Riktigt intressant


Om det är korrekt

då måste vi skriva om en hel del

Det är just det som är så intressant med vetenslkap. Allting kan omprövas. Men så är det sällan med religioner. De bygger på dogmer. Det som står skrivet är absoluta sanningar, för det mesta. Och människor har bränts på bål när de har ifrågasatt skrifterna.

Jag tänker givetvis på katolska kyrkan, som först långt in på 1900-talet gav Galileo Galilei upprättlse och faktiskt inte brände honom på bål, men dömde honom till husarrest på livstid.

Islam är en annan religion som aldrig får ifrågasättas och som kräver sin rätt att påtvinga andra tron på vad Muhammed sägs ha sagt. Och det ger islamister rätten att utföra terrordåd!

Religon är av ondo!

Vad är det då som är så intressant, rent vetskapligt?

Om det nu är korrekt!

Människor i Amerika 130.000 år.jpg

Jo, man har funnit tecken på mänsklig verksamhet i Amerika för 130.000 år sedan! Det är spår av en mastodont som kan ha slaktats av människor! Men intill nu har man inte funnit spår av homo sapiens äldre än 15.000 år i nya världen. Och för 130.000 år sedan hade inte den moderna människan utvadrat från Afrika!

Läs AFTONBLADETs artikel.

En tänkbar förklaring kan vara att denisovamänniskan kom vandrande över Beringsund till Amerika. Och det var dessa som slaktade den förhistoriska elefanten.

Det ska bli intressant att se vad vidare forskning kan ge vid handen.


Mer+pil.jpg

Intressant läsning om kreationism.

Människan utrotade forntida jättedjur 

Galileo såg mer än vad kyrkan kunde tolerera

Galileoaffären

9 tankar om “Riktigt intressant

  1. Pingback: Vetenskap | Se Eaqhan

Lämna en kommentar