Pensionssmällen: 150 000 drabbas


Nu sänks pensionen

 

med flera tusen kronor om året

”Ty den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har.” Matteus 13:12. Så har politikerna tänkt (i kristen anda?).

Ja, så är det. Över de besuttna regnar miljarder i olika former. Det handlar om ROT- avdrag som bara kan utnyttjas av den som äger sin bostad och RUT-avdrag som bara kan utnyttjas av den som har råd att anlita en annan person istället för att fixa det själv.

Eller som när man tyckte att Hjörne skulle få 300 miljoner av våra skattepengar! för att rädda sitt imperium Stampen, fast han och de övriga ägarna har så de kan torka sig där bak med tusenlappar.

Hjörne fick skattemiljoner.jpg

Men de flesta pensionärerna får vända på slantarna för att ha råd med vanligt toapapper och får nu än mindre att röra sig med.

”Birgitta har tidigare arbetat som barnmorska och sjuksköterska. Hennes man dog i april, och hon ska nu klara alla utgifter själv. Utöver sin tjänstepension har hon fått ungefär 13 000 kronor om året från KPA, eftersom hon var kommunalt anställd under några år. Men nu ska 4 800 av den bort.” Läs artikeln på GT.

Stulen pension.jpg


Mer+pil.jpg om pensioner

Miljardregn över pensionärerna?

Pensionspropaganda 2.jpg

Och mer hittar du i inlägget ”Dagens pensionssystem är ohållbart”. Det avslutas med en länksamling.

11 tankar om “Pensionssmällen: 150 000 drabbas

 1. Pingback: Lev på 2000 spänn! – eaqhan

 2. Pingback: Inte ett knäpp från PRO – eaqhan

 3. Fick det orange kuvertet idag. Efter allt mediaskryt om att pensionerna skulle höjas så hade jag väl ändå en liten förhoppning om lindring i nöden. Vad händer, jo dom jävla asen sänker den istället! 8500 per månad var tydligen för mycket enligt dom. Tur att det inte fanns någon politiker i närheten när jag öppnade kuvertet, för då hade någon av oss fått åka ambulans.

  Den här kommentaren verkar ha fastnat i wp eget censurfilter så jag försöker igen i lite förändrad form.

  Gilla

 4. Fick det orange kuvertet idag. Efter allt mediaskryt om att pensionerna skulle höjas så hade jag väl ändå en liten förhoppning om lindring i nöden. Vad händer, jo dom jävla asen sänker den istället! 8500 per månad var tydligen för mycket enligt dom. Fy fan säger jag, tur att det inte fanns någon politiker i närheten när jag öppnade kuvertet, för då hade någon av oss fått åka ambulans.

  Gillad av 1 person

  • Jag gillar din kommentar, men inte det du hade att säga. Jag kan bara beklaga.

   Jag fick också kuvertet idag. Jag fick faktiskt 547 kronor mer. Men jag är givetvis inte nöjd eftersom jag inte ens får 50% i inkomst nu jämfört med när jag jobbade.

   Att det inte går någon nöd på mig beror på att jag lever billigt, har låg boendekostnad, inga skulder, ingen bil eller andra stora fasta utgifter och jag har ett sparande sedan många år tillbaka. Och skulle jag behöva så kan jag ta utav det.

   Men jag är ursinnigt förbannad på att många andra pensionärer inte klarar sig. Lika förbannad är jag på pensionärsorganisationerna som inte sätter ned foten. Tänk om de bildade ett pensionärsparti och drev frågan om rejäl höjning av pensionerna. Antag att de flesta pensionärer röstade på dem och att många andra gjorde det också, då skulle det bli Sveriges absolut största parti. Pensioner berör ju alla, även dem som har långt kvar dit.

   /Skvitt

   Gilla

 5. Jag drabbas inte av detta men jag känner med dom som gör det. Om man har skapat ett system som leder till sådana konsekvenser så får man tänka om. Det borde vara möjligt att kompensera de som drabbas på annat vis också. Om viljan finns ……

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s