Åter igen ett onödigt mord


Lotta blev 41 år

 

Misshandlades till oigenkännlighet och fick huvudet krossat

”Gång på gång bad hon om hjälp. Innan den nu mordmisstänkte 33-åringen slog ihjäl Lotta, 41, levde hon under dödshot. Han förföljde henne, hotade och misshandlade henne. I ett öppet brev skriver en anhörig om hur Lotta vädjade om hjälp: ‘Han är på väg! Han ska mörda mig! Jag orkar inte mer, sa hon’.” / AFTONBLADET

Inkopetent rättsväsende

”Borde inte domarna ha utgjort en larmsignal?

Han är en katastrof till människa som dömdes första gången för ett våldsbrott då han var 15 och sedan dess har åkt in och ut ur fängelse. Ett av 33-åringens offer har bestående hjärnskador. En annan man han misshandlade avled i sviterna av skadorna två månader efter att hovrätten dömde honom till åtta års fängelse.” /  Oisín Cantwell

Nedlagt blev mord 3.jpg

Nu ska Lottas fall granskas. Hennes anmälan lades ner – en vecka senare var hon död

Inkopetent rättsväsende

Lotta inledde en relation med mannen som skulle ta hennes liv. Efter några veckor insåg hon sitt misstag och ville inte se honom mer. Då blev han väldigt hotfull, blev en stalker, ringde hela tiden och trakasserade henne. Hon tvingades bo på olika adresser på grund av hotbilden från mannen som var villkorligt frisläppt från ett fängelsestraff för bland annat grov kvinnofridskränkning och dessförinnan döm för flera fall av misshandel med grovt våld.

”Trakasserierna fortsatte och i förrförra veckan nådde de en sådan nivå att 33-åringen anhölls i sin frånvaro misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Bara fem dagar senare … hävde vice chefsåklagare Åke Olsson anhållandet.

… Åke Olsson är på semester … åklagaren Maria Hävermark, som hade hand om fallet innan Åke Olsson … kommentera beslutet. ‘Det lades ner för att målsägaren inte ville medverka. Det här är ju ett målsägandebrott och om målsäganden inte berättar så kan man inte ha någon frihetsberövad’… Enligt de anhöriga drog Lotta tillbaka sin historia efter svåra hot från 33-åringen.” / AFTONBLADET

Inkopetent rättsväsende

Vad är det för djävla skitsnack? En åklagare måste veta lika väl som jag att sånt här faller under allmänt åtal just för att i sådana här fall är det vanligt att målsägaren tar tillbaka sin anmälan efter hot från gärningsmannen. Det är således åklagarens plikt att driva utredningen vidare och mot bakgrund av gärningsmannens tidigare historia var väl Lotta i högsta grad trovärdig!

Nu har åklagaren ett liv på sitt samvete, om nu ett sådant finns.

Nedlagt blev mord

AFTONBLADET har talat med rättsexperten och tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem (länk som ovan) som säger: ”Om det kommit fram uppgifter om att hon känt sig hotad och därför dragit sig ur borde det omedelbart ha föranlett en närmare utredning om hur det har gått till, vilka hot som har framförts och så vidare. Och skulle det vara så att de här uppgifterna finns med i utredningen och man inte gjort något åt det är det synnerligen allvarligt. … det är ett allmänt åtalsbrott som åklagare är skyldig att hantera.”

Inkopetent rättsväsende

Polisen lade ned utredningen och åklagaren hävde anhållandet och därmed är de medskyldiga till Lottas död!”En polisanmälan om misstänkt grov kvinnofridskränkning gjordes och en av Sveriges mest erfarna brottmålsadvokater Kerstin Koorti förordnades som målsägandebiträde för Lotta. Kerstin Koorti: ‘Jag hade också kontakt med polisen’. … efter mötet lades hela polisutredningen ner. Samtidigt hävde en åklagare anhållandet av Martin Jonsson måndagen den 30 maj.” / EXPRESSEN.

Inkopetent rättsväsende

”Det här är fullständigt oacceptabelt, säger advokaten Elisabeth Massi Fritz som är specialiserad på brottsoffer.”

Skvitt har tidigare skrivit om ett annat liknande fall och de flesta vet att det inte rör sig om unika fall.

Onödigt kvinnomord igen

Onödiga mord och rättsväsendets insufficiens

TV 4 om Lotta

”Martin Jonsson, 33, dödade Lotta” / EXPRESSEN

”Släpptes från fängelse – då dödade han Lotta” EXPRESSEN

”Misstänkte mördaren dömd för att ha misshandlat flickvänner tidigare” AFTONBLADET

”Lotta misshandlades till döds – nu hålls en manifestation” AFTONBLADET

Nedlagt blev mord 2

”Många frågor kräver svar i dag. Den viktigaste är hur en man som uppträtt så vidrigt våldsamt i hela sitt liv kan tillåtas gå så långt som Martin Jonsson gjorde i lördags.

