En betraktelse


Lite längre än media rapporterar

 

och lite längre än politikerna tänker

Speciellt på ute på högerkanten är man ju helt oförstående till hur vanligt folk faktiskt har det. Ann Wibble tyckte ju att alla borde ha en årslön på banken, vilket ju är lättare för den som får halva lönen över när allt det nödvändiga har tagit sitt. Och Mats Odell köpte lägenheter till sina barn och tyckte att alla föräldrar skulle göra som han. Han måste ha varit helt ovetande om att många föräldrar inte ens har råd att köpa en lägenhet till sig själva ens innan barnen kommer till värden och frestar på en skral ekonomi.

Men Lasse tänker lite längre. Det framgår av hans blogg. Nu såg jag att han tog upp det här med orsak och verkan. Alltså varför det blir stenkastning i vissa förorter.

Förortsbråken

3 tankar om “En betraktelse

 1. Högern har alltid ropat på ‘flera poliser’. Det är ett av deras slagord.

  Och de VILL INTE se, och på ett enkelt sätt med papper och penna (eller t.o.m genom enkel huvudräkning?), hur den vanliga arbetaren eller pensionären eller ensamstående undersköterskan med ett par barn har det ekonomiskt. Det är som min bror. Han lyssnar inte. Vet men vill inte veta. Inte diskutera orättvisorna som förekommer i samhället. Och hur svårt vissa människor har det ekonomiskt.
  Visst. När vår mamma levde och bodde på Hemmet tyckte han plötsligt att det var bra att det fanns undersköterskor. Men samtidigt tyckte han att det är korkat att utbilda sej till ett låglönejobb…
  Men samhället står och faller med arbetarna. Tror han vet det, men vill inte se det. Han kommer ju själv från ett arbetarhem….
  Kram
  Kao

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s