”Värdefullt tillskott”


Sa Löfven

 

Men hur långt kommer man med knappt 200 kronor

Det är rent skamligt att kalla det värdefullt. Det är sniket med tanke på att reformen kostar staten ynka 2 miljarder att sänka skatten så lite för pensionärerna och det är inte ens alla som får denna lilla skärv.

Sänkt pensionsskatt

Aftonbladet redovisar resultatet av reformen:

Sänkt pensionsskatt 2.jpg

Visserligen är det ett steg i rätt riktning, men ack så lite. Och än vet vi inte om regeringen tar igen det på något annat. Men hur som helst så krävs det betydligt mera för att flörta med 1,4 miljoner 65+are.


Läs också vad Annarkia skriver.

10 tankar om “”Värdefullt tillskott”

 1. Pingback: Opolitskt inlägg – eaqhan

 2. Pingback: Gôtt mos i politiken – eaqhan

 3. Pingback: Pensionärsskatten sänks | Se Eaqhan

 4. Det är sant att pensionerna är ett hån, vad gäller storleken, men nu ska det ju bli ändring på det. Statsministern har lovat 200 kr mer i månaden, när han sänker skatten. Det ska förbättra möjligheten att kunna köpa mat med bättre kvalitet. Kanske har du rätt i att pensionärer tar livet av sig p.g.a. för låg pension, men jag tror att det beror på att de ser hur de kommer att bli behandlade när de behöver samhällets stöd, och hjälp, inom åldringsvården. Själv letar jag efter Ättestupan i Ljusdals Kommun, så jag kan vara förberedd. Stefan Löfven fick 2.5% i lönelyft förra året 4000:- kr/mån. Snacka om vilken kvalité han kan ha på maten. http://www.expressen.se/dinapengar/klart-har-ar-stefan-lofvens-nya-lon/
  Svante

  Gillad av 1 person

  • Man skulle kunna minska skatten radikalt ifall man återinförde förmögenhetsskatten.

   Mer skatt för pensionärer än för de som jobbar är ju en följd av Alliansens regim under åtta år. De försvarade detta med att de ska löna sig att arbeta. Men de var sannerligen inte konsekventa!
   3:12-reglerna innebär att skatten på arbetsinkomster är högre än skatten på kapitalinkomster. Alltså, den som knegar och sliter ut sin kropp betalar högre skatt på lön än den som sitter på rumpan och håvar in räntor och utdelningar skattar för sina arbetsfria inkomster.

   I dag har vi ju dessutom en i stort sett helt platt skatt, alltså inte en progressiv skatt som vi hade förr, vilket innebar att skatt i procent var högre ju större inkomst man hade.

   Numera drar staten huvudsakligen in skatt genom moms och andra så kallade punktskatter som ju är lika för alla. Men ”lika” är en sanning med modifikation eftersom de rika knappast konsumerar upp hela inkomsten på sådant som omfattas av sådana skatter och därför betlar de alltså LÄGRE skatt!
   Exempel: pensionären gör slut på hela sin pension på sådant som är momsbelagt och betalar såldes 25% i skatt på sin konsumtion. Men den som tjänar det dubbla kan ju också gå runt på samma belopp ifall den vill spara till ecempel till pension. Och därmed betalar den bvara 12,5% i moms.

   De med riktigt höga inkomster har förvisso dyra vanor, men det som blir över investeras ofta i värdepapper. Alltså kommer de aldrig upp i 25% i moms!

   Konkussion: Justa skatteregler skulle kunna finansiera justa pensioner!

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

   • Så länge vi endast har HÖGERPARTIER i Riksdagen kommer ingen reform att tillgodose varken arbetare, eller pensionerade arbetare. Problemet idag är att arbetaren inte känner sig, som arbetare förrän hen blir arbetslös. Ingen vågar idag ifrågasätta maffiametoderna inom de olika Fackföreningarna. Det var försent att påverka facket redan på min tid, jag vet för jag ifrågasatte fackets metoder redan på 70 talet, och det gick inget vidare.
    Svante

    Gillad av 1 person

    • Det enda riksdagaspartiet som kan sägas stå på vår sida är Vänsterpartiet, men det är för litet.

     Du har rätt i att arbetare idag inte ser sig som arbatare och inte begriper att de hör till arbatarklassen. En arbetare ska stå i en lerig grop och gräva med spade. Det är en RIKTIG arbetare. Sköter man samma sak med grävmaskin, då är man maskinist, inte arbetare.
     Kör man buss, taxi, tåg, spårvagn eller lastbil är man förare. Inte arbetare.
     Butiksbiträde är ingen arbetare, sjukvårdare av olika profession är inte arbetare, osv, osv!
     Klassmedvetandet är en spillra av vad det har varit. Och därför väljer många att lägga sin röst på de öppet borgeliga partierna och på SD, eftersom de inte förstår sina klassintressen och sitt eget bästa.

     Vad gäller facken minns jag mycket väl hur min far klagade på deras klassamarbete redan på 50-talet och hur de slickade röven på företagen. Så det du själv har erfarit från 70-talet var inget nytt då.

     /Skvitt

     Gilla

     • Jag växte upp med en morfar, som var en riktig arbetare, bergsprängare var han, och borrade, och sprängde i berg. Han och hans bröder sa aldrig några vackra ord om Fackföreningen på 50 talet, så jag visste vad jag gav mig in på, på 70 talet, men jag ville testa om allt morfar, och hans bröder sagt var sant, och det var det. Vi, som opponerade fick veta att vi skulle bli uteslutna om vi inte gjorde, som höjdarna så.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s