Men, alltså …


Nej

 

rasist är jag inte och inte heller är jag emot invandring

Alla människor har ju samma värde. Men, alltså …, det finns ett fåtal invandrare som aktivt tycks motsätta sig integration.

Integration kan ju vara svår nog även för den som anstränger sig. Språket ska läras, svårt nog.

Och vår kultur, våra normer och sedvänjor är säkert ännu svårare att ta till sig. Och sen ska man komma in på arbetsmarknaden. Ett stort kliv ifall ens utbildningsnivå är låg. För högutbildade är det förhållandevis lätt, även om det faktiskt finns många läkare, ingenjörer och andra högutbildade som kör taxi eller städar för att de inte får jobb inom sin profession.

Integration är ett ansvar för såväl oss (alltså samhället som helhet och för de privata företagen) som för de som kommer hit.

Men vad gör man om de nyanlända inte bjuder till? Som till exempel kvinnan på bilden nedan. Henne fotograferade jag för ca 10 år sedan när hon slank in på ICA:n på Marklandsgatan i Göteborg, en bild som jag nyss lade ut på min fotoblogg.

Kanske är det inte hennes fel att hon far omkring likt en svart flaxande kråka på stan. Kanske är det hennes man som förbjuder henne att anamma en västerländsk klädkultur och kanske hon är glad åt att i alla fall få gå ut själv utan att han ska följa med henne överallt. Vad vet jag?

Kanske hon själv är så styrd av och indoktrinerad med medeltida kvinnofientliga islamska doktriner och förbud, som vi i Europa aldrig ens på 600-talet hade, att hon känner sig påtvingad denna niqab. Eller så vill hon självmant ha den på sig när hon lämnar hemmet, i tron att alla vi män ska bli så upphetsade av hennes hår och former att vi kastar oss över henne och våldtar henne. Vad vet jag? Men om det är så hon och hennes man tror, så känner jag mig djupt kränkt och det väcker mitt förakt. Men jag kan ju tro fel.

Alltså: om det nu skulle vara så att hon frivilligt bär sin niqab så måste det nog bero på, tror jag, att män i hennes hemland aldrig ser kvinnor utan heltäckande klädsel utanför familjen och därför av ren ovana blir så fruktansvärt upphetsade att de blir benägna att begå våldtäkt om de ser en obeslöjad kvinna, eller bara en ankel och häl under densamma.

(”3.1 Klädsel

Sura 33 vers 59 ( 33:59 ) ‘O profet, säg till dina fruar, dina döttrar, och fruarna till muslimer, att de skall förlänga sina klädsel.’
24:31 ‘Tala om för de muslimska kvinnorna att de skall sänka sin blick och behålla sin kyskhet. De skall inte visa upp några delar av sina kroppar utöver de nödvändigaste….’
Bukhari Volym 6, bok 60, nr 318 ( hadith ) ‘De skall beslöja sina halsar och behag. De skall klippa upp sina höftskynken och skyla sig med de klippta tygen.’
Allah ger här kvinnor order om att dölja sina kroppar och leva i sexuell avhållsamhet (kyskhet). I dessa suror finns ursprunget till mycket av det våld och de trakasserier som muslimska män utsätter unga kvinnor för som själva vill bestämma över sin sexualitet och sitt klädval.Källa)

Islam galet 2.jpg

Oavsett vilket så är det nog så att hon inte har och inte kommer att få något jobb med sin heltäckande klädsel. För vem (jag hade inte gjort det) anställer en person som döljer sig i en svart säck och bara glor ut i en glipa av svart tyg så man inte ser vem det är? Utan jobb blir hon socialt isolerad och chansen att lära sig svenska blir minimal. Finns det ett annat ord än kvinnoförtryck i detta sammanhang?

Det kan ju förvisso vara så att hennes man förbjuder henne att över huvud taget arbeta. Hon kan ju kanske ta sig friheten, misstänker han, att hon ska börja intressera sig för en annan man än den hon eventuellt har tvångsgifts med. Nog är det primitiva inställningar och sedvänjor (kultur vill jag inte kalla det) som inte hör hemma i ett modernt samhälle!

Så visst finns det integrations- och därmed förknippade samhällsproblem. Och såldes ett ansvar som samhället måste ta för att i våra invandrarkurser klargöra de svenska normerna och lära ut hur det är här i ett modernt samhälle där vi ständigt arbetar på att öka jämlikheten mellan könen.

