Att sila mygg


och svälja elefanter

 

eller att alltså göra som Trump vill

Fast han fick ett bakslag igen på inreseförbudet. En domare från Hawaii sätter nämligen stopp för Donald Trumps nya, reviderade inreseförbud – bara timmar innan det är tänkt att träda i kraft. Se länk från AFONBLADET nedan!

Om man bortser från statsterrorism, alltså den som i första hand USA står för och i andra hand Israel, så kan man ju inte förneka att radikaliserade muslimer står för världens terrorhot. Men främst drabbas de muslimska länderna. Och trots alla dödsoffer som har skett i Europa på grund av muslimsk terrorism så är det en droppe i havet mot vad det som sker i den islamska världen. Och det som har skett i USA är en droppe i havet mot det som har skett i  Europa.

Islamsk terrorism inom USA är alltså inget att vara särskilt oroad för. Risken att skadas eller dödas på grund av muslimsk terrorism i USA är helt försumbar jämfört med att råka ut för en beväpnad vit amerikansk galning med amerikanskt medborgarskap, född i USA av amerikanska föräldrar eftersom de amerikanska vapenlagarna är så liberala att USA är nedlusat med legala vapen, vilket är en sak som Trump inte vill ändra på.

Trump - inreseförbud.jpg

”Trumps nya dekret, som utfärdades den 6 mars efter att det ursprungliga förbudet i januari stoppades, har omarbetats. Nu har Irak tagits bort från listan med de sju i huvudsak muslimska länderna. Det nya inresestoppet ska gälla medborgare från Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen, i 90 dagars tid.

I stämningen menar Hawaii bland annat att inreseförbudet skadar delstatens muslimska befolkning, turismen och de utländska studenterna samt bryter mot invandringslagar och lagar om religionsfrihet.” / AFTONBLADET

”Drygt 300 000 vardagliga vapenvåldsoffer kan jämföras med de ungefär 300 amerikaner som under de senaste tio åren fallit offer för terroristdåd, i och utanför USA, …

– Vi spenderar över tusen miljarder dollar för att skydda oss mot terrorister, men när det gäller USA:s vapenvåld blockerar kongressen precis allt som skulle kunna minska antalet döda.” / Sveriges Radio

Donald Trump silar mygg och sväljer elefanter!

 

4 tankar om “Att sila mygg

 1. Javisst är det puckat. Men det påminner mig om en undersökning som gjordes för flera decennier sedan. man frågade newyorkbor vad de var mest rädda för. På första plats kom lejon. Långt ned på listan kom rädslan att bli skjuten på öppen gata!

  Jag tror faktiskt inte att en enda newyorkbo har dödats, eller ens skadats av ett lejon och inte ens sett något i stadens gator. Men många har blivit vittne till mord på öppen gata. Man är alltså mera rädd för spöken än verkligheten och det tycks gälla även självaste presidenten.

  När jag flyttade från USA till Sverige på 90-talet insåg vilken inskränkt värld jag hade växt upp i.

  Gilla

  • Och jag är mera rädd för Trump än för muslimer i stort. Sen finns ju dessa terrorister så klart, men att jag själv personligen skulle drabbas på något sätt av dem är mindre sannolikt än att Trump gör det, just för att han har inflytande på en hel värld.

   Vi har några spännande år framför oss, så vi får väl se vad han hittar på.

   /Skvitt

   Gilla

  • Det var en fråga som knappast behöver besvaras, men ändå:
   vita män i finansvärlden, med feta plånböcker och kontroll över politiker, samt tillgång till hela arméer, steltbombare, drönare och atombomber, det är dessa som sitter på makten!

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s