Vem sköt Palme?


Uppdrag granskning

 

har nu i två program tagit upp frågan om Christer Pettersson

Än i dag finns det många som tror att C. P. var gärningsmannen, hur horribelt det än är och trots att han friades i hovrätten.

Uppdrag granskning har inte lyckats rentvå honom helt, men förhoppningsvis fått några troende att börja tvivla. Du kan se del 1 av 6 här. Det kan ses fram till 2018 08 20.

Christer Pettersson är ointressant

Eftersom politiska personer i allmänhet mördas av politiska skäl måste ju varje seriös utredning i första hand utgå från ett politiskt motiv. Palmeutredningen har gjort tvärt om. Den har stängt alla dörrar för en sådan tanke. Man har till och med hotat vittnen som haft uppgifter som gått i den riktningen. Man har gjort allt för att sanningen inte ska komma fram!

Det förbjudna spåret.jpg

Walkie talkie, walkie talkie, walkie talkie

Det vimlade av walkie-talkie-män i Stockholms city på kvällen 28 februari 1986. En hade koppling till polisbil 1520, där en person talade i en walkie talkie, trots att bilen var full med radioutrustning! Samma bil ses sedan sekunderna efter mordet på David Bagares gata där gärningsmannen försvann och sen nere vid mordplatsen. Där blev de tillfrågade om de jagade gärningsmannen och svarade ”Ja!” på frågan. Men då hade larmet ännu inte gått ut! Det förhalades av  ledningscentralen som bemannades av en polis med nazistsympatier och som inte jobbar med detta i normalfallet och dessutom jobbade extra. Han skulle ha varit ledig på kvällen.

Begrunda; områdeslarmet om skottlossning Sveavägen-Tunnelgatan gick ut kl. 23:29. Olof Palme sköts kl. 23:21. Hur visste 1520 att det ens hade skett ett mord på Sveavägen när de kom dit redan  efter cirka 1-2 minuter?

Polisen i ledningscentralen är inte den ende polis med högerextrema åsikter som har tjänstgjort den här kvällen med uppgifter som gör att de borde synats under lupp av varje seriös mordutredning, men så har ju inte skett. Hans Ölvebro tog direkt avstånd från tanken på att ens utreda poliser!

Ja, det är mycket

Mycket som inte stämmer i detta tragiska mordfall. Det är allt från poliser till politiska personer i hög ställning. Långt innan jag ramlade över videon ”Mord i Stockholm. Vem sköt Olof Palme? Det förbjudna spåret.” visste jag det mesta som tas upp där, men man glömmer ju med åren.

Får man glömma?

Nej, så länge mordet på vår statsminister är ouppklarat får vi inte glömma. Se viden!

Läs också:

Palmemordet är löst.

Uppdrag granskning: Christer Petterssons gamla källarförråd

Nytt om Palmemordet

Se video

Sven Anér namnger den person som han är ytterst övertygad om att vara Palmes mördare och vilka som ligger bakom. Och har han rätt, vilket jag tror, då är det ju självklart att mordet ännu efter 32 år inte lett till ett gripande av någon gärningsman.

Att se videon är ett absolut måste för var och en som vill få en rimlig förklaring till att mördaren ännu går fri.

Sven Anérs blogg ser du här. Hans böcker ser du här.

 

10 tankar om “Vem sköt Palme?

 1. Såg sista avsnittet av UG nu och jag fann en sak oerhört slående. Det handlar om chefsåklagare Anders Helins beteende i rätten.
  En person säger på Helins fråga att polisen lockade honom med belöningen på 50 miljoner om han vittnade ”på rätt sätt”. Helin återkommer senare till detta och hävdar att han har hittat bandinspelningen från förhöret och det inte innehåller något lockande med pengar eller att det där pratas om några 50 miljoner. Personen står för sitt uttalande, men bandet spelas aldrig upp.
  UG hittar bandet, spelar upp det och där pratas det mycket tydligt om just 50 miljoner och om att vittnet skulle kunna få dessa pengar.
  Helin lurade alltså rätten medvetet. Hade det kommit fram, så hade Helin med största säkerhet mist sitt jobb och blivit åtalad själv. Varför spelades bandet inte upp? Jag vet inte, alla litade väl på Helin, men jag gissar att det hade räckt med att någon i rätten hade begärt det för att det skulle ha blivit uppspelat.

