Minoritetsföreträdare måste ljuga


Hur annars

 

ska de få majoritetens stöd?

För det vet vi ju: högerpolitik gynnar de besuttna och de som får stå för notan är den resterande delen av befolkningen. Och denna resterande del av befolkningen är ju arbetarklassen. Alltså de som lever på en lön istället för att leva på en arbetsfri inkomst i form av kapital såsom borgarklassen gör; på aktier och på sina företag och de som de har anställt i dem, eller på annat sätt som inte kan räknas som skapande arbete.

Tyvärr är klassmedvetandet bland arbetarklassen i dalande. Jag misstänker att till exempel vissa unga affärsbiträden inte ser sig som arbetare. De ser sig bara som butiksanställda som ju inte står med en spade i handen. Och då är man inte en ”arbetare”. Och så är det säkert också bland andra unga inom andra yrkeskategorier där man inte jobbar på sätt som är lortiga.

Man ska ha en skitig jobbaroverall för att vara en arbetare, tycks nog vissa tro. Och just det spelade Moderaterna på när de utgav sig för att vara ett arbetarparti. Även Sverigedemokraterna har försökt sig på samma sak. Båda har misslyckats.

M - arbetarparti.jpg

I kväll visar SVT2 Nya Moderaterna. Hur de blev ”Sveriges arbetarparti”. Något de aldrig kan bli och aldrig blev. För så blåögd är inte arbetarklassen även om en del yngre inte ser sig som en del av arbetarklassen, om de saknar ideologisk skolning, något som facken har lagt ned.

Frågan

Varför klär sig dessa arbetarfientliga vargar i fårakläder? Jo, för att locka till sig fåren så de blir starka nog att kunna regera och driva igenom sin arbetarfientliga politik som bara gynnar de rikaste.

De som gynnas av deras högerpolitik är ju ett fåtal och deras stöd räcker inte till, så då måste ju lögnerna till, eller hur? Är det inte ganska självklart?

 

2 tankar om “Minoritetsföreträdare måste ljuga

  • Och hela Alliansen går back.

   ”Väljarstödet för Alliansen minskar och
   är nu det lägsta sedan valet 2014,
   enligt Svensk väljaropinion – en
   sammanvägning av flera mätningar som
   Sifo gör på uppdrag av SR:s Ekot.

   38 procent skulle rösta på Alliansen
   i juni medan 40,5 procent skulle rösta
   på de rödgröna. Vänsterblockets över-
   tag är därmed större än någon gång
   sedan april 2015, enligt Ekot/Sifo.

   Den främsta orsaken är Moderaternas
   nedgång. Partiet har tappat var tredje
   väljare på ett år och raset har
   accelererat efter utspelet om dialog
   med Sverigedemokraterna i januari.” /Svt text.
   Så det svenska folket tycks ha vaknat.

   Både Liberalerna och Kristdemokraterna riskerar att inte nå upp till 4% och alltså inte kvala in i riksdagen. Det scenariot är ju strålande. Men om så skulle ske så lär ju M satsa på en regering ihop med SD. Ett närmande till dem har ju M aviserat.

   Och vad vore värre för borgarklassen än att inte få banka allt man kan ur arbetarklassen? Inte är det nazism, nationalism, fascism och en nedtonad rasism, som ju SD står för.

   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s