlöser varandra. Korruptionen i Sverige avslöjas dagligen. Det blir rubriker i media, men sen händer inget mera. Det bara blåser över. Nu senast var det den här historien med att gode män försnillar för sina klienter, men ingen bryr sig, inte ens överförmyndarna eller kommunerna.

”Hälften av överförmyndarna, som alltså ska kontrollera att gode män sköter sig, får kritik av länsstyrelserna, visar SVTs granskning av de senaste fyra årens kontroller. Ändå händer i många fall ingenting. Mjölby kommun fick kritik i flera år, ändå fortsatte överförmyndaren att bryta mot lagen.” / Svt

Ett annat avslöjade kommer från Uppdrag granskning: ”… företaget Kulthammar AB, med hjälp av Arbetsförmedlingen, bytte ut asylboendets personalstyrka mot sex praktikanter. Något mer om praktikanterna vill Arbetsförmedlingen inte berätta, … det råder sträng sekretess på alla uppgifter … för att skydda arbetsgivaren, Kulthammar AB.

Omsättningen i bolaget har ökat snabbt, från i princip ingenting för några år sedan till nio miljoner 2013 och sedan nära 50 miljoner 2014.”

Putin rensar

Läs Lindelöf!

”Några som har dragit stor nytta av Alliansregeringens avreglering … är den organiserade brottsligheten.

‘Exemplen är otaliga … . Brottsligt utnyttjande av rot, rut, lönebidrag, assistansersättningar och etableringslotsar är bara några exempel.’ skriver justitieminister Morgan Johansson på DN debatt.

Regeringen tillsätter i dag en utredning för att få stopp på fusket. Inte en dag för tidigt.” / Anders Lindberg, AFTONBLADET ledare. Utredning, ja det är ju bra, men kommer kollaboratörerna att sättas fast? Knappast. Varför inte ta efter Putin?

Dödens väg, Uppdrag granskning, handlar om hal asfalt med dödsolyckor och kontroll av vägen som helt vilar på företaget som byggde vägen och vars rapporter Trafikverket godtar utan vidare.

”Jan-Erik Lundmark: Trafikverket … sköter inte själva kontrollen … det gör NCC. 

Reporter: Men om det är brister. Då får dom bekosta felen o rätta till, …

Jan-Erik Lundmark: – Jajamän. 

Reporter: – Det innebär alltså att ett företag ska tala om för er att deras arbete inte har blivit bra?” Har någon ansvarig på Trafikverket fått ta några konsekvenser? Jag vet inte , men jag tvivlar. Ändå har människor fått sätta livet till! Varför inte ta efter Putin?

6 tankar om “Rensa upp i korruptions-Sverige!

 1. När Alliansen kom till makten gjorde de allt för att störta vårt mödosamt uppbyggda samhälle ner i botten. Privatiseringarna var viktigare än allt annat. Nu ser vi resultatet: kriminella har tagit över. Både s.k livsstilskriminella och andra dito Bl.a politiker och andra storfuskare. Ingen vill heller ta ansvar längre för vad de gör och ingen ställer heller krav på dem att göra rätt för sej och det drabbar i slutänden hela svenska folket.
  Det är som att stå och hjälplöst se på medan allt faller – och inte kunna göra något åt det. Annat än att protestera på detta sätt.

  Kao

  Gillad av 1 person

  • Privatiseringarna dolde vanskötseln av finanserna eftersom det gav staten inkomster. Men man kan inte sälja ut hur länge som helst för till slut finns inget att sälja längre.

   Det var en sjuk politik, sett ur ett samhällsperspektiv. Men Alliansen hade inget sådant perspektiv. Deras perspektiv var ett individperspektiv fokuserat på borgarklassens kapitalägande individer, vars välstånd finansieras av arbetarklassen.

   Om Alliansen hade varit ett företag kunde de ha kallat sig ALLIANSRIVARNA AB. Eller kanske RIVNINGSFIRMAN OFÄRDEN AB. Har någon fler förslag.

   Och som slogan för sin allians i riksdagen kan de ju ha ”I ALLIANS MED KAPITALET”.

   Din kommentar är en excellent beskrivning av Alliansens politik och gärning.

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s