På besök i verkligheten


Alliansen

 

besökte Husby

Det var ju tur att de hade poliseskort, annars hade inte vågat sig dit. Lite otryggt kändes det säkert för de ropade genast på 2000 poliser. Men det är inget jämfört med den otrygghet de boende känner med den politik allianspartierna bedrev.

Alliansen i verkligheten

11 tankar om “På besök i verkligheten

 1. Dessutom var de där på förmiddagen och då ligger kanske det värsta slöddret och sover. De borde åka dit en kväll så de får se den verklighet de skötsamma på orten tvingas uppleva dagligen.
  Kram
  Kao

  Gilla

  • Herre jösses vilka skrämmande förslag du har. Då behöver de ju sitta i pansarbilar och hela armén måste invadera Husby först för att neutralisera området. Annars får de säkert smaka på folkets ilska.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Det finns risk för det, ja. Ligisterna avskyr allt var politiker, press och polis heter. Det är en attityd som gör att de slår sej själva i skallen. Tyvärr ser de yngsta upp till dessa kriminella idioter som härjar i förorterna. Dessa småkillar måste fångas upp OMEDELBART. Annars går de samma väg.
    Många vill ha feta guldlänkar och häftiga bilar, de verkar tro att det är deras rättighet, men har inte begripit att det är sånt man får arbeta för att få.
    Hela inställningen till pengar och prylar att skryta med och likgiltigheten för lagen och andra människor – och att skaffa sej detta snabbt. Direkt – är det som skapar de här gangsterfasonerna.

    Kao

    Gilla

    • Det handlar om stora pengar i dessa gäng. Och ser man inga utsikter att alls få ett jobb så är det nästan naturligt att gå den kriminella vägen.

     Låt mig ta ett exempel. Två män sköts ihjäl för ett par år sedan i Biskopsgården i Göteborg. Den ene hade inget med saken att göra, men sköts ihjäl för att han var vittne.
     Den andre hade bötat en annan kriminell på 50.000 kr. Det var ett belopp han gärna betalade för att komma undan fler hot. Småpotatis, helt enkelt.
     Men när bötaren såg hur lätt han fick pengarna kom han igen och krävde 100.000 kr. Och han fick det också.

     Det här är ju pengar som vanliga knegare inte hostar upp i en handvändning.

     Här kunde det stoppat, men bötaren var girig och kände sig mest triggad av att så lätt få in pengar av offret, så han kom igen med ett krav på 250.000 kr! Då ilsknade offret till och betalde med bly, annars hade aldrig tagit slut!

     Men det räcker inte som förklaring att bara komma från en invandrarfamilj. Låt mig alltså ta ett ett annat exempel. En person jag känner väl. Han kom som barn från Turkiet.

     Skolan var inte något han gillade. Men han sålde GT och fick smak på att tjäna pengar.
     Efter skolan fick kan jobb på restaurang och ung och charmig som han då var (och förstod att lägga på charmen lite extra när han serverade) så fick han gott om dricks. Och han var sparsam och han knäckte extra. Snart köpte han in sig som delägare i en pizzeria.

     Nu har han en lönsam restaurang tillsammans med sina bröder. Och den sköter de efter konstens alla regler, allt är ”vitt” och hederligt och det går strålande trots att det är en bransch med mycket fusk. Den konkurrensen klarar de.

     Jag frågade honom vad han trodde det berodde på att han lyckades och aldrig hamnade i kriminalitet så som många andra mad samma bakgrund och uppvuxna i samma bostadsområde. Men nån längre utläggning blev det inte. Han sa bara att han helt enkelt ville tjäna pengar.
     Det gjorde mig inte klokare. De stora pengarna finns ju i den undre världen. Fast det har ju sina risker 🙂 så att säga.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Din turkiska vän ville väl vara hederlig och tjäna pengar på så sätt. Min dotters kille kommer från en bråkig förort, men han har aldrig varit i klammeri med rättvisan. Han gick gymnasiet och sen KTH och har nu ett bra jobb med bra lön. Dessutom har han och min dotter startat ett företag vid sidan av sina ordinarie jobb och det går förvånansvärt bra. Han är sparsam och noggrann och de betalar moms och skatt. För hans systrar går det också bra. Hans pappa kör taxi och hans mamma städar på nåt hem.
      ———
      Det är ruskigt när du berättar om Biskopsgården och de stora pengar som rör sej i de kriminella kretsarna. Man måste ha ett speciellt ”tänk” om man ska syssla med sånt – en ”criminal mind”. Alla har tack och lov inte det. Alla har heller inte nån anledning att känna sej fullständigt uppgivna.
      Kram
      Kao

      Gilla

      • Det måste finnas nåt särskilt hos dem som lyckas så bra som turken och som din dotters kille. Alla har det inte. Så är det tyvärr.

       Och under olyckliga omständigheter går det helt åt fanders.

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

       • Du underskattar dem som inte har utbildning eller en låg sådan.
        Min pappa gick 6 år i skolan, 2 dagar i veckan. Visst var han korkad på många sätt, men han hängde trots allt med i samhället och politiken och lärde sej efter hand. Han skulle ALDRIG accepterat att vi, hans 2 barn, skulle hemfalla åt något kriminellt. Han lärde oss ärlighet och solidaritet, men även en massa gammalmodigt religiöst tjafs som vi barn dock var kloka nog att tackla som vi själva ville. Min mamma var katalysatorn i familjen. Inte hon heller hade annat än en lägre utbildning, men framförallt hon stod för kärlek, mjukhet och humanitet. Men även pappa. Min mamma var både musikalisk och konstnärlig, spelade gitarr och piano. Var en mästarinna på karikatyrteckningar. Synd att hon aldrig fick tid över att utveckla detta. Min pappa gillade inte att bli emotsagd. Jag var den trotsiga upproriska. Min bror var den rädda försiktiga. Vi var helt olika som barn.

        Kao

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s