  Landets chefsåklagare riskerade således sin karriär och allt han jobbat för hela sitt liv för detta när chansen för att han skulle blivit avslöjad omedelbart måste varit synnerligen hög.
  Vem kan få Sveriges chefsåklagare att ta sådana oerhörda risker? Han hade ju hela polissystemet och domstolsväsendet på sin sida.
  Ingen vanlig hållhake borde kunna räcka som hot och även om det fanns en sådan så måste den kopplas ihop med ett mycket märkligt intresse av att sätta fast Christer Petterson för Palmemordet. Jag kan bara tänka mig ett ursprung för en sådan press på Anders Helin och det är Säpo. Ingen annan borde kunna hota chefsåklagaren och komma undan med det.
  Kanske har vi i enbart detta skeende ett av dom tydligare tecknen på i vilka kretsar anstiftaren till mordet på Olof Palme står att hitta.

  Gillad av 1 person

   • Jo jag har sett den. Mycket av det som beskrivs här kan dock nog förklaras med slarv, missförstånd och felaktiga utpekanden. Enligt GW Persson så är dom flesta polisutredningar behäftade med sådant.

    Helingrejen har en helt annan tyngd tycker jag. Varför tar han en sådan närmast sanslös risk? Frågan är inte av den digniteten så att en mäktig man som han borde göra så. Det framkommer ju inget mer på bandet än att förhöret genomfördes på ett felaktigt sätt och en enskild förhörsledare borde han ganska lätt kunna offra om det skulle behövas. Men nej, han tar risken! Obegripligt, om nu inte just den förhörsledaren måste skyddas till varje pris. Vem var polisen som ledde förhöret? Jag vet inte, om någon annan vet så tala gärna om det.

    Detta känns som en av dom tyngsta delarna i hela teaterpjäsen. För omväxlings skull så vet vi något säkert, nämligen att Helin riskerade sin karriär för den här, som det ser ut, skitfrågan.
    Blev Helin hotad eller var han bara en del i förstörandet av utredningen?
    Om jag vore palmespanare så hade jag nystat rejält i just detta.

    Gillad av 1 person

    • Visst väger det (Helin) tungt, men det passar också väl in i det så kallade polisspåret, som ju bara är en liten del i en mycket större sak.

     /Skvitt

     Gilla

     • Ja, det luktar jävligt illa om SÄPO iallafall, den saken är klar.
      Hans Holmer skrev ju en bok med titeln ”Olof palme är skjuten” som blir SÄPO om vänder på dom första bokstäverna. En tillfällighet…nej, knappast.

      Gillad av 1 person

       • Ja det blir ju bara spekulationer, men Holmer var kapten i det militära, fd. SÅPO-chef, skaparen av den sk. baseballigan och nära knuten till socialdemokratiska partiet. Kopplingar således till både yttersta högern och sossarna.
        KANSKE fattade Holmer direkt vilka som hade mördat Palme och KANSKE gjorde han sig själv till chef för utredningen i syfte att verkligen klara ut mordet. KANSKE gjorde sedan några gamla kollegor från SÄPO klart för honom att det inte var förenligt med god hälsa varken för honom eller hans familj att fortsätta på den linjen. Hans hustru lär också ha blivit misshandlad och hotad vid den tiden.
        Nog fan luktar det!

        Gilla

         • Ja säkert, kurdspåret var nog det som dödade utredningen definitivt. När dom väl kom ut ur det var det antagligen försent att hitta en lösning.
          Men och återigen kanske, var kurdspåret ett resultat av påtryckningar/hot från något håll. Mycket tyder på det faktiskt.

          Gillad av 1 person

          • Svårt att säga varför det var just kurdspåret som de hittade på. Men påhitt var det för att ge sken av att jaga Palmes mördare. I själva verket visste de säkert vem det var och det skulle förbli en hemlighet.

           /Skvitt

           Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s