För den som ogillar Windows 8 och 10


Jag ogillar W10

 

och är inte heller en vän av W8

Tian är jag helt obekant med, men jag vet att att jag ogillar den versionen lika mycket som åttan, vilken jag har prövat när jag har fungerat som datorsupport för vänner. Jag kunde bara konstatera att det var en otrevlig bekantskap. Fast man kan ju vänja sig, så klart.

Windows 10. - 2.jpg

Jag kör fortfarande W7 på min dator, den som jag lät Europadata bygga åt mig när min förra burk pajade och det bara fanns W8 att köpa i affärerna.

Den affären ångrar jag inte en enda sekund. Visserligen gick datorn på (om jag minns rätt) 13.000 kr. Men om motsvarande hade funnits färdig i butik hade den sannolikt kostat omkring 30.000 kr!

Sen dess har jag renoverat burken två gånger och också uppgraderat den med kraftfullare hårdvara. Senaste gången fick den en av den tidens allra kraftfullaste processor. Men tyvärr var den alltför kraftfull skulle det visa sig. Windows 7 klarar nämligen inte uppdateringarna, för W7 inte stödjer processorn! Det får jag regelbundet meddelande om från Windows.

Nu gäller ju dessa uppdateringar oftast att täppa till säkerhetshål, men jag har program som effektivt stoppar malware (t. ex. IObit Malware Fighter 5 Free), så jag klarar mig nog utan Windows hjälp.

Unsupport.jpg

En dag kanske jag i alla fall måste skaffa W10 och nu ser det ju kanske inte lika mörkt ut om jag skulle falla till föga. Det finns nämligen ett program, som om jag har förstått det rätt, kan få W10 att se ut som W7. Då kommer ju saken i ett helt annat läge.

Program Classic Shell.jpg

Jag har ju, som ni förstår inte prövat programmet, men om ni lider under W10 och saknar Start-menyn som den var förr, då går det att använda Classic Shell och slippa nymodigheterna i Windows 10 och få tillbaka kontrollen som den var i Windows 7, eller XP, utlovar PC-tidningen. Är man inte prenumerant kan man hämta programmet här.

Bilder på hur det kan se ut med Classic Shell på datorn kan du se här.

2 tankar om “För den som ogillar Windows 8 och 10

Lämna en kommentar