Martin Jonsson har i många år varit en mycket farlig person. Han var under våren villkorligt frigiven efter ett flerårigt fängelsestraff för bland annat misshandel, grov kvinnofridskränkning och olaga hot.

Han är 33 år och misstänkt för mordet på Lotta, 41, och han har under häktningsförhandlingen erkänt att det är han … Varningslamporna blinkar kraftigt. Varför släppte åklagaren så snabbt en villkorligt frigiven våldsverkare, som nu misstänktes för ett brott som han dömts för flera gånger tidigare? Den utredningen måste synas i sömmarna.

Han har slagit, sparkat, hotat, kränkt, försökt utpressa, knarkat, dopat sig, slagit ännu mer, hotat, sparkat, fått kontaktförbud, kränkt … beskrivs av kriminalvården så sent som för två år sedan som labil, aggressiv och hotfull. Hur kan en sådan person … så lättvindigt släppas?

Åklagaren säger att åtalet lades ned för att målsägaren inte vill medverka. Men grov kvinnofridskränkning lyder under allmänt åtal, vilket innebär att polis och åklagare måste utreda brottet … även om den som är utsatt inte vill det. / Lars Lindström, krönikör, EXPRESSEN

Och det är inte första gången 33-åringen slår ihjäl någon.

Inkopetent rättsväsende

”Min vackra, varma, omtänksamma och älskade Lotta är död.

Hon har slagits ihjäl av en man som inte borde ha fått gå fri.

Han krossade hennes ansikte och huvud. När jag kom till sjukhuset såg jag att det låg en människa där. Men jag kände bara igen henne på naglarna och en leverfläck på benet.

Gång på gång bad hon om hjälp. … hon var så förtvivlat rädd. ‘Han är på väg! Han ska mörda mig! Jag orkar inte mer’, sa hon.”

Nedlagt blev mord 5

 Och vad sa polisen? ”Brott kan ej styrkas! Det är ju vårt mantra!”

Och vad sa åklagaren? ”Jag lägger ned förundersökningen! Jag har väl för fan inte betalt för att jobba!”

Och vad säger Skvitt? ”Åtala både polisen och åklagaren för medhjälp till mord!”

Läs mer på SVT om vad en mycket nära anhörig till mördade Lotta skriver.

Nedlagt blev mord 4.jpg

Advokat Elisabeth Massi Fritz är mycket kritisk till nedlagd utredning.

”Advokat Elisabeth Massi Fritz som har stöttat många kvinnor i rättegångar som handlat om våld mot kvinnor tycker att det var helt fel att den nu misstänkte mannens anhållande hävdes av åklagaren.

– Jag är mycket kritisk till åklagarna. Det här är brott som hör under allmänt åtal, det handlar inte om målsäganden vill medverka eller ej. Åklagaren har ett ansvar och en plikt att agera, säger Massi Fritz.”

Hur Kan En Sån Här Person Få Vistas Ute I Samhället? // Kao

AFTONBLADET”Alla visste, släpps han fri kommer han att slå ihjäl en kvinna”

Inkopetent rättsväsende

”Lotta uppgav att hon trakasserades och hotades av den 33-årige mannen.

Kort tid efter att hon polisanmält honom mördades hon.

 

Han krossade hennes ansikte och Lotta vårdades på Karolinska sjukhuset fram till tisdagen, då man beslutade att stänga av respiratorn. … skador så svåra att poliser har beskrivit det som ‘det värsta de sett’. … efter hot från 33-åringen vågade Lotta inte prata med polisen. Då lades utredningen ned.” AFTONBLADET

Anhörig till Lotta: Gång på gång bad hon om hjälp

 

 

 

 

7 tankar om “Åter igen ett onödigt mord

 1. Pingback: Min snabba slutsats – eaqhan

 2. Ja gång på gång händer detta! Och rättsväsendet sviker! Jag har utsatts för samma i årtal, besöksförbud, poliser som misstror en. Foton, läkarbesök… Månader av oro för att inte få leva, dödshot. Men för livet! Men den ”stackaren” fick samhällstjänst i 2månader och 15000:- i skadestånd! Bra Sverige!

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Redan som sädescell valde jag att bli man – eaqhan

 4. Vi har skrivit om samma story samtidigt, verkar det som…..
  ——–
  Alla varningssignaler blinkade rött gällande den här mannen. Ändå brydde man sej inte och nu även Lotta fick sätta livet till på ett fruktansvärt rått sätt. Mannen är skyldig till 2 andra mord, narkotikabrott, dopingbrott, flertalet grova våldsbrott främst mot kvinnor och fan vet allt. För att inte tala om allt lidande han utsatt offrens anhöriga och vänner för, som de får leva med resten av sina liv. Mannen är en vandrande tickande bomb och borde aldrig mer släppas ut! Inte heller hans galna brorsa, ”Järnspettsmannen”, som ju också är skyldig till minst ett mord och 7 personer skadade i olika omfattning

  Det spelar ingen roll att Lotta inte vågade anmäla mannen. Den här typen av brott faller under ALLMÄNT ÅTAL sen minst 10 år tillbaks via en lagändring då och sånt får bara inte skrivas av, läggas ner. Det är så uselt att man får ont i magen.
  // Kao

  Gillad av 1 person

  • Klart sådana galningar aldrig ska släppas ut. Det är alltför mycket fel i i huvudet på dem för att det ska kunna rättas till.

