Den svenska vargstammen


EU

 

kritiserar Sveriges vargpolitik

”Sveriges vargpolitik sågas av EU-kommissionen. Inom två månader ska ‘nödvändiga åtgärder’ vidtas för att skydda den svenska vargstammen, som begränsas och jagas på licens.

Annars dras Sverige inför domstol.” Det skrev AFTONBLADET för snart ett år sedan. Vi ser nu att stammen minskar ytterligare.

Vargstammen Sverige”Ny studie: Laglig vargjakt minskar inte tjuvjakt” skriver Natursidan.se.

Vi behöver en frisk vargstam om vi ska en frisk natur. Dags att ompröva vår varg-fientliga politik!

3 tankar om “Den svenska vargstammen

 1. Jag misstänker att tjuvjakten dödar flest vargar….och jag tror jag har rätt. Det är knappast förenat med upptäckt om man i fjälltrakterna eller i de djupa skogarna i t.ex Värmland och Hälsingland skjuter varg. Licensjakt är helt fel i mitt tycke. Skyddsjakt av auktoriserade jägare kan vara ok för att hålla lite koll så att stammen inte överväxer, och om den gör det så beror det enbart på att människan redan innan har skapat en obalans i naturen.
  Jag begriper inte: i Alperna och närområdena samt i Spanien och flera länder i Europa kan man leva sida vid sida med varg, men tydligen inte här.
  Den dummaste anledningen till att skjuta varg kom från en älgjägare, som motiverade älgjakten med att ”vargarna tar ju de älgar vi ska skjuta under älgjakten”.
  // Kao

  Gilla

  • Jägare är inte kloka. Och i glesbygden vågar ingen anmäla tjuvjakt. Många poliser är själva jägare. Inte sällan vet de vilka som har tjuvjagat, men de säger inget för då fryses de ut ur jaktlaget.

   Flest europeiska vargar finns på Balkan och där har man inga ohanterliga problem med vargen. Och man klagar inte, trots att de ländernas ekonomi är sämre än vår.

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s