USA hotar Venezuela militärt


Trumps retorik

 

går ut på att folket i Venezuela lider och dör

Det är naturligtvis inte sant och även om så vore är det inget som någonsin har bekymrat USA eller någon av deras presidenter. Det vittnar historien om. Överallt världen över har USA stött diktaturer som vållat miljoner människor lidande och död och omfattande tortyr har utförts med hjälp  av amerikanska rådgivare. Sådan är USA:s historia.

Vad det faktiskt handlar om är oljeprofiterna.

USA militärhot Venezuela.jpg

Trump överväger att ingripa militärt i Venezuela

”Julio Chavez menar att en mäktig aktör bakom kriget mot Venezuela utgörs av oljebolaget Exxon Mobil.

– När kommendant Chavez kom till makten drev han bort Exxon Mobil [efter att de vägrat att förhandla om en rättvis kompensation eller ingå ett joinventureföretag för nationaliseringen av oljekällorna i Orinocobältet]. När Chavez skapade Petrocaribe förlorade Exxon Mobil en stor marknad i Karibien och Centralamerika, understryker Julio Chavez.

Han menar att i USA regerar inte Trump utan de stora transnationella företagen och det är de som står bakom aggressionerna. Till sitt stöd har de det militära Sydkommandots chef, amiral Kurt Walter Tidd, som förra året sa att under de kommande sex månaderna skulle Maduro störtas.

… vi har bestämt oss för att förbli fria! Eller för att citera Chavez: ‘Det 21:a seklet kommer vara seklet då vi slutligen krossar USA-imperialismen’!” Läs mer.


Mer+pil.jpg av Skvitt

Berör det dig?

Bilddokument

Det skrivs mycket

 

2 tankar om “USA hotar Venezuela militärt

  1. Och om någon eventuellt tvivlade på att USA betalar folk i Venezuela för att destabilisera landet och iscensätta demonstrationer och protester mot regimen, så borde väl ändå poletten trillat ner nu när dom t.om. hotar med direkt anfall.
    Trumpnissarna är världens mest aggressiva gangstergäng och alla demokrater och fredsälskande människor borde verkligen göra allt dom kan för att stoppa dom.
    Vi här i Sverige kan börja med att protestera mot att dessa galningar skall komma hit och ha militärövning i september och att vårt pucko till försvarsminister gör allt han kan för att vi skall vara en lydig knähund till dom.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar