En av de största


Fidel Castro

 

har idag gått ur tiden

Han störtade en diktator som stöddes av USA. Därmed drabbades han av USA:s vrede och tvingades i famnen på Sovjetunionen. Det var ju inte precis hans avsikt, men USA:s embargo framkallade just den situationen.

Tack vare ett entusiastiskt folk som helhjärtat stödde revolutionen och den nya regeringen, om man bortser från en klick ur borgarklassen som inte längre kunde sko sig på förslavade kubaner, kunde Fidel Castro leda landet mot jämställdhet och genomföra reformer som vi bara kan drömma om.

Det är ju klart att kontrarevolutonärer måste bekämpas på samma sätt som vi idag bekämpar terrorister. Skillnaden dem emellan är hårfin. Men just därför har Castro kallats diktator. En märklig diktator som kunde gå runt bland människorna utan alla de säkerhetsåtgärder som våra politiker måste leva med.

Fidel Castro död.jpg

Rekommenderad blogglänk

Bogarklassen media har under alla år drivit en oanständig propaganda mot Castros Kuba. Det är ju inte så märkligt. Borgarklassen vill ju ha samhällsklimat där den kan, likt under Batista, sko sig på arbetarklassen. Och för borgarklassen är det skrämmande med för arbetarklassen goda exempel och inspiratörer, för klasskampen lever och kommer att leva så länge klassamhällen består. Tyvärr saknar dock arbetarklassen idag den medvetenhet som en gång fanns. Det är bara borgarklassen som kan skryta med en klassmedvetenhet, men låtsas ändå som att den inte existerar, att den är död. Gissa varför!

Det finns alternativ till borgaklassens kapitalism. Det är bara att bygga lite gemenskap.

Klicka gärna på Svensk-Kubanska Föreningen och läs mera.

6 tankar om “En av de största

 1. Pingback: Läs- & tänkvärt – eaqhan

 2. Pingback: Effektivisering in absurdum – eaqhan

  • Tack för påpekandet. Jag hade inte tänkt på detta.
   Det är ju i och för sig inte förvånade. Jag menar sossarna, när tog de senast ordet ”socialism” i sin mun?

   /Skvitt

   Gilla

 3. Inte nog med det, i varje hushåll har man 1 kulspruta,
  1 handgranat och en landmina för att kunna använda
  vid angrepp från huvudfienden. Diktatur?

  Gilla

  • TV 4 nyheter presenterade Castro som diktator, men nästan i samma mening nämndes att Batista fick lämna landet och han kallas för ledare! Han var tydligen ingen diktator. Kanske TV 4 hade rätt. Den riktige diktatorn var väl USA:s storfinans och CIA, men då hade de väl kunnat kalla Batista marionett istället.

   Man kan ju givetvis inte förvänta sig något från våra media, inte ens public service. Därför bloggar jag för att bidra till en sannare bild. Det borde ju du också göra – särskilt med tanke på dina stora kunskaper, eller hur.

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s