Provokation mot folket


Första maj

 

det är folkets dag

Folket, majoriteten av det, är ju arbetande människor. Resten, en liten minoritet, är de som lever på vad folket skapar med sitt arbete. Mellan dessa grupper råder en intressekonflikt. Ju mindre arbetarna tjänar och ju mer de tvingas betala för varor och tjänster, dess mer tjänar de som lever av att sälja varor och tjänster så klart.

Arbetarnas dag är första maj. Och arbetarnas fiende är borgarklassen. Dess mest ultimata uttryck manifesteras i nazismen, varur Sverigedemokraterna har sina rötter.

Alla nazister har inte anslutit sig till SD. De mest politiskt och fanatiskt korkade inser inte att vägen framåt för deras politik går genom en förrädisk SD-politik och hoppas på att deras väg leder till en renässans för Adolf Hitlers arbetarfientliga politik där kapitalet har den totala maktens diktatur. Och nu ska de demonstrera på arbetarnas egen dag, första maj! Det har polisen givit dem tillstånd till.

Polisen, och dess historiska motsvarigheter, har alltid stått på de härskandes sida, över allt i världen och genom hela historiens gång. Att polisen därför tillåter nazister att provocera arbetarklassen på dess egen dag är fullkomligt begripligt och inte första gången. Men poliser tillhör ju också arbetarklassen och det gör det ju obegripligt att de inte vägrar göra drängtjänst åt deras egna klassfiender.

Nazister 1sta maj 2016”Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890 på initiativ av Andra internationalen, bland annat till påminnelse av Haymarketmassakern 1886.”Wikipedia

I Chicago begicks en massaker på arbetare, den så kallade Haymarketmassakern. Då demonstrerade arbetare för åtta timmars arbetsdag på torget Haymarket. Över 200 poliser ingrep och försökte upplösa demonstrationen och sköt mot de demonstrerande arbetarna. Hur många arbetare som dog vet man inte exakt. En del arbetare dog senare på grund av skador som de åsamkades av poliser. Redan dagen innan hade två demonstrerande arbetare skjutits ihjäl av den av borgarklassen utkommenderade polisen.

I den efterföljande processen avrättades ett flertal demonstranter och senare avslöjades att justitiemord hade begåtts.

Haymarketmassakern ledde till att första maj blev arbetarrörelsens internationella högtidsdag.

August Spies, en av de avrättade, sa vid galgen: ”Vår tystnad från graven blir mäktigare än våra röster som ni dödar i dag”. De orden har besannats.

Det är till minne av händelsen vid Haymarket i Chicago som arbetarrörelsen runt om i världen firar 1 maj och högtidlighåller som arbetarnas dag.

Nu får arbetarklassens allra värsta fiender polisens tillstånd att demonstrera på första maj i Borlänge. Det är skandal och en grov provokation med allt stöd av polisen på samma sätt som de gav kapitalisterna för 130 år sedan!

Men det är ju inget konstig alls att det kan ske. Betala och du får leverans. Alla, nästan, låter sig köpas. De tar emot sin sold och låter sig köpas till att bli soldater i maktens hierarki!

Men i dag demonstrerar vi! Eller hur?

Enade o söndrade

Kyrkklockorna ringer

Den tillåtna organiserade brottsligheten

Rullar bollen utför, nu igen?

 

 

 

13 tankar om “Provokation mot folket

 1. Pingback: De är få – eaqhan

 2. Pingback: Skvitt tänker tillbaka – eaqhan

 3. Pingback: Här har polisen brustit – eaqhan

 4. Pingback: Kommer jag inte … – eaqhan

 5. Pingback: Nej, de är inte neanderthalare – eaqhan

 6. I varje mening du skriver häller jag med.

  Visst är det konstigt att nazisterna är så starka i östländerna. Men kanske att förklaringen ligger i att de var så misskötta och kallade sig kommunistiska. Folk har ju därför fått en helt skev bild av vad kommunism är.