Ja, som sagt: Integration är ett ansvar för såväl oss som för de som kommer hit! Och emot invandring är jag inte. Vi behöver dem. Alla kostar oss pengar när de kommer, men sen generar de vinst ifall de kan integrera sig. Och när det gäller kostnaden för dem ska man beakta och jämföra vad en som är född i Sverige kostar samhället under alla åren fram till de själva kan försörja sig. Vad kostade till exempel jag själv innan jag började jobba vid 21 års ålder? Det borde den rasistiska invandrarfientlige Åkesson räkna på!

Visst har mycket blivit sämre under de senaste 3-4 decennierna i Sverige, men det har inte med invandringen att göra, som först nu på senare tid har tagit ett skutt, långt senare än landets offentliga utförsbacke inleddes. Det beror istället på högerpolitiska idéer som numera flödar inom svensk politik och även har infiltrerat det socialdemokratiska partiet allt mer. Vad det har lett till för de offentliga finanserna syns väl med all önskvärd tydlighet i bilden nedan. Och det är bara ett enda litet exempel!

Sjukvården

Och en sak som det är nästan alldeles för tyst om, och som kanske är den allra värsta sociala katastrofen i dagens Sverige, är ju pensionärernas situation. Den kan absolut inte skyllas på invandrarna! Pensionärernas ekonomiska katastrof inleddes med pensionsuppgörelsen och följdes upp med stölden 1994. Resultatet ses nedan.

Pension 03-12 2


Bonuslänk om pension

 

 

 

 

 

10 tankar om “Men, alltså …

 1. Inte så lätt det här. Visst är kråkdräkten ett uttryck för kvinnoförtryck, men att ha åsikter om folks klädsel är inte oproblematiskt. En del vill förbjuda kråkdräkterna, men påbud om klädseln från ännu fler olika håll gör bara den muslimska kvinnans egen åsikt ännu mindre värd och det är ju hennes ställning och självförtroende som behöver stärkas.

  Om vi jämför med vårt eget land så har religiösa tokerier och även religiös klädsel levt i högönsklig välmåga ända tills ganska nyligen. Det som har tvingat dessa dumheter på reträtt är välfärd, trygghet, utbildning och rimligt goda framtidsutsikter för medborgarna.
  Motsatsen, alltså utanförskap, fattigdom, otrygghet, dåliga skolor och hopplösa framtidsutsikter genererar föga överraskande en förstärkning av dom religiösa tokerierna, plus omfattande kriminalitet.

  Så, även om en del naturligtvis är obotliga religiösa galningar, så känns det lite som om att angripa kråkdräkten är som att säga till någon att sluta ha ont när hen har brutit benet.
  Kanske skall vi gipsa benet innan vi kritiserar gnället.

  Gilla

  • Det är givetvis ingen oproblematisk fråga om vad folk ska ha på sig. Ett förbud mot viss klädsel är ju egentligen samma sak som ett påbud avseende klädsel. Men, åter igen, nämnda klädsel isolerar bäraren från samhället.

   Det var en manlig journalist som provade niqab och gick ut på stan. Ingen såg ju att det var en man. Han kunde konstatera att han blev helt osedd. Inte så konstigt.

   /Skvitt

   Gilla

   • Jo niqab är nog inget bra sätt att gynna sin karriär på och naturligtvis kan det finnas vissa säkerhetsaspekter på det också. Ett öppet samhälle är ju lite beroende på att medborgarna går att känna igen. Frågan om hur långt man skall gå kvarstår dock. Vill man inte förbjuda niqab så blir åsikterna om den mest personliga och jämförbara med vad man tycker om någon går naken eller klädd som en Lisebergskanin. Personligen föredrar jag dom två alternativen framför niqab alla dagar i veckan, men jag tycker nog inte att min personliga åsikt är särskilt mycket värd i just det här sammanhanget.

    Gilla

     • Faktum är att jag som naturfotograf på allvar har funderat på att klä ut mig till Lisebergskanin.
      Camouflagedräkter är dyra och ser minst lika löjliga ut och älgarna borde inte vara rädda för Lisebergskaniner. Hade det inte varit för alla elaka rävar som äter kaniner så hade jag gjort det.

      Gillad av 1 person

       • Min flygförmåga lämnar en del i övrigt att önska så även nyktra rävar kan nog bita mig i hälsenan.
        Älgar gör sig inte så bra på flygbilder heller, plus att en äkta proletär aldrig anfaller uppifrån.

        Gillad av 1 person

        • Jag är inte heller så bra på att flyga. Jag behöver både plan och pilot. Men ska man tro Carlos Castaneda så går det utmärkt med peyote.

         ”En äkta proletär aldrig anfaller uppifrån” utser jag härmed till seklets färskaste ordspråk! 😉

         /Skvitt

         Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s