Kastrera borgarklassens barn


Inte min uppfattning

 

men skolledningen tycks inte tycka det är så allvarligt

Det är ju bara en liten lek på skolan att sparka sönder kulorna på varandra, om jag tillåts överdriva lite grann. Men det är ingen överdrift att pennalism är en del av kulturen på skolor för överklassens barn. Det kallas kamratuppfostran och utförs av äldre elever mot yngre och ses mellan fingrarna från skolledningens sida. Antagligen för att eleverna ska skolas i att inte känna medkänsla och att främja egot i syfte att göra dem till hårdhudade, råbarkade företagsledare.

Borgarklassen förnekar sig aldrig och om en och annan råkar kastreras är ju en risk man får ta. Borgarklassens skola.jpg

Kan man inte ta den här leken lite längre och låta arbetarklassens barn kastrera borgarklasens, så blir vi kanske av med samhällets tärande klass en gång för alla?

(Psst! Ta mig inte på orden!)

”Ambulans fick med blåljus föra en elev från första ring i gymnasiet till sjukhus i lördags.

Pojken hade slagits i pungen av andra elever och fått så pass allvarliga skador att man fick larma SOS.

– Det har funnits en lek på skolan där pojkarna slår varandra i skrevet. Den ska ha gått ut på att när du går i korridoren eller var som helst så försöker någon annan helt enkelt slå dig i skrevet, säger Johan Norvell, rektor på Sigtunaskolan humanistiska läroverket.”

Det är en ”lek” som kallas ”trams”!: ”… några killar i årskurs ett tramsade med det här … // Ibland dyker det upp tramsiga pojklekar” Jo, jo!

”De svenska internatskolorna har i många år varit i blåsväder och kritiserats för långtgående och djupt rotad pennalism.

För två år sedan dömdes två elever för vållande till kroppsskada efter att ha bränt en annan med strykjärn på Lundsberg och på Sigtuna var fem pojkar ställda inför rätta 2013 i ett uppmärksammat mål. De dömdes för att misshandlat en annan elev på skolan.

– Innan jag började på skolan hade jag skämtat med kompisar om att det skulle vara som i Ondskan… och det var ju ungefär så, sa 17-åringen i rätten.”

Citat från AFTONBLADET.

Trailer till filmen ”Ondskan”, en film om blivande högre chefer och företagare.

2 tankar om “Kastrera borgarklassens barn

  1. Ditt mest politiskt korrekta inlägg, men tyvärr får jag en känsla av att du innerst inne inte vill kastrera borgarklassen.
    Det är ju lite synd att du tar avstånd från det. Borgarklassen står ju för massmord på arbetarklassen i en astronomisk skala.

    Gilla

  2. Pingback: Pennalismen på privata rikemansskolor | Se Eaqhan

Lämna en kommentar