Subventionerade fuskåkare


Vissa har privilegier

 

Vad är skillnaden?

Nu kanske jag låter som en Sverigedemokrat, men då ska ni veta att jag står längre till vänster än Vänsterpartiet, om ni nu inte visste det. Fast det hindrar mig inte från att vara kritisk till viss invandring. Eller snarare deras oförmåga att integrera sig.

Islam heltäckande.jpg

Jag tog ett snack med en kontrollant på spårvägen i Göteborg. Tillsammans med sina kollegor hade han klivit på vagnen för att kontrollera oss alla resenärer att vi hade giltiga biljetter. Men de tre somaliska kvinnorna som var klädda som svarta kråkor, ja ni vet!, gick de bara förbi utan att kontrollera. Ändå hade jag sett att de gick på vagnen utan att stämpla. Och det var inte första gången som jag såg denna nationalitet helt ignorera att betala för sig.

Det är länge sedan jag såg det första gången och sedan dess har jag sett att det är ett tydligt mönster. De pröjsar aldrig! De tjuvåker konstant!

Klart jag blir upprörd. Jag måste betala och jag kontrolleras, men inte de här kvinnorna med somalisk härkomst. Inte männen heller, så klart, men de smälter ju in lite lättare och kanske jag missar att se dem fuskåka i samma utsträckning. Eller så har jag inte tänkt på det. Jag ska göra det i fortsättningen.

Jag och, även andra med annan härkomst kontrolleras utan segregerande tillämpning av regelverket, men de här människorna särbehandlas! Jag bara undrar varför!

Jag tog ett snack med kontrollanten på spårvägen som sagt. Varför kollade de inte de somaliska kvinnorna?

Vet ni vad ha sa?

Jo: ”Vi vet att de aldrig betalar för sig och att bötfälla dem är meningslöst för de har aldrig en möjlighet att betala! Går det till kronofogden så finns det inget att driva in.”

Det är ju sjukt! Det finns ganska många svenskar med en ytterst dålig ekonomi, till exempel pensionärer, men likväl får de böter om de tjuvåker. Eller för att ta ett annat exempel: en hemlös som lever på socialens ynkliga bidrag om vilken jag nyligen gjorde ett reportage: En gatutidningsförsäljares livshistoria. Tjuvåkning – böter! Det gäller alla men det gäller alltså inte somalierna!

Det är alltså meningslöst att bötfälla dessa somalier eftersom inga pengar finns att hämta. Men den vekligheten finns ju även bland de sämst ställda svenskarna. Så vad är skillnaden?

En tanke på “Subventionerade fuskåkare

  1. Pingback: Men pensionärer får böta! | Se Eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s