Kommer jag inte …


idag

 

så kommer jag kanske i morgon

Det är inte första gången polisen sölar. Om polisen hade kommit i tid hade kanske två människor i dag levat.

Vallåkra.jpg(högerklicka på bilden och öppna i nytt fönster så blir den större)

Polisen hade 12,5 till 14,5 km fågelvägen, kanske två mil att köra, till platsen där två ungdomar mordhotade en äldre man och sedan sköts av mannen. Men det tog en timme innan polisen kom. Då hade mannen redan hunnit avlossa ett skott mot vardera marodörerna. Mannen hävdar självförsvar, åklagaren påstår att det är mord.

I ett tidigare inlägg skrev jag ”Min förhoppning en friande dom. Provocerande slödder som hotar folk måste man få försvara sig emot. Så blir mannen fälld för mord så fallerar min sista skröpliga tro på rättsväsendet.”

Hade pojkarna levt idag om polisen kommit snarast? Ja, vad vet jag? Men ska det behöva ta en timme?

Ett annat fall: Om polisen hade kommit i tid hade två människor i dag levat.”

Felväsendet tar upp mycket intressant om just felväsendet. Tyvärr har den dock somnat av efter tillslag från polisen!

Senfärdig polis Felväsendet

En annan blogg som inte somnade, men väl upphörde för att portalen blogs.se lades ned, var Spekulanten-tanten. Jag minns hennes inlägg om det så kallade ångpannemordet. Jag tog en skärmdump och kommenterade i bilden.

Det finns mycket som upprör i det fallet. Bland annat att fel person dömdes, vilket väl framgår av bilden. Men även i detta fallet var polisen senfärdig. Mordet inträffade på Ångpannegatan på Hisingen, cirka 800 meter från polisstationen, men polisen kom inte förrän femtio minuter efter larmet! Då hade blodet städats bort!


Några fler inlägg om polis

Polisen läggs ned

Polisen stödjer nazister

Provokation mot folket

POLISEN – en tvivelaktig kår

Behöver vi fler poliser?

20 minuter med armarna i kors

20 tankar om “Kommer jag inte …

 1. Pingback: Min snabba slutsats – eaqhan

 2. Pingback: Här har polisen brustit – eaqhan

 3. Pingback: Fler poliser – eaqhan

 4. Har märkt att man är snabba på att spärra av brottsplatser ibland, men man glömmer bort att jaga direkt efter brottslingen. Då tänker jag i första hand på palmemordet.
  Kao

  Gilla

  • Den utredningen var ju en ren katastrof. Avspärrningen sträckte sig ju knappt mer än runt blodpölen. Kulorna hittades av privatpersoner ett par dagar efteråt.

   Man spärrade inte av innerstan. Och allt man gjorde blev fel. Men det var väl meningen, antagligen för att man redan innan visste vem som sköt och det var en polis och själva skulle man se till att han kom undan.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Det var en mycket märklig utredning. Undrar om vi någonsin kommer få sanningen om mordet på bordet. Jag tror också att det är en konspiration inom framförallt Norrmalmspolisen, de var ökända. Men att den som höll i vapnet mycket väl kan ha varit den sydafrikanske torpeden från Sydafrikas underrättelsetjänst. Politikerna där var mycket irriterade på att Palme kämpade för de svartas frigörelse.

    Kram
    Kao

    Gilla

 5. De har tid att sätta in flera patruller på en enda person som gjort en mindre förseelse men de har inte tid att ta itu med de värsta brotten. Är de bara slöa eller är de kanske rädda att hamna i trubbel? Att ge sej på livsstilskriminella kan ju vara farligt…

  Kram
  Kao

  Gilla

 6. Pingback: Utryckning i slow motion | Se Eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s