Slött av polisen


Inkompetensmyndigheten

 

inte i farten igen!

Ja, ni vet, den där skyddade verksamheten som kallas ”polisen”. Den har ju nu slagit alla tänkbara bottenrekord och det beror inte bara på de senaste årens omorganisation, kritserad av såväl enskilda poliser som av professor emeritus Leif GW Persson. Faktum är att polisens slöhet har växt till sig under många år och när så en ny och felkonstruerad organisation läggs ovanpå blir ju resultatet en ren katastrof. Vi får dagligen detta bekräftat.

Rikspolischefen får bära hundhuvudet för vad andra har utformat. Men han ska administrera enligt förväntningarna. Det är ju helt orättvist. Må sen vara att han från sitt förra uppdrag har en del lik i lasten, men det är en annan sak.

Det man däremot kan lasta Dan Eliasson för i den här situationen är att han inte har satt en blåslampa i baken på slöa poliser, som det finns allt för många av. Lite välvilligt kan ju sägas att han kanske inte hunnit med varken det eller att ta itu med poliser som saknar begåvning och kompetens och sådana finns det också gott om. Men frågan är om han någonsin kommer att rota i det getingboet, eller om han ens får tid innan han avpolliteras.

För en knapp vecka sedan rapporterade AFTONBLADET om en eventuell våldtäkt som skulle ha begåtts av en svarttaxichaufför, men som polisen dröjde ett halvår att utreda, trots bevis i form av en video och  uppgifter om gärningsmannens identitet (parallellfall finns det gott om!).

Ja, men bättre sent en aldrig, kanske någon säger.

Nej, verkligen inte. Minnesbilder är en färskvara och när ”bäst före datum” passerats kan det vara till men för en oskyldigt anklagad, lika väl som för ett utsatt offer. Lägg märke till min formulering, jag tar inte ställning i det här fallet. Hur ska jag kunna det? Jag sitter inte inne med sanningen i den aktuella händelsen.

Polis slö.jpg

Jag känner taxichaufförer

Jag åker mycket taxi och en del känner jag, både legala taxichaufförer och svarttaxichaufförer. Framför allt från de legala chaufförerna har jag hört att det händer att berusade tjejer plötsligt föreslår att chauffören ska komma upp till dem i lägenheten och få ”betalt”, underförstått att att de ska betala med sex. Och jag har hört chaufförer som varit ärliga att säga att de har köpt erbjudandet, men jag har också hört många fler som har sagt att de har blivit förbannade för att de kan ju inte betala räkningar och köpa mat för att de har fått sex och en del av dem har både fru och barn och inget intresse av ett ligg som betalning för en körning.

Och det här tycks hända ganska ofta! Det ska ju vägas in, så klart, när man beaktar det aktuella fallet (”Här var det olika historier om hur det ska ha gått till. Den misstänkte har en version om att hon ska ha gått med på det frivilligt och hon har en annan version. Det är olika versioner och det går inte att bevisa att det har varit på något annat sätt än vad han har berättat,”).

Sanningen inte lätt.jpg

I det aktuella fallet vill jag som sagt inte säga varken bu eller bä. Men jag kritistrerar självklart att utredningen fördröjdes. Det lär ju inte ha förbättrat bevisningen, som ju alla förstår.

Våldäkt är synnerligen allvarliga brott som kan skapa lånvariga trauman för de drabbade. Därför måste alla åtgärder vidtas för att fälla gärningsmännen och då får ingen fördröjning ske! Och kan en oskyldigt utpekad frias så krävs också snabb och professionell utredning av ärendet. Sällan är det lätt, men utmaningar är till för att mötas. Som J F Kennedy sa: ”Vi ska landsätta en man på månen, inte för att det är lätt utan för att det är svårt!” Det kanske Dan Eliasson borde ta som honnörsord!

Läs också tidigare inlägg i detta fall!

 

3 tankar om “Slött av polisen

 1. Pingback: Behövs fler poliser? – eaqhan

  • Visst begås det för många brott, inte tu tal om den saken. Och att brott begås har sina orsaker.

   1. Först har vi ju de personlighetsstörda. T. ex. psykopaterna. De är de värsta. De följer varken sociala spelregler eller lagar och förordningar. De följer endast sin egen inre kompass och den pekar bara på deras egna intressen.

   2. Sen har vi ju de som inte kan styra sina inre drifter. Där har vi bland annat sexualförbrytarna och sadisterna. Men vi har även de invandrade med sin muslimska medeltida kulturella bakgrund och de som har sin så kallade hederskultur. Att inlemma dem i vår kultur är en svår och mannlaga uppgift att hantera, vilket tycks vara så att säga ”icke politiskt korrekt”. Man måste ju inte vara Sverigedemokrat för att tycka att man måste sätta press på dessa kulturella medeltida avvarter.

   3. Och så har vi de som saknar framtidstro. Många av dem klarade aldrig skolan särskilt väl och såg ingen möjlighet att få ett lönande arbete. Att begå brott blev för vissa av dem deras lott. I den kategorin finns givetvis de på samhällets absoluta botten där invandrare av första, andra och till och med tredje generationen är överrepresenterade. Men här finns också genuina svenkar med låg arbetarklasstatus. Om klassamället varit mindre orättvist hade många av dessa aldrig hamnat i kriminalitet. Och om de här indivderna hade fått den allra minsta skolning i marxism hade de haft en klasskänsla och en klassmedvetenhet som kanske fått dem att folkusera på deras verkliga roll i samhället istället för att förlöpa sig till borgarklassens ideal att var och en är sin bäste dräng och ”tänk på dig själv och skit i andra”.

   4. Till sist har vi en stor grupp som sällan hamnar i klorna på rättsväsendet. Manchettförbrytarna. Många av dem är psykopater, men inte alla. Det de brukar ha gemensamt är dock att de i allmänhet har en god utbildning och ofta en god och av samhället aktad social ställning. Sällan synas de av rättsväsendet och när det i enstaka fall sker klarar de sig ofta undan med den ekonomiska förmåga de har att anlita de bästa advokaterna.

   När det gäller dem jag åsyftar under punkt 4. så har du helt rätt. Här står polisen inför en hopplös uppgift. Även åklgarna gör det.

   Men rent allmänt sett så är polisen både slö och inkompetent. Kort sagt, en skyddad verkstad för folk som aldrig skulle kunna platsa på den privata arbetsmarknaden. Ta till exempel en person som är varuuppackare på ICA. Tänk om han hellre satt i fikarummet eller spelade innebandy på arbetstid! Skulle han få behålla jobbet? Nej, så klart! Men inom polisen går det ann!

   Är inte huvudproblemet att det begås för många brott
   och att polisen står inför en hopplös uppgift, eller?

   Svar: ”Nej”

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s