   Martin Jonsson borde för länge sedan ha förverkat sin rätt till den samhälleliga gemenskapen. Han borde förvisats till en asyl på livstid för likasinnade.

   Jag säger bara en sak: ”Fy fan för ett sådant missfoster!”
   Jag blir så förbannad. Kvinnor ska inte råka ut för sådana djävla förbannade störda as. Det måste vårt rättsväsende garantera!
   Och därför blir jag än mer förbannad på rättsväsendet än på idioten eftersom rättsväsendet uppenbarligen inte är annat än en skyddad verkstad för inkompetenta idioter som alltså går skadefria trots alla dödsfall de indirekt och genom lättja och inkompetens ligger bakom.

   Skyddet som rättsväsendet istället ger de mest inkompetenta personerna inom verksamheten leder till att de kan begå vilka fel som helst utan att några åtgärder vidtas emot dem. Poliser, och i än högre grad åklagare, är ett frälse som kan göra nästan vad som helst utan att dömas. Och omvänt gäller att de som kritiserar denna korrupta verksamhet kan få avsked ”på grått papper”!

   Jag minns bloggen GOGILOL. Den finns inte kvar, men jag vet att du också läste den. Den avslöjade en rättsskandal. Det var därför den försvann.

   Där avslöjade bloggaren bland annat att domaren var jävig och hade bjudits på sex av målsägaren (känd prostituerad) innan förhandlingen kom till stånd. Just det är det allvarligaste i det ärendet. Men hela fallet var överfullt av alla tänkbara fel som kan begås i en rättsapparat. Allt från lägste polisman, via kriminalkommissarien, åklagaren och till slut hela tings- och hovrätt.

   Åklagaren som drev ärendet smet undan sitt ansvar att styrka sina illa underbyggda påståenden. Hon vågade tydligen inte ta i fallet när det kom till förhandling för att slippa obehaget att möta den åtalade i rättegången. Istället lämnade hon över ärendet till en kollega som sen undvek viktiga frågor genom att hänvisa till att hon inte varit med från början!

   När den åtalade påpekade att målsägaren ljög och kom med fler lögner än målsägaren hade hört i hela sitt liv och att det berodde på att målsägeren är en psykopat så sa domaren att ”Det är din diagnos!” Därefter tillade han ju också något i stil med att han bestämde vad som fick sägas och det fick den åtalade finna sig i. Försvarsadvokaten protesterade inte!

   Tyvärr finns ju inte bloggen kvar och jag minns inte alla detaljer. Men rättsröta var det i allra högsta grad.

   Målet fick ingen massmedial uppmärksamhet eftersom det handlade om ringa misshandel. Men om media hade synat fallet hade rättsskandalen varit ett faktum.

   Man ska förvisso alltid vara skeptisk till en partsinlaga, men just den omfattande bloggen styrkte i stort sett alla påståenden på ett övertygande sätt. Kanske var det därför den togs ned av vårt censurerande samhälle. Alla berörda inom rättsväsendet i fallet i fråga nämndes ju med namn, men även den filippinska psykopaten/prostituerade och hennes så kallade vittne som aldrig behövde infinna sig personligen vare sig hos polisen eller i rätten. Allt togs per telefon! Hade någon sett det nedgångna raset (publicerades i bloggen till allas beskådande) hade aldrig någon trott ett endast ord som hon sa. Hon rabblade bara upp vad vad målsägaren hade bett henne om, glad för att ha fått en ny väninna!

   Men egentligen hade räckt att lyssna på orden hon sa i telefonförhöret för att förstå att det hon ”vittnade” om hade hon aldrig sett!

   Ett annat ”vittne” som man satte tilltro till hördes aldrig. Det var bara vad målsägaren sa att vittnet hade sett och det tog rätten som sanning, trots att psykopatens story inte hänge samman!

   Det är synd att bloggen plockades bort, men den var väl alltför avslöjande när det gäller hur rättsväsendet kan fungera när det gäller dess kopplingar till den kriminella världen.

   Som tur är finns ju denna blogg om samma sak kvar:
   https://com4com.wordpress.com/author/com4com/

   Det styrker ju vad jag påstår att rättsväsendet inte är vad vi ska tro.

   Rättsväsendets funktion är att hålla ”pöbeln” på plats så att den härskande klassen kan agera ostört. Därför jagas de små kriminella i förorterna med blåslampa i röven, men skattebedragarna och andra ekonomiska storfifflare bryr man sig inte särskilt mycket om. EKO-myndigheten har ju inte till tillnärmelsevis lika stora resurser som polisen och det är ju ekobrottslingarna som åsamkar samhället de största problemen, varur ”vanlig” kriminalitet växer.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s