Integration á la Schweiz


Ta seden dit du kommer

 

på annat sätt kan inte integration lyckas

Inte Saudi

”Pojkarna har sagt till schweiziska tidningar att de vill respektera kultur och lagar i Schweiz.

– Men vi har också vår kultur, den går inte att radera som en hårddisk till datorn. Vi ser detta som att visa respekt för kvinnor, sa den äldre brodern.

Skolledningen skriver efter domslutet att det är viktigt att elever hälsar på manliga och kvinnliga lärare på samma sätt. ‘Integration kräver att kvinnans roll och ställning i vårt samhälle erkänns på detta vis’ skriver skolan.

Om pojkarna efter domslutet fortsätter att vägra ta kvinnliga lärare i hand så hotas föräldrarna av böter på upp till 5000 schweizerfrancs, det motsvarar drygt 40.000 kronor.” / Svt nyheter

Vi bör följa Schweiz goda exempel om vi vill skapa ett integrerat samhälle.

Integrationshinder

(bilden från tidigare inlägg)

Schweiz stoppar muslimsk familj att få medborgarskap efter vägran att hälsa kvinnor i hand. / The Guardien

Sverige skulle också kunna ställa hårda krav när det gäller de mest extrema avvikelserna från vår egen kultur, till exempel att bära religiös klädsel på allmän plats och framför allt att omskära döttrarna.

Till Ett Liv Utan Slöja. Muslimska Kvinnor Berättar // Kao

10 tankar om “Integration á la Schweiz

 1. Mycket bra gjort av Schweiz. Men det är säkert många svenskar, ‘de politiskt korrekta’, som inte tycker så. Vill man integreras kan man inte kräva att få framhäva sina ‘kulturella rättigheter’ i skolor och arbeten och på allmänna platser. Men jag är inte 100 på att alla verkligen vill integreras.
  Kram // Kao

  Gilla

  • Egentligen är det gaska mänskligt. Jag kan själv tänka mig att om jag bosatte mig i en helt annan kultur att jag inte automatiskt skulle ta den till mig. Istället fick jag anstränga mig och säkert motvilligt. Det räcker att tänka på vilket obehag jag skulle känna inför att gifta in mig i kungafamiljen. Alltså, jag menar att jag skulle aldrig fixa att göra som t. ex. prins Daniel även om jag fick chansen. Urk.

   Men många invandrare beter sig som om jag, ifall jag gifte in mig i kungafamiljen, skulle sjunga arbetarklassens kampvisor vid deras högtidliga middagar.

   Så även om det är svårt måste man i viss mån ta seden dit man kommer. Och det är ju precis det som krävs av oss om vi kommer till vissa av de muslimska länderna. Du skulle till exempel du tvingas bära huvudduk och i vissa länder till och med slöja.

   /Skvitt

   Gilla

 2. Pingback: Schweiz ställer krav | Se Eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s