Vet du vem som bor hos dig?


Konstig fråga,

 

men det är inte alls säkert att du vet det!

Falsk adress.jpg

”Du kan folkbokföra dig hos vem du vill. Ingen kontrollerar om du faktiskt bor där du påstår. Vad händer om en människa du inte känner helt plötsligt ‘bor’ med dig? Kan hen ta sig in i ditt hem? Bezzazi testar att ta sig in till fd åklagare och rättsexpert Sven-Erik Alhem.”

Du anar säkert redan svaret på frågan i huvudrubriken, annars kommer det i slutet på videon och visst är det skrämmande. Konsekvenserna kan bli en riktig rysare!

 

8 tankar om “Vet du vem som bor hos dig?

 1. Min väninna råkade ut för det där. En missbrukare som tydligen måste bevisa att han hade fast boende skrev sig hos henne. Hon visste inte om det och inte ens vem han var. Det uppdagades när drummeln dog.

  Gilla

 2. Men, fy vad läskigt! Det här hade jag ingen aning om! Varför kan inte systemet ses över så att det inte behöver inträffa?! Det är ta mig tusan inte acceptabelt som det är nu!
  Kram!

  Gilla

  • ”I grunden så vill vi ju förlita oss på att de som anmäler vill göra rätt för sig”, som han säger på myndigheten.

   Jovisst!
   Med den inställningen kan man ju lägga ned polisen och hela rättsväsendet för ”i grunden så vill vi ju förlita oss på att” [alla gör] ”rätt för sig”. Eller hur?

   Kram!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   • Ja, man VILL ju verkligen inte misstänka ”allt och alla”. Man vill ju tro de flesta om gott eftersom man själv aldrig skulle kunna bluffa och luras på de sättet.
    Jag brukar ofta säga att ”det finns folk till allting” och dessvärre så gör det det. Jag förstår inte hur somliga kan stå ut med sig själva och leva med vetskapen att de är ”ett första klassens avskum”, men jag antar att de inte bryr sig. Du hörde ju i klippet att killen, vilken hade angivit falsk adress svarade med att den stackars kvinnan ”är sjuk i huvudet” och alla andra med för den delen. ”Ni är ju sjuka i huvudet för fan!” sa han flera gånger. Om att han själv hade gjort fel brydde han sig inte ett dyft om för ”ingen hade ju kommit till skada” enligt honom. Kram!

    Gilla

    • De här människorna är ofta psykopater, har psykopatiska drag eller ligger nära den diagnosen.
     Och han som säger ”Ni är sjuka i huvudet”, han är nog en psykopat för sådana ser ju aldrig sina egna fel, eller erkänner dem aldrig.
     Sådana lägger alltid över allt på andra, inklusive deras egna offer. Och de gör det i vetskap om att det trots allt är deras fel.

     En psykopats logik går ut på att eftersom ”idioterna” låter sig luras så är det ju ”idioternas” eget fel. Samvete saknas ju, skuld- och skamkänslor lika så och då finns ju aldrig något att ångra. Och den som har invändningar är så klart ”sjuk i huvudet”!

     Följdlogiken blir därför att om det är ”idiotens” eget fel så kan det inte vara mitt fel. Men innerst inne vet psykopaten att det är hans fel, men i den mån han (hon kan det ju också vara så klart) ens tänker så, så väcker det bara självbeundran hos honom eftersom han var den smartaste!
     Allt är ju bara ett spel i psykopatens tankevärld. Att offren mår dåligt är bara en del av spelet och ingert att bry sig om. Det ingår ju i spelets regler.

     Den här inställningen gör psykopaten till en som ser sig själv som en grandios, närmast gudalik, person. Det vill han ju aldrig ändra på. Därför hjälper aldrig terapi på en psykopat. Vem vill förändras till det sämre? Just så ser psykopaten på terapi. Psykopaten är ju i hans egna ögon en överlägsen person, vilket bevisas av alla hans offer.

     Det var någon som skrev att i en bok om psykopati bör det kortaste kapitlet handla om terapi eftersom det inte finns behandlingsmetoder för dem.

     http://www.psykopati.se/16914071

     Kram!
     /Skvitt

     Gillad av 1 person

 3. Min dotter hyrde i andra hand. Och blev plötsligt sambo med killen som hade kontraktet. För hennes del blev det bara ett skratt. men det kunde slutat med problem.

  Gilla

  • Han tillhörde väl majoriten av de ärliga. Men just för att så få är sådana som saknar samvete och moral är det lätt att luras och ansättas av psykopater och andra förslagna avskum.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s