Skvitts årskrönika


Nja

 

det var mycket sagt

En årskrönika ska ju spegla hela årets viktiga händelser. Men jag tar bara upp en enda sak i denna så kallade ”årskrönika”. Men det är en sak som ändå speglar både det år som nu har gått och hela detta ännu unga millennium. Ja, även förra århundradet och det där före, 1800-talet, då borgarklassen och kapitalismen växte fram.

För visst är kapitalister genuint intresserade av att bara berika sig, till gagn för sig själva och till men för alla andra, till och med de allra sämst lottade. Ja just det! De sämst lottade är så lottade enbart för att de är mest utsatta för borgarklassens perversa drift att sko sig på andra!

 

Årets svin - Allra.jpg

Pensionärer har det inte så fett. Särskilt inte de pensionärer som har slitit för en vanlig arbetarlön. Och värst är det för kvinnorna.

Annat är det för politikerna som har beslutat att pensionärer ska kastas på fattigstugan. Deras pensioner är rundligt tilltagna. Så de klagar inte.

Borgarklassen har sina arbetsfria inkomster från sitt ägande av företag och aktier även när de blir pensionärer. Ja, de har samma inkomst till och med om de hamnar i koma efter en hjärninfarkt! Medvetslöshet innebär inget inkomstbortfall! Men något sådant privilegium har aldrig en vanlig löneslav! Istället hotar utförsäkring och endast döden kan ses som en befrielse.

David Persson och Alexander Ernstberger ( bonusläsning *) är detta års ansikte utåt vad gäller borgarklassens totala och skamlösa parasitism på arbetarklassen. Deras affärsidé var att sko sig på pensionärernas surt förvärvade småslantar. Likt psykopater saknar de samvete, förmåga att känna skuld och skam, trots att vi andra fördömer dem. Men de umgås ju inte med oss. De som de umgås med är likasinnade och de hyllar dem som framgångsrika personer att se upp till.

Nu hoppas jag att de döms till kännbara straff. Men det är väl att hoppas på för mycket.

https://www.svd.se/ytterligare-138-miljoner-borta-i-allra

https://www.affarsvarlden.se/artiklar-om/Allra

 

 

4 tankar om “Skvitts årskrönika

 1. 🙂 Gott nytt år! Inte hinner den unga ”vänstern” med att sätta fokus på kapitalet. De är fullt upptagna med att ta heder och ära av folk på FB: 😀 Lättare att krossa en individ än att ge sig på något så krångligt som banker, global kapitalism och giriga makthavare. 😀

  Gillad av 1 person

  • Vi ska nog inte sätta vår lit till anarkistiska snorungar utan snarare till en enad politiskt medveten och stridsberedd arbetarklass. Tyvärr är det dock lika långsökt. Det är ju länge sedan arbetarklassen var politiskt medveten, men visst kan det förändras av omständigheter. Ja, nästan över en natt.

   Fast realistiskt, det blir nog inte i min tid.

   Gott nytt år!
   /Skvitt

   Gilla

 2. Dom kommer säkert billigt undan. Hade jag fått bestämma hade alla deras tillgångar konfiskerats och delats ut oavkortat till landets fattigpensionärer. Men nu lever vi ju i nyliberalismens förlovade land där ekonomisk rättvisa väl mest betraktas som ett skämt av överheten.

  Gillad av 1 person

  • Eftersom det inte tycks bli någon revolution i vår tid så borde väl en #MeToo för pensionärer skapas om ekonomiska trakasserier mot oss pensionärer. Jag hade gjort det om jag visste hur.
   Men vid närmare eftertanke inser jag att inget skulle hända ändå. 😦

   Gott nytt år i alla fall!
   /Skvitt

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s