Det här med att bli gammal


Konstigt

 

men jag känner mig fortfarande ung

Ändå är jag snart sjuttio år. Och i kroppen känns det. Jag drar mig för fysiska ansträngningar. Jag håller mig helst hemma. Det är ju förstås bra om man ser det rent ekonomiskt, för pensionen gav ju bara hälften av inkomsten. Det har jag skrivit om många gånger. Klicka här.

Det som jag i dag förnam var livets förgänglighet. Ännu en god vän gick bort. Han blev blott 70 år. Cancern tog hans liv.

Men värst var ju när min flickvän … och det var för nio år sedan. Än i dag sörjer jag och saknar henne! Också hon gick bort i cancer.

Man blir ju ensam när man blir äldre. Så är det ju. Vänner försvinner. Nya är svåra att att skaffa. Det är inte som när man var barn: ”Hej, vad heter du? Ska vi leka?” Och sen var man vän. Tänk så enkel det var då!

Vad gör jag då?

När mina vänner går bort, en efter en, så satsar jag på mitt fotointresse och läser en massa och skriver här, samt lägger ut mina bilder på nätet. 

Fler kan du se på min blogg.

https://skvittsnyafoto.wordpress.com/

”Jag är fortfarande vid liv”  sms:ade Kim Vall och sen blev hon mördad på det mest bestialiska sätt. Se förras inlägget. Mycket ska man uppleva innan man lämnar in!

Jag är faktiskt väldigt glad åt att ha blivit född i rätt tid och i rätt land. Ingen svält och inget krig! Mer tur än så kan man ju inte ha!

2 tankar om “Det här med att bli gammal

 1. Ja det blir lite ensamt ibland. Jag är bara 64 än så länge och kroppen håller ihop någorlunda, men jag märker allt av det. Det där med foto har vi gemensamt. Jag har ägnat mig mycket åt naturfoto och skrivit lite artiklar med bild och text i olika tidningar. Det var ett tag sedan nu dock.
  Har inget riktigt bra ställe att visa bilderna, mer än bildbyrån. Där ligger dock en massa sk. ”brödbilder” också, men iallafall. http://bildbyrå.scandinav.se/photo/Anders%20%C3%85berg

  Du bor väl i Mölndal eller Göteborg va? Om det stämmer så borde vi fanimej ta en fototur någon gång. Helst efter att den jävla vintern har åkt hem till Ryssland.
  Du kan nog se min mailadress via WordPress tror jag.

  Gillad av 1 person

  • Nu fick jag en adress till Bildbyrån. Tidigare har jag bara sett din blogg som du har tillsammans med Johannes Glännman och Jukka Lausmaa. Där händer det inte så mycket trots att ni är tre. Lite synd faktiskt.

   Nej, jag ser inte din adress, men det går väl att ordna med ett möte någonstans i stan när vädret är bättre. Vore kul.

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s