Lite taskigt om norrmän


Lite humor

 

Men varför då lite humor om norrmän?

Det här med mina politiska inlägg börjar allt mer lysa med sin frånvaro, som ni som läser mig regelbundet kanske har märkt. Orsaken är ganska enkel. Jag har tröttnat. Den för mig efterlängtade kommunistiska revolutionen lär säkert inte komma inom min numera starkt begränsade och realistiskt förväntade återstående livstid. Hur det skulle kunna se ut kan ni läsa här. Så varför ska jag kämpa för den. Då är det väl trevligare att komma med ett skämt, vilket inspirerades av nyheterna om lastbilen som fastande under viadukten.

Fastnade under bro.jpg

Länken finns här. Och den taskiga norgehistorien lyder som följer:

Två norrmän kör en lastbil och kommer fram till en viadukt och ser en skylt om höjden och konstaterar att viadukten är för låg.

”Ser du noen politi?”

”Icke!”

”OK, så då chanser vi”


Det här med norgehistorier har ju varit väldigt populärt genom åren och så länge det handlar om humor är det nog OK. Men i botten kan det stundom döljas både fördomar och mörka ondsinta krafter med en dold agenda.

Fördomar måste man se upp med, speciellt som de är omedvetna. För så är det ju. En medveten åsikt är en sak, men fördomen är omedveten. Och alla har födomar, så även jag, men dem är jag inte medveten om, precis som ingen annan heller är det. Så är det! Så man får passa sig för vad roliga historier kan förmedla om andra. Till exempel storyn om varför Sovjetunionen skaffade giraffer. Det var för att de skulle beta i Polen men mjölkas i Sovjet.

Tacka vet jag sann kunnskap.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s