  I och med att SD har tonat ned och fräschat upp sin fascistiska fasad så framstår de som mer rumsrena och kan inlemmas i en allians med de övriga högerparterna. Det borde medföra att arbetarna begriper och inser att SD inte är ett arbetarparti. Men tyvärr är allt för många arbetare alltför kokobello när det gäller politik. Så de tror att SD står på deras sida. Dårfinkar!

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 7. Om du gillas eller ogillas av makten är lätt att ta reda på. Samlas på ett torg och kolla åt vilket håll polisens sköldar är vända…

  Gillad av 1 person

 8. Tyvärr kan jag inte gå med i V:s tåg p.g.a hälsoskäl, men jag ska följa det hela på TV.
  Det är tyvärr sant att polisen arbetar för kapitalet. Inte för arbetarna – eller för svenska folket i stort. De verkar vara satta att beskydda rådande kapitalistiska intressen. Vi kommer tyvärr få se många polisattacker på oskyldiga idag. Var så säker. Troligen mest på vänstergrupper.
  Kram
  Kao

  Gilla

  • Bara det att polisen tillåter nazistiska provokatörer på första maj är fördjävligt. Att de inte har stöd i lagen för att slå ihjäl dem må ju vara, men de har rätt att inte bevilja dem att demonstrera. Den rätten tar de sig inte.

   I Tyskland stod polisen på nazisternas sida redan innan Hitler kom till makten. Då var kommunisterna också starka, men polisen valde sida och mördade kommunister hej vilt. Det säger allt om kåren.

   Visserligen dödades sexton nazister när Hitler försökte sig på en politisk kupp 1923, men det var enda gången polisen agerade mot nazisterna. Hitler dömdes, som du säkert vet, till 5 års fängelse, det mildaste straff som kunde utdömas, trots att han kunde dömas till döden för landsförräderi, vilket han ju åtalades för. Han frisläpptes redan efter 9 månader! Etablissemanget, alltså kapitalet (som ju hela tiden stödde honom), stod ju på hans sida.

   Svensk polis stödjer självklart etablissemanget och dess ideologi har inte förändrats i grunden sedan Hitlers dagar, men Hitler gjorde den politiken icke rumsren bara just genom judepolitiken. Utan den hade kanske hans idéer ännu varit rumsrena. Judarnas inflytande är ju än i dag gränslös.

   Nazisternas folkmord och övriga grova brott mot mänskligheten hindrar dock inte polisen att tillåta nazister att provocera arbetarklassen på dess egen högtidsdag därför att polisen som kår står på den härskande borgarklassen sida, nu lika mycket som på den tyska nazismens tid.

   Ränderna går aldrig ur! Polisen är och förblir alltid borgarklassens, fascismens och högerkrafternas vapendragare, eftersom borgarklassen i grunden är fascistisk.

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   • Jag visste inte att Hitler satt i fängelse efter försök till en kupp 1923. Tack för upplysningen.
    Om jag inte minns helt fel så förbjöds nazistiska partier i Tyskland efter 2a världskriget. Eller har jag fel?
    —–
    Sen har vi ju folket i f.d Östtyskland och det är där de flesta nazistiska strömningarna finns. Samt i flera av de f.d Öststaterna. Inte minst i Ungern. Där är de på stadig frammarsch – och en stor del av folket verkar ju gilla det! Helt makalöst att det får förekomma!.
    Det luktar skit ända hit och eländet har spillt över hit också och det är ju inget nytt.
    Jag är helt övertygad om att om det blir en ny högerregering så blir det en blåbrun sörja. Alliansen förnekar det inte ens med tillräcklig emfas för att jag ska tro på att de inte kommer slå sej samman. Om inte annat för att få makten. Den är viktigare än allt annat för de flesta politiker. Även om det kostar på. De är i grunden av samma skrot och korn.
    Kram
    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s